Ajtóház
Ajtóház
Ajtóház

A kényelmi zárról - néhány hasznos gondolat.

2022-08-09 13:57

A kényelmi zárról - néhány hasznos gondolat. - ajtohaz.hu

Beltéri ajtónál ez a zár dolog nem nagyon foglalkoztat senkit, nem számolnak vele, mindenki úgy van a zárral, hogy ez nem bejárati ajtó, kit érdekel a zár, sőt van aki szándékosan “lefalaztatja” a kulcslukat, látni sem akarja. 

Évek múlásával aztán szaporodnak a zárhatatlansági problémák, mert a nagyi szobájából idővel gyerekszoba lesz, a gyerekszobából pedig tinédzser szoba és hát bizonyítvány egy tinédzser alkalmanként jelét szeretné adni, “engem most ne zavarjanak” mindegy milyen okból kifolyólag. 

A felnőttek sem okvetlen szeretik ha éjjel rájuk nyitnak, mert mondjuk szomjas a gyerek.

 

Zárjuk akkor a beltéri ajtókat, vagy ne? 
 

Másik tipikus probléma a mellékhelyiség. Legyintenek megrendeléskor, jó az alapzár családban vagyunk. Ez egészen addig tart, amíg meg nem rendezik az első vendégséget és helyet foglal a wc-n egy nem családtag, akire rányitnak, vagy lezuhanyzik egy ott alvó vendég. 

Vagy a tinédzser barátja-barátnője, és upsz -  apuka rányit egy tizenhat éves idegen lányra. Na jó de miért nem zárja be? Hiszen minden ajtóban van alapból egy egyszerű kulcsos zár. Ez az egyszerű kulcsos zár mai szemmel nézve annyira egyszerű, hogy az szinte fáj. Képes elcsúfítani a legszebb ajtót is.

Ráadásul,  a kiálló BB kulcs, imád kiesni a földre nyitásnál-csukásnál, kicsi gyerek pedig prímán be tudja magát zárni vele a wc-be, ahonnan csak apuka tudja kiszedni az ajtó szétrúgásával. 

Rendesebb családokban szépen összegyűjtik a kulcsokat és elteszik, aztán ha kell, lehet matekozni, hogy melyik melyik helyiséget nyitotta, rendetlenebb családokban is szépen elteszik valahova a kulcsokat, majd egyszerűen elfelejtik hogy hova. Az igazán laza családokban pedig berúgják a kiesett kulcsot véletlenül a szekrény alá, vagy bedobják a kukába mert úgysem kell az. Pedig kell.

ajtóház blog kép

A kulcs problémára van tökéletes megoldás: úgy hívják hogy kényelmi zár, 

elterjedtebb nevén WC-zár (de erről próbáljuk leszoktatni az embereket). Mi kényelmi zárnak hívjuk. 

A kényelmi zár azért kényelmi mert kényelmes, mindig kéznél van, mert rá van szerelve az ajtóra, nem hogy nem esik ki, és nem vész el, de leszerelni is csak szakember tudja. 

A kényelmi zárat kényelmes használni, jobb megfogni mint egy lötyögő kulcsot. Finoman, szinte hangtalanul működik, és masszív. Tényleg élmény használni. 

A kényelmi zár biztonságos, nem tudja a kisgyerek rosszul beszorítani a zártestbe, wc-be dobni és így örökre bezárkózni a wc-be, ugyanis a kényelmi zárat kívülről is ki lehet nyitni egy pénzérmével vagy bármivel, ami belefér abba a vájatba, ami  kívülről is működteti a mechanizmust. 



A kényelmi zár szinte mindig szép, kilincs ( és családonként eltérő stílusú)  ízléses ráfordító kallantyút takar. 

 

1. Sokkal szebb mint egy kimeredő BB kulcs.  

2. A kényelmi záron nem lehet átkukucskálni, mert nincs rajta luk. 
3. A kényelmi zárnak is van hátránya, de nem sok:


A kényelmi zár feláras, felár mértéke a normál BB-s kilincshez képest jellemzően 10-20 %

A kényelmi zár a rányitások ellen véd, biztonsági fokozata nincs, hiszen ha akarjuk kinyithatjuk. Ezért aztán a kényelmes zár nem tud asszisztálni kergetőzős-fosztogatós testvérháborúkban, mint védelmi eszköz vagy zsilip. Ez van. 
 

ajtóház blog kép


Mint beltéri ajtós cég, mi vagyunk kapcsolatban a legtöbb felhasználóval, nálunk csapódnak le a tapasztalatok. 

Sajnos gyakran előfordul, hogy beszalad egy apuka, hogy adjunk azonnal egy ilyen kulcsot (de hányast?), vagy szedjük ki a gyereket a WC-ből, vagy gyártsunk újra egy “berugódott” ajtót de azonnal!

Elmondjuk miért: bemegy a wc-re a 2-5 éves gyerek, aki nem annyira ügyes mint kíváncsi, és kellőképpen tud unatkozni a WC-n. Csücsül a WC-n egyedül, csukott ajtó mögött, és nézi azt egyetlen dolgot ami a szeme előtt van, ami nem más mint a kulcs. Elkezd játszani vele: bezárja-kinyitja, bezárja-kinyitja, kihúzza. És itt véget ér a játék, a kulcsot képtelen újra ugyanabba a vájatba bepozícionálni, ahol a kulcs hivatott elfordulni. Minél idegesebb, annál kevésbé képes erre. Rájön hogy ennyire azért nem akar egyedül lenni, és elkezdődik a cirkusz. Ha átfér az ajtó alatt a kulcs – és valakinek eszébe jut, és a gyerek is képes kidugni – vagy találnak a lakásban másik ugyanolyan kulcsot, ami még nem veszett el, akkor nincs nagy gond. Minden egyéb esetben van.

Azért sok megrendelőnk úgy gondolkozik mint mi, tegyetek Ti is minden ajtóra kényelmi zárat, sokkal szebb és igényesebb megoldás mint a tollas kulcsos verzió!

Ha a fentiek felkeltették érdeklődését, kérem jöjjön el bemutatótermünkbe, vagy keressen bennünket személyesen. Szakértő kollégáink szívesen és ingyenesen válaszolnak minden felmerülő kérédére.. 

Ezeket olvastad már?

    
         
    
              

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! A feltüntetett bruttó árak a 27%-os áfát tartalmazzák.

Általános szerződési feltételekAdatvédelmi nyilatkozat
Ajtóház

HOGY HASZNÁLD A WEBOLDALT?



Ajtóház

Kedvenc ajtóid

Ha a szívecskére kattintasz, később is könnyen megtalálod kedvenc ajóidat.

Ajtóház

Bemutatóterem

Ezt az ajtót bemutatótermünkben élőben is megnézheted.

Ajtóház

Referenciák

Erről az ajtóról beépítés után készült képeket is találsz referenciáink közt.

Ajtóház

Gyorsnézet

Nézd meg az ajtó legfontosabb tulajdonságait, anélkül hogy belépnél a termékoldalra.

Ajtóház

Termékoldal

Tudj meg mindent az adott ajtóról és variációiról!

Ajtóház

Árajánlatkérő

Ide a termékoldalon tudod az ajtókat beletenni. Így több termékről is tudsz egyszerre ajánlatot kérni.

Ajtóház

BELTÉRI AJTÓ MEGRENDELÉS MENETE



Ajtóház

Információ gyűjtés

Mielőtt ellátogatsz hozzánk, tájékozódj honlapunkon a beltéri ajtó kategóriák, felületek, színek tekintetében. Segít a referenciák menüpont, ahol vásárlóink otthonában beépítve, valóságos környezetben tekintheted meg az ajtókat. Keresd fel Felület összehasonlító oldalunkat is!

Ajtóház

Megrendelés

Mikor egy kicsit letisztult, hogy mit szeretnél, látogass el a hozzád közelebb eső Ajtóház bemutatóterembe! Itt értékesítőnk megadja a szükséges tájékoztatást, kiszámolja az elképzelt beltéri ajtók árát, melynek –  megrendelés esetén – 50%-át kell előlegként befizetned.

Ajtóház

Helyszíni felmérés

Ha igényled, szakértő kollégánk ellátogat ingatlanodba; szemrevételezi, véleményezi és felmérni a beltéri ajtónyílásokat. Ha rendben van, kezdetét veszi a gyártás, melynek menetéről email-ben kapsz pontos értesítést.

Ajtóház

Fizetés

Amikor elkészült az ajtód, raktárra érkezett, rendezned kell a megrendelés végösszegét utalásos vagy készpénzes fizetési formában. A fizetést követően a megrendelésnek és igényednek megfelelően, telepítjük, szállítjuk vagy el tudod szállítani a beltéri ajtóidat.

Ajtóház

Telepítés

Beltéri ajtó telepítés esetén kollégáink az előre egyeztetett időpontban a helyszínre érkeznek, és megkezdik a telepítést. A telepítési időigénye körülbelül fél-egy óra ajtónként. Telepítés végeztével rendezett helyszínt hagyunk magunk mögött: a beltéri ajtók szakszerűen beállítva, a szemetet zsákba gyűjtve ér véget a munkánk.

Ajtóház

Karbantartás

Beltéri ajtóid beépítést követően karbantartás nélkül évtizedekig teszik majd dolgukat. Nyílnak-csukódnak, szemet gyönyörködtetnek, szigetelnek. Ha valamelyik beltéri ajtód megsérül, vagy csak megváltozott az ajtóval kapcsolatos elképezlésed (pl. más üvegezést vagy nyitásirányt szeretnél) kérünk vedd fel a kapcsolatot irodánkkal! Segítünk.

Ajtóház

RAKTÁR



Ajtóház

Új raktárunk címe: Budapest, X. kerület, Maglódi út 8.

» Térkép

Ajtóház | Professzionális beltéri ajtó szaküzlet
részletek »