Ajtóház
Ajtóház
Ajtóház

Kérdezz-felelek

Mi az a szabvány méretű beltéri ajtó?

Ha szabvány vagy sztenderd beltéri ajtókról beszélünk, általában mindannyian a Magyar Szabvány vagy röviden MSZ szabványra gondolunk. A laikusok szerencséjére a mi szabványunk talán a legkézenfekvőbben határozza meg az alkalmazható beltéri ajtók méreteit a régiónkban. Az MSZ szabványos ajtóknál nem kell számolnunk sem szabad átjárhatósággal, sem lapméretekkel a kialakítandó falnyílásoknál. A sztenderd ajtók méretei minden esetben az ajtó számára kialakítandó kő vagy szabad nyílásméreteket határozza meg. A beltéri ajtók gyártói pedig igazodnak a szabvány által meghatározott falnyílás méretekhez. A szabvány ajtó megvásárlásakor biztosak lehetünk abban, hogy az a megfelelően kialakított nyílásba minden probléma nélkül beépíthető lesz. A nyíláskialakításoknál, például Phoenix beltéri ajtó  fokozottan figyeljük a kőműves szakembereket, hogy a falak építésénél pontosan vegyék figyelembe a tervezők által javasolt méreteket és falkialakításokat. Amennyiben a tervrajzokon 90/210 cm-es méret található, ne fogadjuk el a kőműves által kihagyott 95/215 cm falnyílást arra való hivatkozással, hogy nagyobbnak kell lennie a nyílásnak, hogy az ajtó elférjen.

A termék tervezésénél és készítésénél az ajtó gyártói már számoltak az elhelyezési hézagokkal. Az ajtó tokmag méreteit ehhez igazították, így az ajtó mindig kisebb, mint a tervrajzon szereplő méret, tehát indokolatlan a nagyobb nyílás kihagyása a beltéri ajtó számára. A túlzott méretek a későbbiekben az ajtó stabil elhelyezhetőségét is akadályozhatják. A szabvány beltéri ajtó szinte kizárólag akkor építhetők be, ha új építésű lakóparki lakásba kerülnek vagy a vásárló a felújítás előtt megfelelően körüljárta a témát és tájékozódott a szabvány méretekről. A beltéri ajtó ára nagyban függ azok felületétől is. A nagy mennyiségben, sorozatban előállítható dekor kivitel sokszor emberi kéz érintése nélkül készül, így számottevően olcsóbb lehet egy méretre gyártott beltéri ajtóval szemben, hiszen ott a lakásod méretére egyedileg készül az ajtó jelentős élőmunka hozzáadásával. A szabvány ajtók vásárlásánál mindig légy figyelmes és kizárólag olyan ajtót válassz, amely MSZ azaz Magyar Szabvány méretrendjének megfelelő, azaz: 650x2100, 750x2100, 900x2100, 1000x2100 mm méretű.

    
         
    
              

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! A feltüntetett bruttó árak a 27%-os áfát tartalmazzák.

Általános szerződési feltételekAdatvédelmi nyilatkozat
Ajtóház

ELAKADTÁL? SEGÍTÜNK!Ajtóház

Több mint tizenöt évnyi beltéri ajtóval szerzett tapasztalatunkat gyúrtuk össze ebbe a menüpontba így azt gondoljuk, hogy itt valódi segítséget nyújtunk a Beltéri ajtóval kapcsolatos problémák megoldására. Igyekszünk szinte konyhanyelven érthetően és szemléletesen elmagyarázni milyen buktatókra érdemes odafigyelni vásárlásnál vagy a falnyílás kialakításánál, szakszerű szemléltető videókat készítünk, aminek segítségével könnyen megértheted mire és miért van szükség és hogyan valósítsd meg, vagy akár hogyan mérd fel egyszerűen a beltéri ajtókat fogadó falnyílások méretét. Ha van egy kis időd olvasgass egy kicsit, hiszen mindig olcsóbb a bajt megelőzni, mint utólag helyrehozni a hibákat.

Vagy vedd fel velünk a kapcsolatot ennek az egyszerű űrlapnak a segítségével!

Ajtóház

HOGY HASZNÁLD A WEBOLDALT?Ajtóház

Kedvenc ajtóid

Ha a szívecskére kattintasz, később is könnyen megtalálod kedvenc ajóidat.

Ajtóház

Bemutatóterem

Ezt az ajtót bemutatótermünkben élőben is megnézheted.

Ajtóház

Referenciák

Erről az ajtóról beépítés után készült képeket is találsz referenciáink közt.

Ajtóház

Gyorsnézet

Nézd meg az ajtó legfontosabb tulajdonságait, anélkül hogy belépnél a termékoldalra.

Ajtóház

Termékoldal

Tudj meg mindent az adott ajtóról és variációiról!

Ajtóház

Árajánlatkérő

Ide a termékoldalon tudod az ajtókat beletenni. Így több termékről is tudsz egyszerre ajánlatot kérni.

Ajtóház

BELTÉRI AJTÓ MEGRENDELÉS MENETEAjtóház

Információ gyűjtés

Mielőtt ellátogatsz hozzánk, tájékozódj honlapunkon a beltéri ajtó kategóriák, felületek, színek tekintetében. Segít a referenciák menüpont, ahol vásárlóink otthonában beépítve, valóságos környezetben tekintheted meg az ajtókat. Keresd fel Felület összehasonlító oldalunkat is!

Ajtóház

Megrendelés

Mikor egy kicsit letisztult, hogy mit szeretnél, látogass el a hozzád közelebb eső Ajtóház bemutatóterembe! Itt értékesítőnk megadja a szükséges tájékoztatást, kiszámolja az elképzelt beltéri ajtók árát, melynek –  megrendelés esetén – 50%-át kell előlegként befizetned.

Ajtóház

Helyszíni felmérés

Ha igényled, szakértő kollégánk ellátogat ingatlanodba; szemrevételezi, véleményezi és felmérni a beltéri ajtónyílásokat. Ha rendben van, kezdetét veszi a gyártás, melynek menetéről email-ben kapsz pontos értesítést.

Ajtóház

Fizetés

Amikor elkészült az ajtód, raktárra érkezett, rendezned kell a megrendelés végösszegét utalásos vagy készpénzes fizetési formában. A fizetést követően a megrendelésnek és igényednek megfelelően, telepítjük, szállítjuk vagy el tudod szállítani a beltéri ajtóidat.

Ajtóház

Telepítés

Beltéri ajtó telepítés esetén kollégáink az előre egyeztetett időpontban a helyszínre érkeznek, és megkezdik a telepítést. A telepítési időigénye körülbelül fél-egy óra ajtónként. Telepítés végeztével rendezett helyszínt hagyunk magunk mögött: a beltéri ajtók szakszerűen beállítva, a szemetet zsákba gyűjtve ér véget a munkánk.

Ajtóház

Karbantartás

Beltéri ajtóid beépítést követően karbantartás nélkül évtizedekig teszik majd dolgukat. Nyílnak-csukódnak, szemet gyönyörködtetnek, szigetelnek. Ha valamelyik beltéri ajtód megsérül, vagy csak megváltozott az ajtóval kapcsolatos elképezlésed (pl. más üvegezést vagy nyitásirányt szeretnél) kérünk vedd fel a kapcsolatot irodánkkal! Segítünk.

Ajtóház

RAKTÁRAjtóház

Új raktárunk címe: Budapest, X. kerület, Maglódi út 8.

» Térkép

Ajtóház | Professzionális beltéri ajtó szaküzlet
részletek »