Ajtóház
Ajtóház
Ajtóház

Amit a tapéta ajtóról érdemes tudnod!

2023-11-17 09:38

Amit a tapéta ajtóról érdemes tudnod! - ajtohaz.hu

Hódit a minimál stílus évek, lassan évtizedek óta, egyre kevesebb díszítés, a minta, a szín, a hangsúly a funkcióra terelődik, finomodnak az anyagok, legyen szó építészetről, lakberendezésről, vagy akár beltéri ajtóról. Minimál dizájnnál alapelvárás, hogy minden funkcionális tárgy simuljon bele a környezetébe, vagy maradjon teljesen rejtett. A minimál dizájn stílus oltárán  bizonyos beltéri ajtó típusok előszőr a falcukat veszítették el, megszűnt a lépcső az ajtólap és a tokja között, az ajtólap teljesen belesimult a tokjába, “megtanult” síkban záródni, de a tok még mindig határozottan látható és tapintható volt, az nem tudott belesimulni a fal síkjába. 

 

ajtóház blog kép

(Fent falc nélküli síkban záródó fehér ajtó, mögötte normál falcos szürke ajó)

 

Síkban záródó rejtett pántos beltéri ajtónkról itt olvashatsz részletesen, Ennek a megoldásnak az előnye, hogy némiképp letisztultabb a beltéri ajtó megjelenése, nincs sem csukott állapotban látható pánt, sem falc, a gyártás és a szükséges extra pántok, továbbá a mágneszár viszont akár 50 %-kal is megdrágíthatják az ajtót, az eggyel kevesebb átfedés, lapolás az ajtólap és a tok között (falc hiánya) pedig nem igazán kedvez a hangszigetelésnek. A síkban záródó ajtó beépítésnél egyáltalán nem tolerálja a szakértelem hiányát, magyarán jó falat és ügyes szakembert igényel, ellenben a végeredmény inkább lesz fájdalmas, mint gyönyörködtető. 

ajtóház blog kép

(Az ajtólap élében nincs lépcső, teljesen egy síkban van a tokkal, a pánt állítható, túlméretezett és rejtett)

 

Logikus következő lépésnek tűnt a minimál stílus útján eltüntetni mindent, ami beltéri ajtóra utalhat. Nem akarunk látni sem falcot, sem tokot, sem pántot, sem üveget, sem fémcsíkot, ha tehetnénk még a kilincset is eltüntetnénk az ajtóról, így születtek meg a tapétaajtók. Ezeknek elődjét felidézhetjük, ha visszagondolunk a kastélyok titkos ajtajaira, ahol szintén pontosan az volt a cél, hogy egyáltalán ne látszódjon az ajtó megléte, csak éppen teljesen más okból titkolták azokat. Tapétaajtó tokja a fal részévé válik, lévén a gipszkartonos vagy kőműves nem kis munkával összedolgozza azt a fallal, és az ajtólap is belesimul a tokba, vagyis a falba. Az I-re a pontot az teszi fel, hogy ajtólap akár a fallal teljesen megegyezően pácolható, festhető, lakkozható, tapétázható, így azzal egybefüggő falfelületet alkothat- nincs semmi látható ajtóra utaló elem, csak a ajtólapot körbevevő vékony rés és a kilincs esetleg egy kulcsluk.

ajtóház blog kép

A megoldás előnyét nem kell különösebben részletezni, a végeredmény maga a megtestesült tökéletes minimál beltéri ajtó, azt a fránya kilincset is el lehet majd tüntetni idővel - persze komoly áldozatok árán. 

 

Lássuk a hátrányokat, mert hogy van abból is bőven:

A síkban záródás a “mezei” falc nélküli ajtóhoz hasonlóan itt is csak egyik oldalról nézve működik.

Az tapétaajtó tokszerkezete nyílegyenes alumínium szerkezet, ami nyílegyenes és függőben lévő, tökéletes falat követel meg. Ha ez a feltétel nem teljesül, egyből oda a minimál hatás, és üvölt a trehány kőműves munka. Tudják, hogy mennyi az átlagos falvastagságbeli eltérés, amivel mi felmérés során találkozunk egy újonnan épült lakásban vagy házban? Plusz - mínusz 10 mm! Ennyi az átlagos(!) eltérés ha megmérünk egy ajtónyílás falvastagságát jobb és baloldalon. Gipszkarton falnál természetesen nincs ilyen probléma.

ajtóház blog kép

Az a falfesték vagy tapéta, amit a falon és ebben az esetben az ajtón is használunk, ellenálló képesség szempontjából meg sem közelíti egy festékszórt, nemesfa  vagy CPL ajtó felületét, a nagyon takarítható és ellenálló falfesték vagy tapéta is töredék idő alatt fog elfáradni egy normál ajtó felületéhez képest. Márpedig egy ajtó messze nem olyan igénybevételnek van kitéve mint a fal, kilincsnél pár hónap alatt óhatatlanul elpiszkolódik, zsíros foltokat fogunk látni, élben pedig a folyamatos dörzsölés miatt természetesen lepattan a festék, leszakad a tapéta, szóval a tapétaajtó biztosan nem választana magának sem gyermek, sem háziállat felhasználót :).

Nincs egyedi méretű gyártás, a megrendelő igazodik a mérethez.

Valamit valamiért, vitathatatlan tény, hogy jelenleg nincs “minimálabb” megoldás, ha beltéri ajtóról van szó, prospektusban, vagy egy újonnan átadott otthon esetében lehengerlő tud lenni a hatás (már ha sikerült a fal ugye), ha nem frekventált helyre tesszük az ajtót még tartós is lehet, de hogy ki mennyi áldozatot hajlandó meghozni dizájn oltárán a fentiekből, az már egyéni kérdés.

 

 

A rendszer a következő elemekből áll: 

• egy, a beépítés után már nem látszó alumínium keret, amely minden típusú falhoz rögzíthető a falfelület megrepedésének veszélye nélkül

• egy 44 mm vastag papírrácsbetétes ajtólap

• 3D állítható rejtett pántok

 

90 MM-ES VAGY VASTAGABB VAKOLT FALHOZ 
75/100 MM-ES VAGY VASTAGABB GIPSZKARTONFALHOZ

Átjárhatósági méretSzerkezet külmérete, szélességSzerkezet külmérete, magassagSzerkezet ár 
600 x 2100 mm680 mm2130 mmbr. 219 000.-
700 x 2100 mm780 mm2130 mmbr. 219 000.-
800 x 2100 mm880 mm2130 mmbr. 219 000.-
900 × 2100 mm980 mm2130 mmbr. 219 000.-
1000 x 2100 mm1080 mm2130 mmbr. 245 000.-

 

TULAJDONSÁGOK:

• Az ajtólap teljesen megfordítható, így nincs külön jobbos-balos, kifelé vagy befelé (tokba-) nyíló. 
• Ez sokkal egyszerűbbé teszi a beépítést, a rendelést és a készletezést is.
• Vakolt téglafalhoz vagy gipszkarton falhoz egyaránt használható.
• Nagyon modern, divatos a kész ajtó minimalista megjelenése: nincs tok, nics semmi zavaró elem a fal és az ajtó találkozásánál.
• Kifejezetten versenyképes áron kerül forgalomba.
• Stabil szerkezet és hosszú élettartam
• Könnyű és gyors szerelhetőség
• Az ajtólap vastagsága: 44 mm
• Az ajtó könnyen felületkezelhető a gyári alapozásnak köszönhetően.
• Rendelhető (átjárhatósági) méretek: 600, 700, 800, 900, 1000 x 2100 mm
• Falvastagság: gipszkarton falnál minimum 100 mm, téglafalnál minimum 90 mm
• Raktárkészletről azonnal szállítható.
• A csomag részletes tartalma: robusztus alumínium keret, mely bármilyen faltípusba stabilan és repedések nélkül rögzíthető; 44 mm vastag, fehér alapozóval kezelt, papírrácsbetétes ajtólap; mágneses bevésőzár (matt króm előlappal); 3D állítható, ezüst színű rejtett pántok (3 db); fehér gumitömítés a tokhoz; kilincs előkészítés (a kilincs nem tartozék); 1 db automata küszöb (az ajtó felső élébe, kérésre alulra is rendelhető); üvegszövet glettháló és hozzávaló rögzítőkábel az illesztésekhez.
• A gyors és precíz beépítést segíti, hogy az ajtón gyárilag ki lettek alakítva a furatok a pántokhoz, zárhoz, kilincshez.
• Összeszerelés: a csomagban érkező keretben a tokfelső a függőleges tokszárakkal nincs összeszerelve, így utólag választható meg a nyitás típusa (kifelé/befelé) és iránya (balos/jobbos). 
A keret összeszereléshez elegendő behelyezni a sarokösszekötő elemeket a felső vízszintes tokrészbe, majd csavarok segítségével lehet rögzíteni a tokszárakhoz. Végül a kerethez kell csavarozni a 90o-ban hajlított fali rögzítőfüleket, a nyitás irányának megfelelően.

 

Ezeket olvastad már?

    
         
    
              

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! A feltüntetett bruttó árak a 27%-os áfát tartalmazzák.

Általános szerződési feltételekAdatvédelmi nyilatkozat
Ajtóház

HOGY HASZNÁLD A WEBOLDALT?



Ajtóház

Kedvenc ajtóid

Ha a szívecskére kattintasz, később is könnyen megtalálod kedvenc ajóidat.

Ajtóház

Bemutatóterem

Ezt az ajtót bemutatótermünkben élőben is megnézheted.

Ajtóház

Referenciák

Erről az ajtóról beépítés után készült képeket is találsz referenciáink közt.

Ajtóház

Gyorsnézet

Nézd meg az ajtó legfontosabb tulajdonságait, anélkül hogy belépnél a termékoldalra.

Ajtóház

Termékoldal

Tudj meg mindent az adott ajtóról és variációiról!

Ajtóház

Árajánlatkérő

Ide a termékoldalon tudod az ajtókat beletenni. Így több termékről is tudsz egyszerre ajánlatot kérni.

Ajtóház

BELTÉRI AJTÓ MEGRENDELÉS MENETE



Ajtóház

Információ gyűjtés

Mielőtt ellátogatsz hozzánk, tájékozódj honlapunkon a beltéri ajtó kategóriák, felületek, színek tekintetében. Segít a referenciák menüpont, ahol vásárlóink otthonában beépítve, valóságos környezetben tekintheted meg az ajtókat. Keresd fel Felület összehasonlító oldalunkat is!

Ajtóház

Megrendelés

Mikor egy kicsit letisztult, hogy mit szeretnél, látogass el a hozzád közelebb eső Ajtóház bemutatóterembe! Itt értékesítőnk megadja a szükséges tájékoztatást, kiszámolja az elképzelt beltéri ajtók árát, melynek –  megrendelés esetén – 50%-át kell előlegként befizetned.

Ajtóház

Helyszíni felmérés

Ha igényled, szakértő kollégánk ellátogat ingatlanodba; szemrevételezi, véleményezi és felmérni a beltéri ajtónyílásokat. Ha rendben van, kezdetét veszi a gyártás, melynek menetéről email-ben kapsz pontos értesítést.

Ajtóház

Fizetés

Amikor elkészült az ajtód, raktárra érkezett, rendezned kell a megrendelés végösszegét utalásos vagy készpénzes fizetési formában. A fizetést követően a megrendelésnek és igényednek megfelelően, telepítjük, szállítjuk vagy el tudod szállítani a beltéri ajtóidat.

Ajtóház

Telepítés

Beltéri ajtó telepítés esetén kollégáink az előre egyeztetett időpontban a helyszínre érkeznek, és megkezdik a telepítést. A telepítési időigénye körülbelül fél-egy óra ajtónként. Telepítés végeztével rendezett helyszínt hagyunk magunk mögött: a beltéri ajtók szakszerűen beállítva, a szemetet zsákba gyűjtve ér véget a munkánk.

Ajtóház

Karbantartás

Beltéri ajtóid beépítést követően karbantartás nélkül évtizedekig teszik majd dolgukat. Nyílnak-csukódnak, szemet gyönyörködtetnek, szigetelnek. Ha valamelyik beltéri ajtód megsérül, vagy csak megváltozott az ajtóval kapcsolatos elképezlésed (pl. más üvegezést vagy nyitásirányt szeretnél) kérünk vedd fel a kapcsolatot irodánkkal! Segítünk.

Ajtóház

RAKTÁR



Ajtóház

Új raktárunk címe: Budapest, X. kerület, Maglódi út 8.

» Térkép

Ajtóház | Professzionális beltéri ajtó szaküzlet
részletek »