Ajtóház
Ajtóház
Ajtóház

A lényeg a felmérés!

2022-11-11 16:51

A lényeg a felmérés! - ajtohaz.hu

Sok cég 2-3 fővel indul útjára, az elején a tulajdonos is aktívan részt vesz minden munkafolyamatban, legyen az értékesítés, felmérés, szállítás, raktározás, vagy telepítés. Majd ahogy növekszik a cég forgalma úgy húzódik háttérbe a tulajdonos és dobja le magáról a monoton operatív feladatokat, és foglalkozik inkább fejlesztéssel és irányítással. 

A felmérés a legfontosabb - ez mindennek az alapja.

Sajnos a felmérés más tészta! Felméréshez nem elegendő a rutin és a szakértelem, felmérésnél akarni is kell, hogy sikerüljön, felméréshez valahogy elengedhetetlen a tulajdonosi szemlélet, amihez kétség kívül kitűnő “üzemanyag” a hibás felméréssel járó anyagi kártól való félelem. Ha egy alkalmazott megy ki felmérni, és az alkalmazott mondjuk nem veszi figyelembe , hogy aljzatbetonozás előtt nem szabad felmérni, mert a falnyílás magasság minden egyes ajtót érinteni fog, az alkalmazott nem tud helytállni egy 2-5 millió forintos egyedi ajtó megrendelésért! 

Ha akarná sem tudná kifizetni, legtöbbször nem is elvárás a cég részéről, a hibásan felmérő alkalmazottat egyszerűen szélnek eresztik és jön helyette más. Igen ám, de a megrendelőt kártalanítani kell, a megrendelő kára az időveszteség- Kész az ingatlan, Ő kivárta a 8 hetes gyártási határidőt, majd közlik vele hogy ismét várnia kell 8 hetet, az egyedileg készített hibás méretű termékek pedig soha nem találnak gazdára még erősen nyomott áron sem. 

Az egy beltéri ajtónál minimum 4 olyan műszaki paraméter van aminek stimmelni kell a rendelkezésre álló falnyíláshoz, ha 8 ajtóról van szó, akkor 8 x 4 paraméterről beszélünk és csak utána jön a dizájn kérdés aminek a megrendelő elképzelésének kell megfelelnie. Az ilyen megrendelések mivel nagy értéket képviselnek sokáig porosodnak a raktárban, történik néhány halovány próbálkozás az értékesítésükre, majd mindenki belefárad és előbb-utóbb sitt lesz belőlük, mert még tüzelőnek sem alkalmasak.  

Van egy felháborodott, cég hírnevét korántsem öregbítő megrendelő, aki rendesen leterheli ez értékesítést, amíg el nem csitulnak a kedélyek, van hibás felmérésből származó 2-3 millió forint kár, van a raktározási probléma, és van a dilemma, hogy hogyan tovább, hogy ki menjen ki akkor most felmérni? Egy két ilyen incidens elegendő szokott lenni ahhoz, hogy a cég tulajdonosa legyártson magának egy ideológiát, hogy miért is jó ha Ő maga méri fel az ajtókat (kell a mozgás, kellenek az emberi kapcsolatok, utazgatni végülis jó) azon túl hogy nem lesz elrontva, vagy kisebb számban lesz elrontva a felmérés.

A jó felmérés feltételei a következők:

Kell a helyszínen egy Megrendelő, aki tudja pontosont milyen ajtót hova akar, mi merre nyílik (1-2 ajtó sosem a tervrajznak megfelelően nyílik), aki tudja milyen burkolatot hova akar rakni, aki el tudja dönteni, hogy átrakat egy hibásan elhelyezett villanykapcsolót vagy inkább a rossz nyitásirányú ajtólapot kerülgeti. A Megrendelő felméréskor kisebb nagyobb csatákat is megvív a kivitelezővel, ezeknek a csatáknak az oka jellemzően áthidaló vésés, falkáva építés, falbontás és újraépítés, vagy csak nyílásbővítés, magaság szűkítés és hasonlók.


• Kell egy épkézláb kivitelező, építés vezető vagy csak egy kőműves, aki hajlandó is javításra és képes is megjegyezni a teendőket
• Kell egy hellyel közzel felmérhető állapotban lévő ingatlan, ahol mondjuk már állnak a falak, van aljzatbeton és ahol meg lehet közelíteni az egyes ajtónyílásokat.
• Kell néhány telefonon elérhető döntéshozó családtag, gyakorlatilag mindenki aki érintett lehet egy megváltozott nyitásirány ügyben. vagy az átalakítással járó költségek ügyében
• És kell egy idegileg stabil elfogadható modorú, kipihent felmérő, aki addig nem megy el a címről, amíg meg nem győződik arról, hogy mindneki mindent megértett, és aki le is dokumentálja a szükséges átalakításokat, aki ha rájön, hogy az adott munkát nem szabad elvállalni, ott a címen el tud állni a megrendeléstől.
Hogy mikor áll el az okos felmérő a megrendeléstől? Amikor az Ingatlanba nem lehet bejutni a megbeszélt időpontban (majd a telepítésnél is így lesz), amikor a megrendelő vagy nincs a címen, vagy minden problémára az a válasza, hogy “oldják meg maguk”, “eddig is volt itt ajtó”,  “jó kérdés”, amikor a Megrendelő minden javítást megígér, de semmit nem jegyzetel, amikor a szakik láthatóan fikarcnyit sem foglalkoznak a problémákkal, csak hárítanak.

Természetesen ilyenkor is le lehet dokumentálnia felmérést, az ajtós be tudja magát védeni “itt írja alá” jegyzőkönyvekkel, de egy beérett cég esetében már senkinek nem hiányzik a vita és a feszültség 8 hét múlva, egyszerűen nem ér annyit.

Csak ennyi kell egy tökéletes beltéri ajtó felméréshez :)

A részletekről érdeklődj értékesítőinknél!

Ezeket olvastad már?

    
         
    
              

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! A feltüntetett bruttó árak a 27%-os áfát tartalmazzák.

Általános szerződési feltételekAdatvédelmi nyilatkozat
Ajtóház

HOGY HASZNÁLD A WEBOLDALT?



Ajtóház

Kedvenc ajtóid

Ha a szívecskére kattintasz, később is könnyen megtalálod kedvenc ajóidat.

Ajtóház

Bemutatóterem

Ezt az ajtót bemutatótermünkben élőben is megnézheted.

Ajtóház

Referenciák

Erről az ajtóról beépítés után készült képeket is találsz referenciáink közt.

Ajtóház

Gyorsnézet

Nézd meg az ajtó legfontosabb tulajdonságait, anélkül hogy belépnél a termékoldalra.

Ajtóház

Termékoldal

Tudj meg mindent az adott ajtóról és variációiról!

Ajtóház

Árajánlatkérő

Ide a termékoldalon tudod az ajtókat beletenni. Így több termékről is tudsz egyszerre ajánlatot kérni.

Ajtóház

BELTÉRI AJTÓ MEGRENDELÉS MENETE



Ajtóház

Információ gyűjtés

Mielőtt ellátogatsz hozzánk, tájékozódj honlapunkon a beltéri ajtó kategóriák, felületek, színek tekintetében. Segít a referenciák menüpont, ahol vásárlóink otthonában beépítve, valóságos környezetben tekintheted meg az ajtókat. Keresd fel Felület összehasonlító oldalunkat is!

Ajtóház

Megrendelés

Mikor egy kicsit letisztult, hogy mit szeretnél, látogass el a hozzád közelebb eső Ajtóház bemutatóterembe! Itt értékesítőnk megadja a szükséges tájékoztatást, kiszámolja az elképzelt beltéri ajtók árát, melynek –  megrendelés esetén – 50%-át kell előlegként befizetned.

Ajtóház

Helyszíni felmérés

Ha igényled, szakértő kollégánk ellátogat ingatlanodba; szemrevételezi, véleményezi és felmérni a beltéri ajtónyílásokat. Ha rendben van, kezdetét veszi a gyártás, melynek menetéről email-ben kapsz pontos értesítést.

Ajtóház

Fizetés

Amikor elkészült az ajtód, raktárra érkezett, rendezned kell a megrendelés végösszegét utalásos vagy készpénzes fizetési formában. A fizetést követően a megrendelésnek és igényednek megfelelően, telepítjük, szállítjuk vagy el tudod szállítani a beltéri ajtóidat.

Ajtóház

Telepítés

Beltéri ajtó telepítés esetén kollégáink az előre egyeztetett időpontban a helyszínre érkeznek, és megkezdik a telepítést. A telepítési időigénye körülbelül fél-egy óra ajtónként. Telepítés végeztével rendezett helyszínt hagyunk magunk mögött: a beltéri ajtók szakszerűen beállítva, a szemetet zsákba gyűjtve ér véget a munkánk.

Ajtóház

Karbantartás

Beltéri ajtóid beépítést követően karbantartás nélkül évtizedekig teszik majd dolgukat. Nyílnak-csukódnak, szemet gyönyörködtetnek, szigetelnek. Ha valamelyik beltéri ajtód megsérül, vagy csak megváltozott az ajtóval kapcsolatos elképezlésed (pl. más üvegezést vagy nyitásirányt szeretnél) kérünk vedd fel a kapcsolatot irodánkkal! Segítünk.

Ajtóház

RAKTÁR



Ajtóház

Új raktárunk címe: Budapest, X. kerület, Maglódi út 8.

» Térkép

Ajtóház | Professzionális beltéri ajtó szaküzlet
részletek »