Ajtóház
Ajtóház
Ajtóház

Beltéri ajtó cseréje - mire figyeljen?

2022-10-11 12:39

Beltéri ajtó cseréje - mire figyeljen? - ajtohaz.hu

A beltéri ajtó otthonunk, a lakás meghatározó elemei. Kialakításuk, színei, formái, anyaguk, és az esetlegesen felhasznált üveg mind-mind befolyásolják a különböző lakóterek hangulatát.

Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen beltéri ajtókat választunk ki. Abban az esetben, ha ezek különbözőek, hogyan kapcsolódnak a belsőépítészeti koncepcióhoz? Nyíló, vagy modern tolóajtó? Végső soron tehát, a beltéri ajtó sok esetben képes teljesen átformálni otthonunkat.

A beltéri ajtó kiválasztás szempontjai
 

Tudom, hogy alapvetően mindenki nagyon árérzékeny, alapvetően tehát a beltéri ajtók ára nagyban befolyásolja döntésünket. Mégis, azt javaslom hogy e mellett vegyünk figyelembe más paramétereket is, hiszen ez egy olyan szükséges, hosszú távú beruházás, megoldás mellyel minden nap, szó szerint, testközelben találkozunk. 

 A sok szempont között - bár a legkevésbé talán ez látszódik - nagyon fontos, hogy ez egy tartós, akár hosszú évtizedeken keresztül is ugyanolyan minőségű termék, termékek legyenek. Ne változzon az idő elteltével, ne vetemedjen, ne veszítse el színét, és ugyanolyan halkan és pontosan csukódjon, mint vadonatúj újkorában.

Ez utóbbi tulajdonságáról csak valójában az évek múlásával szerzünk tudomást. Amikor például, bemegyünk egy barkácsáruházba, és kinézünk, mondjuk egy beltéri ajtót, arról egyáltalán nincs semmi fajta döntési paraméterünk, hogy ez az ajtó hogyan állja ki az idő próbáját.


A beltéri ajtó felülete
 

Na, ez egy igazán lényeges választási szempont! Szinten, első ránézésre elég nehéz megmondani azt hogy milyen az ajtó anyagának minősége, hiszen, ha ez megfelelő módon le van festve, akkor az alatta levő anyag egyáltalán nem látszódik És ez lehet akár egy egyszerű préselt pozdorja lemez, is ami tetszetős színnel, festéssel van ellátva. Szóval, soha ne higyjünk az első látszatnak!


CPL laminált


A CPL laminált ajtók többféle színben kaphatók. Bármilyen belső térhez megtalálhatja a tökéletes ajtót. Ha olyan beltéri ajtóra van szükséged, amely nagyobb igénybevételnek is ellenáll, a legjobb, ha erősebb, nagyobb teherbírású anyagot választasz. Ezt az ajtótípust a megrendelő nyílásméreteinek megfelelően, egyedi méretben, kb. 6-10 hét alatt gyártjuk le.

ajtóház blog kép

 

Dekorfóliás ajtó


A dekorfóliás beltéri ajtó - leggyorsabb megoldás. Az 2020-as évek után épült társasházak kedvelt megoldása, ezek a legkedvezőbb árú, utólagosan is beszerelhető ajtók. Megszólalásig hasonló a valódi fához, tapintásra is nagyon hasonló. Kedvező ára szabványos méretezésének és a rendkívül hatékony sorozatgyártásának köszönheti. A jelentős raktári készletnek és a kedvező árának köszönhetően,  az építőipar legkedveltebb beltéri ajtó családjává vált.

ajtóház blog kép

 

Festékszórt


No, ez már egy magasabb kategória. Többféle üvegezési és gravírozási lehetőség áll rendelkezésre. Ráadásul a panton skála teljes választéka rendelkezésünkre áll, azaz, bármilyen színű beltéri ajtó elkészíthető. Üvegezhető, és tökéletesen selymes felületű ajtó készíthető néhány hetes átfutással.

ajtóház blog kép

 

Nemesfa beltéri ajtók


Valódi fa felületüknek köszönhetően, exkluzív, prémium megjelenésű beltéri ajtót jelentenek, melyeket bármilyen, egyedi méretben megrendelhetünk. Habár az igaz fát hozzák el otthonunkba, a különlegesen kialakított ajtószerkezetnek köszönhetően, a hagyományos, nagyobb súlyú, tömörfa ajtókkal szemben, ez bizony, nem fog megvetemedni, évtizedek alatt sem. És más, olyan problémára sem kell számítani, ami a fa ajtókat különben jellemzi.
Így megkaphatjuk a tökéletes “fa élményt” anélkül, hogy a negatív tulajdonságokkal kellene szembesülnünk. Ez az I. osztályú asztalosipari termék már teljes szabadságot ad a vásárlóknak, hogy megvalósítsák elképzeléseiket. Ezeket az ajtókat már teljesen egyedi megrendelői igények szerint, 8-14 hét alatt gyártjuk le, tehát kis túlzással az ajtó bármilyen lehet.

ajtóház blog kép

 

Akkor most melyik beltéri ajtó típust válasszam?
 

A válasz egyszerre bonyolult, és egyszerű is egyben. Ha nincs konkrét elképzelésed, megvalósítási ötleted, Budapesten két helyen is várunk bemutatótermeinkben. Gyere el, és szakértő kollégáink nagyobb szakmai tapasztalattal, eddigi referenciáink alapján segítenek Neked meghozni a legjobb választást. 


Hidd el, hosszú távon is a legjobb megoldást kínáljuk, ajánljuk Neked!
Amikor építkezésbe, lakásfelújításba kezdünk, sok esetben a belső nyílászárók kiválasztása egyszerű feladatnak tűnik. Természetesen, ez is összefüggésben van a belsőépítészettel, hiszen, része otthonunknak. Azon kívül, hogy praktikus funkciója van, kinézete, anyaga, tapintása hatással van ránk.


Lehet, hogy egységesen, minden beltéri ajtónk egyforma lesz, de lehetséges többféle szín, felület, kialakítás, üvegezés is. Ezekkel szétválaszthatóak a belső terek, funkcióiktól függően. Élj Te is ezzel a lehetőséggel, szabadsággal, válassz minőséget otthonod kialakításánál.

Ezeket olvastad már?

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! A feltüntetett bruttó árak a 27%-os áfát tartalmazzák.

Általános szerződési feltételekAdatvédelmi nyilatkozat
Ajtóház

HOGY HASZNÁLD A WEBOLDALT?Ajtóház

Kedvenc ajtóid

Ha a szívecskére kattintasz, később is könnyen megtalálod kedvenc ajóidat.

Ajtóház

Bemutatóterem

Ezt az ajtót bemutatótermünkben élőben is megnézheted.

Ajtóház

Referenciák

Erről az ajtóról beépítés után készült képeket is találsz referenciáink közt.

Ajtóház

Gyorsnézet

Nézd meg az ajtó legfontosabb tulajdonságait, anélkül hogy belépnél a termékoldalra.

Ajtóház

Termékoldal

Tudj meg mindent az adott ajtóról és variációiról!

Ajtóház

Árajánlatkérő

Ide a termékoldalon tudod az ajtókat beletenni. Így több termékről is tudsz egyszerre ajánlatot kérni.

Ajtóház

BELTÉRI AJTÓ MEGRENDELÉS MENETEAjtóház

Információ gyűjtés

Mielőtt ellátogatsz hozzánk, tájékozódj honlapunkon a beltéri ajtó kategóriák, felületek, színek tekintetében. Segít a referenciák menüpont, ahol vásárlóink otthonában beépítve, valóságos környezetben tekintheted meg az ajtókat. Keresd fel Felület összehasonlító oldalunkat is!

Ajtóház

Megrendelés

Mikor egy kicsit letisztult, hogy mit szeretnél, látogass el a hozzád közelebb eső Ajtóház bemutatóterembe! Itt értékesítőnk megadja a szükséges tájékoztatást, kiszámolja az elképzelt beltéri ajtók árát, melynek –  megrendelés esetén – 50%-át kell előlegként befizetned.

Ajtóház

Helyszíni felmérés

Ha igényled, szakértő kollégánk ellátogat ingatlanodba; szemrevételezi, véleményezi és felmérni a beltéri ajtónyílásokat. Ha rendben van, kezdetét veszi a gyártás, melynek menetéről email-ben kapsz pontos értesítést.

Ajtóház

Fizetés

Amikor elkészült az ajtód, raktárra érkezett, rendezned kell a megrendelés végösszegét utalásos vagy készpénzes fizetési formában. A fizetést követően a megrendelésnek és igényednek megfelelően, telepítjük, szállítjuk vagy el tudod szállítani a beltéri ajtóidat.

Ajtóház

Telepítés

Beltéri ajtó telepítés esetén kollégáink az előre egyeztetett időpontban a helyszínre érkeznek, és megkezdik a telepítést. A telepítési időigénye körülbelül fél-egy óra ajtónként. Telepítés végeztével rendezett helyszínt hagyunk magunk mögött: a beltéri ajtók szakszerűen beállítva, a szemetet zsákba gyűjtve ér véget a munkánk.

Ajtóház

Karbantartás

Beltéri ajtóid beépítést követően karbantartás nélkül évtizedekig teszik majd dolgukat. Nyílnak-csukódnak, szemet gyönyörködtetnek, szigetelnek. Ha valamelyik beltéri ajtód megsérül, vagy csak megváltozott az ajtóval kapcsolatos elképezlésed (pl. más üvegezést vagy nyitásirányt szeretnél) kérünk vedd fel a kapcsolatot irodánkkal! Segítünk.

Ajtóház

RAKTÁRAjtóház

Új raktárunk címe: Budapest, X. kerület, Maglódi út 8.

» Térkép

Ajtóház | Professzionális beltéri ajtó szaküzlet
részletek »