Ajtóház
Ajtóház
Ajtóház

Beltéri ajtó vizes helyiségekre

2022-09-29 11:22

Beltéri ajtó vizes helyiségekre - ajtohaz.hu

Tökéletesen alkalmas vizes helyiségre bármely beltéri ajtónk, amennyiben a legelemibb fürdőszoba kialakítási szempontokat figyelembe veszi a kőműves, vagy a tervező.  Ez teljesen egyértelműnek tűnik, de hidd el, a magyar építőiparban egészen furcsa megoldások is születtek. Ami neked természetes, másoknak nem az. „jólvanazúgy” biztosan te is találkoztál már ezzel a kifejezéssel- szerencsés esetben mások történeteiből, rosszabb esetben saját példából.  

Ahogy nőnek a négyzetméterárak, úgy csökkennek a lakások méretei, kitűnő példa erre a japán városok skatulyányi, 10-15 m2-es lakásai. Ettől azért még messze vagyunk, de jellemzően csökkennek a városi lakásméretek, és kisebb lakásba kisebb helyiségek férnek el. Ha belegondolunk, hogy egy lakásban melyik a legkisebb helyiség, másodpercnyi gondolkodás után rávágjuk, hogy a WC, majd a fürdő.

Beltéri ajtó vizes helyiségekre - azaz, WC, fürdőszoba

A pinduri WC-k ajtós szempontból nem rejtenek magukban különösebb kockázatot, ha befele nyílik esetleg kényelmetlenebb lesz használni. Esetleg beleütközik a mosdóba ha van olyan, legrosszabb esetben a bent ülő eszméletét vesztett embert nem lehet kiszabadítani, mert akadályozza a WC-ajtó kinyitását.

A pinduri, kis méretű fürdőszobák -  más szempontból problémásak

A legújabb trendet követve mindenki kabin nélküli zuhanyzókat akar kialakítani, ahol még zuhanyzótálca sem kerül beépítésre. Az ilyen zuhanyok nagyon jól néznek ki fürdőszoba kiállításokon, lakberendezési újságokban, de másfél négyzetméteren nem csak esztétikailag nem fog érvényesül, hanem a dizájn oltárán meghozott áldozatok is komoly fejtörést okozhatnak idővel.

Zuhanyzás közben természetesen fröccsen a víz felnőttnél és gyereknél egyaránt. 

A különbség, hogy a felnőttnél kevesebb, gyereknél több. Önmagában a gőz is problémát jelent egy ekkora helyiségben de a picurka zuhanytér zuhanytálca nélkül összefolyója hosszabb de rövidebb zuhanyzásnál is elárasztja a fürdőszobát. A beltéri ajtó síkját és a tok síkját védi a fólia, azokon a részeken, ahol nem látjuk, mint például a tok fallal találkozó részén, vagy a tok végeinél, ahol a tok találkozik a padlóval nincs fólia, ott nyers MDF-el találkozik a víz, ami két-három áztatást követően szemmel láthatóan meg fog dagadni.

ajtóház blog kép



Megoldás a tömítés, sziloplaszt? 

Lehet lassítani a folyamatot sziloplaszt alkalmazásával, de ez csak ideig óráig oldja meg a problémát. Az Ajtóház tanácsa egyértelműen az, hogy kis fürdőszobákba ha nincs legalább 3 méteres távolság a zuhanyfej és az ajtó között, ott maradjunk meg a normál zuhanytálcás, csukható ajtós kabinos megoldásnál, vagy válasszunk tok nélküli üveg tolóajtót ami az Ajtóháznál a Murano modell. 

A fenti képen egy nagyon szerencsétlenül elhelyezett zuhany és ajtó találkozást láthatunk. 

A zuhanyzó ajtó előtti, függőleges fal “megoldása”, hamm, hagy némi kívánnivalót maga után. Szinte biztos, hogy a beltéri ajtó tokja kárát fogja látni a padlón közlekedő víznek, szerencsére a Megrendelőnket ez a prognózis nem érte meglepetésként.

ajtóház blog kép

Mi a fentiekből a tanulság? 

Ne áldozzuk fel a funkciót az esztétikáért - és fordítva se tegyük! Tudomásul kell venni néhány alapvető fizikai tényt. Hosszú távon az egyszerű, ésszerű megoldások lesznek a nyerők.

Köszönöm, hogy elolvastad írásunkat. Amit ilyenkor kérek tőled, hogy gyere el bemutatótermünkbe, mert ott szakértő kollégánkkal tudod megbeszélni elképzelésedet, és mi a légszebb - és legjobb  -megoldást kínáljuk ezek után neked

Ezeket olvastad már?

    
         
    
              

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! A feltüntetett bruttó árak a 27%-os áfát tartalmazzák.

Általános szerződési feltételekAdatvédelmi nyilatkozat
Ajtóház

HOGY HASZNÁLD A WEBOLDALT?



Ajtóház

Kedvenc ajtóid

Ha a szívecskére kattintasz, később is könnyen megtalálod kedvenc ajóidat.

Ajtóház

Bemutatóterem

Ezt az ajtót bemutatótermünkben élőben is megnézheted.

Ajtóház

Referenciák

Erről az ajtóról beépítés után készült képeket is találsz referenciáink közt.

Ajtóház

Gyorsnézet

Nézd meg az ajtó legfontosabb tulajdonságait, anélkül hogy belépnél a termékoldalra.

Ajtóház

Termékoldal

Tudj meg mindent az adott ajtóról és variációiról!

Ajtóház

Árajánlatkérő

Ide a termékoldalon tudod az ajtókat beletenni. Így több termékről is tudsz egyszerre ajánlatot kérni.

Ajtóház

BELTÉRI AJTÓ MEGRENDELÉS MENETE



Ajtóház

Információ gyűjtés

Mielőtt ellátogatsz hozzánk, tájékozódj honlapunkon a beltéri ajtó kategóriák, felületek, színek tekintetében. Segít a referenciák menüpont, ahol vásárlóink otthonában beépítve, valóságos környezetben tekintheted meg az ajtókat. Keresd fel Felület összehasonlító oldalunkat is!

Ajtóház

Megrendelés

Mikor egy kicsit letisztult, hogy mit szeretnél, látogass el a hozzád közelebb eső Ajtóház bemutatóterembe! Itt értékesítőnk megadja a szükséges tájékoztatást, kiszámolja az elképzelt beltéri ajtók árát, melynek –  megrendelés esetén – 50%-át kell előlegként befizetned.

Ajtóház

Helyszíni felmérés

Ha igényled, szakértő kollégánk ellátogat ingatlanodba; szemrevételezi, véleményezi és felmérni a beltéri ajtónyílásokat. Ha rendben van, kezdetét veszi a gyártás, melynek menetéről email-ben kapsz pontos értesítést.

Ajtóház

Fizetés

Amikor elkészült az ajtód, raktárra érkezett, rendezned kell a megrendelés végösszegét utalásos vagy készpénzes fizetési formában. A fizetést követően a megrendelésnek és igényednek megfelelően, telepítjük, szállítjuk vagy el tudod szállítani a beltéri ajtóidat.

Ajtóház

Telepítés

Beltéri ajtó telepítés esetén kollégáink az előre egyeztetett időpontban a helyszínre érkeznek, és megkezdik a telepítést. A telepítési időigénye körülbelül fél-egy óra ajtónként. Telepítés végeztével rendezett helyszínt hagyunk magunk mögött: a beltéri ajtók szakszerűen beállítva, a szemetet zsákba gyűjtve ér véget a munkánk.

Ajtóház

Karbantartás

Beltéri ajtóid beépítést követően karbantartás nélkül évtizedekig teszik majd dolgukat. Nyílnak-csukódnak, szemet gyönyörködtetnek, szigetelnek. Ha valamelyik beltéri ajtód megsérül, vagy csak megváltozott az ajtóval kapcsolatos elképezlésed (pl. más üvegezést vagy nyitásirányt szeretnél) kérünk vedd fel a kapcsolatot irodánkkal! Segítünk.

Ajtóház

RAKTÁR



Ajtóház

Új raktárunk címe: Budapest, X. kerület, Maglódi út 8.

» Térkép

Ajtóház | Professzionális beltéri ajtó szaküzlet
részletek »