Ajtóház
Ajtóház
Ajtóház

A panellakás, ahol mindent elrontottak - beltéri ajtó szempontjából

2024-09-18 16:06

A panellakás, ahol mindent elrontottak - beltéri ajtó szempontjából - ajtohaz.hu

Mindenek előtt fontos leszögeznünk, hogy az eddig elkészített több tucat panellakást érintő beltéri ajtós cikkünk, videónk rendkívül jól hasznosulnak. Felmérésnél már zömében tökéletesen előkészített falnyílásokkal várnak minket, ha mégsem, akkor a Megrendelő a prospektusainkat, tájékoztató anyagainkat, kinyomtatott cikkeinket szorongatja, és ígéri meg bőszen, hogy mindent de mindent meg fog csinálni, hogy az új ajtók tökéletes körülmények között a lehető legszebb formájukat mutassák. 

Vannak viszont ritka kivételek, erre a gyöngyszemre a IV. Kerület szívében bukkantunk rá egy felmérés során, Megrendelőnk egy hölgy, aki minden lakásfelújítással kapcsolatos teendőt rábízott egy kivitelezőre, így a régi beltéri ajtó kibontását és a falak az új ajtók fogadásához szükséges előkészítését, kialakítását is.

Haladjunk sorban:

WC padlószintje hajszálpontosan kihozva az előszoba külső falsíkjáig, így az új ajtót szőröstől-bőröstől csak a magasabb szintre lehet beépíteni, előszobából nézve sem a tok sem a lap nem tud leérni az előszoba padlószintjéig. Ez a megoldás van akit zavar, van akit nem zavar, de mivel itt egy komplett lakásfelújítással állunk szemben, nem került volna semmibe kicsit visszavésni a padlószintet. Külön érdekesség, hogy itt még a kivitelező úgy gondolta (nagyon helyesen), hogy az ajtólap a külső falsíkon fog záródni.

ajtóház blog kép

Az összes több nyílásnál viszont úgy gondolta, hogy az ajtólap a falnyílás közepén fog elhelyezkedni csukott állapotban, ezért ott váltotta el a padlóburkolatot. Ennek a képnek van még egy érdekessége, gyönyörűen látszik hogy szorgos körbeszegőzte a nyílást nemcsak a falnyílás széléig, hanem még a kiscsonkhoz is befordult. Rendkívül jó lenne tudnunk, hogy milyen beltéri ajtóra számított a mester, melyik ajtónak van olyan tokja, amelyiknek nincs útban a lábazati burkolat és méretileg kompatibilis a panellakások falnyílásával, ami van hogy takar és van hogy nem takar? Vissza kell bontani a nyílás két oldalán lévő utolsó darabokat, lehet eltörik, lehet hozza a festéket, de nincs mit tenni! Utolsó darabokat csak a beltéri ajtó beépítését követően lehet szépen beszabni.

ajtóház blog kép

ajtóház blog kép

Más nyílásoknál viszont úgy gondolta, hogy van annak az ajtónak tokja, majd szépen eltakarja a kitöréseket és a nyers betont, tehát lent nincs átfogó tok, mindenhol máshol viszont van, lehetőleg gumiból. Minden esetben úgy kell előkészíteni a falnyílást, mintha az ajtó tokja nem takarna semmit, így a telepítőnek csak a szakszerű beépítéssel kell foglalkoznia, és nem az a szempont, hogy takargasson az ajtóval!

ajtóház blog kép

Tehát szerinte a kitörést majd eltakarja az ajtó tokja, viszont a szegőnek és a kábelcsatornának nem lesz útban :).

ajtóház blog kép

A fürdőnél és a WC-nél ismét átfogó tokot remél a mester, ami majd hajszál pontosan addig ér ameddig ő gondolja, ahol az egész burkolólap véget ért, majd a tok zár a csempéhez. Így a plafonig burkolt fürdőben a falvastagság maradt 4 cm, a minimum tokvastagság viszont 6 cm, de jól jött volna az a csempe és ragasztó!

ajtóház blog kép

A legszebb mutatvány viszont a második WC-nél valósult meg. Egyik oldalon sincs falfül, mert már megint nem átfogó tokban gondolkodott a mester. 

ajtóház blog kép

Még a csempét is kifuttatta az áthidaló külső síkjáig, de hogy teljes legyen a kép, felkerült egy kapcsoló is hajszál pontosan oda, ahol a csempe véget ér. Ember legyen a talpán, aki ide be tudja applikálni a bármilyen beltéri ajtó tokját. Feltételezzük a kapcsolót a tokon keresztül kéne működtetni.

ajtóház blog kép

Jöhetnek az ajtósok! Szerintünk inkább a függönyösök.

ajtóház blog kép

Mi úgy gondoljuk, hogy köznyelven “tüzépes”, “kenegetős” ajtót látott csak a szakember, aminek gerébtokja van, és amit utólag körbeszegőzéssel igazítanak a falnyílásokhoz, továbbá szegőkkel tüntetik el a rögzítéshez használt PUR-habot, tipikusan a Kádár-kockákban láthattunk ilyen ajtókat. Ezek az ajtók viszont panellakásba méretprobléma miatt nem mennek be, de ha be is mennének, ma már senki nem tart igényt ennyire egyszerű szerkezetű és műszaki tartalmú, szépnek a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető beltéri ajtókra.
 
ajtóház blog kép

Érdekessége a dolognak, hogy a mester, vagy mesterek amúgy ritka jól végezték a dolgukat, a kivitelezés minősége párját ritkítja, főleg ha figyelembe vesszük hogy egy panellakásról van szó. Szép a burkolás, gyönyörű a festés, a glettelés, aprólékos precíz munkát végeztek mindenhol, csak a ma használatos átfogó tokos beltéri ajtó igényeivel, tulajdonságaival nem voltak tisztában. Megrendelőnk mindent azonnal megértett, és megígérte, hogy orvosolja a problémákat mire az egyedi ajtók megérkeznek. Megrendelőnk hozzájárult a képek közléséhez, köszönjük!xq

Ezeket olvastad már?

Milyen ajtókat ajánlunk, ha panellakásban élsz?

A panellakások legnépszerűbb mellékhelyiség ajtaja a Sizuoka, és a Kent. Nappalira Koto ajtó dukál, ha panelről van szó. Egyéb célokra a Fargo ajtónk a legnépszerűbb, mert a keresztszálirány szélesíti az ajtót Rengeteg tolóajtót gyártunk panelba, mert ez a leg helytakarékosabb megoldás. A panellakások ajtónyílásainak egyedi méretei miatt 90%-ban karcálló CPL felületű ajtókat szállítunk. Előszobára – minél több fény kell annál inkább – Akita modellünket ajánljuk!

Használd a varázslónkat, ha panel ajtót tervezel, vagy keresd meg a neked legjobban tetsző ajtót!

fargo - ajtóház

Fargo

118.900 Ft-tól
koto - ajtóház

Koto

113.900 Ft-tól
kent - ajtóház

Kent

103.900 Ft-tól
sizuoka - ajtóház

Sizuoka

103.900 Ft-tól
akita - ajtóház

Akita

118.900 Ft-tól

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! A feltüntetett bruttó árak a 27%-os áfát tartalmazzák.

Általános szerződési feltételekAdatvédelmi nyilatkozat
Ajtóház

HOGY HASZNÁLD A WEBOLDALT?



Ajtóház

Kedvenc ajtóid

Ha a szívecskére kattintasz, később is könnyen megtalálod kedvenc ajóidat.

Ajtóház

Bemutatóterem

Ezt az ajtót bemutatótermünkben élőben is megnézheted.

Ajtóház

Referenciák

Erről az ajtóról beépítés után készült képeket is találsz referenciáink közt.

Ajtóház

Gyorsnézet

Nézd meg az ajtó legfontosabb tulajdonságait, anélkül hogy belépnél a termékoldalra.

Ajtóház

Termékoldal

Tudj meg mindent az adott ajtóról és variációiról!

Ajtóház

Árajánlatkérő

Ide a termékoldalon tudod az ajtókat beletenni. Így több termékről is tudsz egyszerre ajánlatot kérni.

Ajtóház

BELTÉRI AJTÓ MEGRENDELÉS MENETE



Ajtóház

Információ gyűjtés

Mielőtt ellátogatsz hozzánk, tájékozódj honlapunkon a beltéri ajtó kategóriák, felületek, színek tekintetében. Segít a referenciák menüpont, ahol vásárlóink otthonában beépítve, valóságos környezetben tekintheted meg az ajtókat. Keresd fel Felület összehasonlító oldalunkat is!

Ajtóház

Megrendelés

Mikor egy kicsit letisztult, hogy mit szeretnél, látogass el a hozzád közelebb eső Ajtóház bemutatóterembe! Itt értékesítőnk megadja a szükséges tájékoztatást, kiszámolja az elképzelt beltéri ajtók árát, melynek –  megrendelés esetén – 50%-át kell előlegként befizetned.

Ajtóház

Helyszíni felmérés

Ha igényled, szakértő kollégánk ellátogat ingatlanodba; szemrevételezi, véleményezi és felmérni a beltéri ajtónyílásokat. Ha rendben van, kezdetét veszi a gyártás, melynek menetéről email-ben kapsz pontos értesítést.

Ajtóház

Fizetés

Amikor elkészült az ajtód, raktárra érkezett, rendezned kell a megrendelés végösszegét utalásos vagy készpénzes fizetési formában. A fizetést követően a megrendelésnek és igényednek megfelelően, telepítjük, szállítjuk vagy el tudod szállítani a beltéri ajtóidat.

Ajtóház

Telepítés

Beltéri ajtó telepítés esetén kollégáink az előre egyeztetett időpontban a helyszínre érkeznek, és megkezdik a telepítést. A telepítési időigénye körülbelül fél-egy óra ajtónként. Telepítés végeztével rendezett helyszínt hagyunk magunk mögött: a beltéri ajtók szakszerűen beállítva, a szemetet zsákba gyűjtve ér véget a munkánk.

Ajtóház

Karbantartás

Beltéri ajtóid beépítést követően karbantartás nélkül évtizedekig teszik majd dolgukat. Nyílnak-csukódnak, szemet gyönyörködtetnek, szigetelnek. Ha valamelyik beltéri ajtód megsérül, vagy csak megváltozott az ajtóval kapcsolatos elképezlésed (pl. más üvegezést vagy nyitásirányt szeretnél) kérünk vedd fel a kapcsolatot irodánkkal! Segítünk.

Ajtóház

RAKTÁR



Ajtóház

Új raktárunk címe: Budapest, X. kerület, Maglódi út 8.

» Térkép

Ajtóház | Professzionális beltéri ajtó szaküzlet
részletek »