Ajtóház
Ajtóház
Ajtóház

A beltéri ajtókról


Beltéri ajtóra gondolhatunk úgy, mint térelválasztó elemre, és talán ez a legelterjedtebb funkciója...

A régi lakásokban, házakban nem volt kérdés, hogy hova kerüljön beltéri ajtó és hova nem, a több jobb elvet követve, egyszerűen mindenhova ajtót terveztek és építettek, így születtek meg a tipikus 4-5 ajtós de mindössze 4m2 -es előszobák, nappalik, stb..


Ócska ajtót a pincébe!

Sokan kénytelenek abból "főzni", ami már megvan, és nem engedhetnek meg maguknak nagyobb átalakítást, Ők egyszerűen leakasztják a nélkülözhető, nem kívánt ajtószárnyakat és leviszik a pincébe (akár ki is dobhatnák, hiszen azok fél év alatt teljesen elhasasodnak), így egy csapásra megszabadulnak a régi, sok esetben lepusztult beltéri ajtó látványától, és megszüntetnek egy felesleges, állandóan kerülendő akadályt a lakásban.


Ajtó pedig kell!

Bár ma nagy divat egybenyitni a tereket és mellőzni mindent, ami akadályozhat minket a szabad átjárásban és áttekintésben, ma komplett falakat és szobákat hagynak el vagy törölnek el tervrajzokról - később azonban sokszor kiderül, hogy ezekben az ultramodern lakáscsodákban nem is olyan jó lakni, és akkor jöhet a gipszkartonos és az ajtós. Az ajtós legnagyobb szerencséjére beltéri ajtóra mindig is szükség volt, van és lesz, hiszen a hálószobánkban , a dolgozószobánkban, vagy a toaletten ülve nem épp a nagy, egybe nyíló terekben akarunk gyönyörködni. Ezekben a helyiségekben intimitásra, csendre és nyugalomra van szükségünk.


Lakberendezési eszközre – egy kis szálcsiszolt fém, egy kis edzett üveg...

Szerencsére ma már sokan dolgoznak, vagy dolgoztatnak lakberendezőkkel, Ők pedig kiváló érzékkel, belsőépítészeti elemként kezelik a beltéri ajtókat. Hatalmas segítség a tervezőnek, hogy a legtöbb Dekora modellt (fafurnér felület, festett felület, CPL felület) centiről centire a Megrendelő és a lakás igényeihez igazítva megtervezhetik, edzett és biztonsági üvegek , szálcsiszolt acélrudak, egzotikus kétszer késelt fafurnérok, szövetek, bőrök és kárpitok segítik munkáikat. Az efféle alkotó mukáért mindenki hálás, szereti a lakberendező, mert kedvére alkothat, szereti a Vevő mert tényleg teljesen egyedi ajtók kerülnek a lakásába, szereti az ajtós, mert a termékpalettája folyamatosan frissül.


Hangszigetelő elemre - aludni csak csöndben érdemes.

A lég- és környezetszennyezéssel már régóa (sajnos nem elég régóta) foglalkozunk. Az elmúlt években a korszerű munkahelyeken, a prémium kategóriás lakásokban, de még a háztartási gépek esetében is előtérbe került a zajszennyezés fogalma. Kutatók már régen bebizonyították milyen káros hatással van közérzetünkre és egészségünkre, ha folyamatos zajszennyezésnek vagyunk kitéve. Itt nem kell feltétlenül légkalapácsra és dobgépre gondolni, elegendő egy halkan, de folyamatosan berregő hűtő, egy csöpögő csap, egy horkoló kutya, és máris ingerültebbek, kialvatlanabbak, de még a betegségekre is érzékenyebbek vagyunk. Ma már szinte alapkövetelmény a hálószobák, gyerekszobák, fürdőszobák és konyhák beltéri ajtóinál a hangszigetelő automata küszöb és hangszigetelő betét.


Hőszigetelő elemre - a hideg maradjon a kamrában.

Ha elmegyünk a nagymama 100 éves házába vagy lakásába télen, a kellemes és barátságos légkör és a diós bejgli ellenére is kicsit furcsán érezzük magunkat. Nem fázunk és nincs is melegünk egyértelműen, de valami nincs rendben. A nagymamát nyugdíja nem igazán "támogatja" a hajdani, 100 m2-es családi fészek állandó stabil fűtésében, ezért csak akkor durrant be igazán, ha jönnek az unokák. Az arcunk 10 perc elteltével lángba borul, hipp-hopp lekerül a pulóver, de éles és jéghideg levegő nyaldossa bokánkat, kicsit olyan mintha a egy jeges hordót betolnánk egy szaunába és derékig belehuppannánk. Régen sem gumitömítés, sem precíz küszöb, sem speciális ajtóbetétet nem láttak az ajtók, ráadásul az extrém klimatikus viszonyoknak kitett 100 éves fa ajtólapok több centire el vannak csavarodva a toktól. Ma már azért legtöbben tudjuk, hogy garázsra, kamrára, pincelejáróra és padlásra szigorúan szigetelt (küszöb, gumitömítés és speciális ajtólap betét) beltéri ajtót szabad csak tenni.

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! A feltüntetett bruttó árak a 27%-os áfát tartalmazzák.

Általános szerződési feltételekAdatvédelmi nyilatkozat
Ajtóház

HOGY HASZNÁLD A WEBOLDALT?Ajtóház

Kedvenc ajtóid

Ha a szívecskére kattintasz, később is könnyen megtalálod kedvenc ajóidat.

Ajtóház

Bemutatóterem

Ezt az ajtót bemutatótermünkben élőben is megnézheted.

Ajtóház

Referenciák

Erről az ajtóról beépítés után készült képeket is találsz referenciáink közt.

Ajtóház

Gyorsnézet

Nézd meg az ajtó legfontosabb tulajdonságait, anélkül hogy belépnél a termékoldalra.

Ajtóház

Termékoldal

Tudj meg mindent az adott ajtóról és variációiról!

Ajtóház

Árajánlatkérő

Ide a termékoldalon tudod az ajtókat beletenni. Így több termékről is tudsz egyszerre ajánlatot kérni.

Ajtóház

BELTÉRI AJTÓ MEGRENDELÉS MENETEAjtóház

Információ gyűjtés

Mielőtt ellátogatsz hozzánk, tájékozódj honlapunkon a beltéri ajtó kategóriák, felületek, színek tekintetében. Segít a referenciák menüpont, ahol vásárlóink otthonában beépítve, valóságos környezetben tekintheted meg az ajtókat. Keresd fel Felület összehasonlító oldalunkat is!

Ajtóház

Megrendelés

Mikor egy kicsit letisztult, hogy mit szeretnél, látogass el a hozzád közelebb eső Ajtóház bemutatóterembe! Itt értékesítőnk megadja a szükséges tájékoztatást, kiszámolja az elképzelt beltéri ajtók árát, melynek –  megrendelés esetén – 50%-át kell előlegként befizetned.

Ajtóház

Helyszíni felmérés

Ha igényled, szakértő kollégánk ellátogat ingatlanodba; szemrevételezi, véleményezi és felmérni a beltéri ajtónyílásokat. Ha rendben van, kezdetét veszi a gyártás, melynek menetéről email-ben kapsz pontos értesítést.

Ajtóház

Fizetés

Amikor elkészült az ajtód, raktárra érkezett, rendezned kell a megrendelés végösszegét utalásos vagy készpénzes fizetési formában. A fizetést követően a megrendelésnek és igényednek megfelelően, telepítjük, szállítjuk vagy el tudod szállítani a beltéri ajtóidat.

Ajtóház

Telepítés

Beltéri ajtó telepítés esetén kollégáink az előre egyeztetett időpontban a helyszínre érkeznek, és megkezdik a telepítést. A telepítési időigénye körülbelül fél-egy óra ajtónként. Telepítés végeztével rendezett helyszínt hagyunk magunk mögött: a beltéri ajtók szakszerűen beállítva, a szemetet zsákba gyűjtve ér véget a munkánk.

Ajtóház

Karbantartás

Beltéri ajtóid beépítést követően karbantartás nélkül évtizedekig teszik majd dolgukat. Nyílnak-csukódnak, szemet gyönyörködtetnek, szigetelnek. Ha valamelyik beltéri ajtód megsérül, vagy csak megváltozott az ajtóval kapcsolatos elképezlésed (pl. más üvegezést vagy nyitásirányt szeretnél) kérünk vedd fel a kapcsolatot irodánkkal! Segítünk.

Ajtóház

RAKTÁRAjtóház

Új raktárunk címe: Budapest, X. kerület, Maglódi út 8.

» Térkép

Ajtóház | Professzionális beltéri ajtó szaküzlet
részletek »