Ajtóház
Ajtóház
Ajtóház

Az ajtótok feláztatása

2024-06-11 11:09

Az ajtótok feláztatása - ajtohaz.hu

Kis számban, de előforduló probléma a beltéri ajtó tokjának felázása, feláztatása. Az ajtó tokjának alapanyaga MDF, ami egy könnyen megmunkálható, stabil, rendkívül merev fa származék, mindent tud amit egy tok alapanyagnak tudni kell, egyetlen dolog kivételével: nem vízálló.
Azon megrendelőinknél, akik felmosáskor, vagy fürdőszobai alkalmazás esetében egyéb módon feláztatják a tokot, rendszeresen felmerül, hogy ott miért nincs fólia, vagy miért nincs körbeszilózva a tok? A tokfólia egyetlen gyártó esetében sem fut lejesen körbe az MDF-en. Ennek gyártástechnolsóiai oka van. És valóban nem szoktuk sziloplasztba ültetni a tokot. Aki foglalkozott már vízszigeteléssel az tudja milyen cudar dolog a beszivárgó víznek útját állni, és kapásból rávágná, hogy ezek sem akadályoznák meg, hogy felázzon a beltéri ajtó tokja, jóval inkább bezárnák a beszivárgó nedvességet és gyorsabban megdagadna az.

ajtóház blog kép

Ettől függetlenül van hogy a szilózás működik. Vannak megrendelők, akik ragaszkodnak a szilózáshoz, amit mi meg is csinálnánk abban az esetben, ha a helyszín támogatná azt. Magyarán tisztaság van, és már nem jön egyéb szakipar piszkolni a címre (ellenkező esetben beleragad a piszok a sziloplasztba). Ezek a feltételek 10-ből 1 helyszínen adottak az ajtó telepítésének időpontjában.

Rendben, de akkor mi a megoldás?

A hozzánk visszajutó rendkívül csekély számú beltéri ajtó feláztatásos probléma arra enged következtetni minket, hogy az esetek többségében tisztában vannak a Megrendelőink az ajtók vízérzékenységével, és kellő körültekintéssel járnak el. Pl. a zuhanykabint becsukják fürdésnél, ha a víz áll a a padlón mihamarabb feltörlik azt, és maximum “kéznedves” felmosófejjel törölnek fel a lakásban. Mint ahogy azt a legtöbb laminált padló gyártó is megköveteli. A felázott tok szerencsére cserélhető különösebb roncsolás nélkül, egyedüli problémát a tokhoz hozzázáró csempe jelenthet.

Szót kell ejtenünk azokról az esetekről is, amikor nem a felázás okozza a tokok feldagadását, hanem a hibás vízszigetelés, vagy szivárgó cső, esetleg penészesedés következtében falba jutó nedvesség áztatja el belülről a beltéri ajtó tokját. Ez semmiképpen nem róható fel az ajtónak, de hatalmas probléma a Megrendelőnek. Volt már pár ilyennel is dolgunk sajnos.

 
Tehát a lényeg

Lehetőleg ne áztassuk a tokot, és lehet szilózni, mert az esetek 50%-ban működik. De csak teljesen tiszta átadás előtti lakásban szabad elvégezni, ez jellemzően nem esik egybe a beltéri ajtó beépítés időpontjával! A legtöbb festő beköltözés előtt visszatér a lakásba kijavítani a keletkezett hibákat és sziloplasztozni egyéb dolgokat, minden további nélkül meg szokták csinálni az ajtókat is ha megkérik őket rá.

Ezeket olvastad már?

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! A feltüntetett bruttó árak a 27%-os áfát tartalmazzák.

Általános szerződési feltételekAdatvédelmi nyilatkozat
Ajtóház

HOGY HASZNÁLD A WEBOLDALT?Ajtóház

Kedvenc ajtóid

Ha a szívecskére kattintasz, később is könnyen megtalálod kedvenc ajóidat.

Ajtóház

Bemutatóterem

Ezt az ajtót bemutatótermünkben élőben is megnézheted.

Ajtóház

Referenciák

Erről az ajtóról beépítés után készült képeket is találsz referenciáink közt.

Ajtóház

Gyorsnézet

Nézd meg az ajtó legfontosabb tulajdonságait, anélkül hogy belépnél a termékoldalra.

Ajtóház

Termékoldal

Tudj meg mindent az adott ajtóról és variációiról!

Ajtóház

Árajánlatkérő

Ide a termékoldalon tudod az ajtókat beletenni. Így több termékről is tudsz egyszerre ajánlatot kérni.

Ajtóház

BELTÉRI AJTÓ MEGRENDELÉS MENETEAjtóház

Információ gyűjtés

Mielőtt ellátogatsz hozzánk, tájékozódj honlapunkon a beltéri ajtó kategóriák, felületek, színek tekintetében. Segít a referenciák menüpont, ahol vásárlóink otthonában beépítve, valóságos környezetben tekintheted meg az ajtókat. Keresd fel Felület összehasonlító oldalunkat is!

Ajtóház

Megrendelés

Mikor egy kicsit letisztult, hogy mit szeretnél, látogass el a hozzád közelebb eső Ajtóház bemutatóterembe! Itt értékesítőnk megadja a szükséges tájékoztatást, kiszámolja az elképzelt beltéri ajtók árát, melynek –  megrendelés esetén – 50%-át kell előlegként befizetned.

Ajtóház

Helyszíni felmérés

Ha igényled, szakértő kollégánk ellátogat ingatlanodba; szemrevételezi, véleményezi és felmérni a beltéri ajtónyílásokat. Ha rendben van, kezdetét veszi a gyártás, melynek menetéről email-ben kapsz pontos értesítést.

Ajtóház

Fizetés

Amikor elkészült az ajtód, raktárra érkezett, rendezned kell a megrendelés végösszegét utalásos vagy készpénzes fizetési formában. A fizetést követően a megrendelésnek és igényednek megfelelően, telepítjük, szállítjuk vagy el tudod szállítani a beltéri ajtóidat.

Ajtóház

Telepítés

Beltéri ajtó telepítés esetén kollégáink az előre egyeztetett időpontban a helyszínre érkeznek, és megkezdik a telepítést. A telepítési időigénye körülbelül fél-egy óra ajtónként. Telepítés végeztével rendezett helyszínt hagyunk magunk mögött: a beltéri ajtók szakszerűen beállítva, a szemetet zsákba gyűjtve ér véget a munkánk.

Ajtóház

Karbantartás

Beltéri ajtóid beépítést követően karbantartás nélkül évtizedekig teszik majd dolgukat. Nyílnak-csukódnak, szemet gyönyörködtetnek, szigetelnek. Ha valamelyik beltéri ajtód megsérül, vagy csak megváltozott az ajtóval kapcsolatos elképezlésed (pl. más üvegezést vagy nyitásirányt szeretnél) kérünk vedd fel a kapcsolatot irodánkkal! Segítünk.

Ajtóház

RAKTÁRAjtóház

Új raktárunk címe: Budapest, X. kerület, Maglódi út 8.

» Térkép

Ajtóház | Professzionális beltéri ajtó szaküzlet
részletek »