Ajtóház
Ajtóház
Ajtóház

Ezért legyél otthon beltéri ajtó felmérésénél

2024-06-19 14:53

Ezért legyél otthon beltéri ajtó felmérésénél - ajtohaz.hu

"Ott vannak a festők beengedik.”, “Nyitva van, be tud menni, én nem vagyok ott…” Ilyen és ehhez hasonló fogadtatásokban is szoktunk részesülni, amikor beltéri ajtó felmérése céljából felhívjuk megrendelőinket. Pedig megrendelés felvételénél, időpont egyeztetésnél külön kérjük, hogy legyenek ott az építkezésen. Az esetek többségében ezek a felmérések nem szoktak megvalósulni, vagy rengeteg utómunkát vonnak maguk után, esetleg hiba is keletkezik. Az alábbiakban összegyűjtöttük, hogy azok a tipikus kockázatok, amiket magában hordoz az a felmérés amikor nincs a címen a megrendelő:

Be sem jutunk a lakásba, mert a telefonszám a megrendelőnél csöng, de ő nincs a címen,  a  kaputelefon le van szerelve mert útban van (eleve a kaputelefonok 50%-a nem működik), vagy a szakik úgy üvöltetik a zenét, hogy ha csöng is a kaputelefon, nem tűnik fel senkinek. Elkezdődik a telefonon kergetőzés, mert a vállalkozó sincs a címen, a festőnek meg senki nem tudja a számát, a felmérő pedig áll az utcán öt cím mögötte, öt cím még előtte.

ajtóház blog kép

- Bejutunk a lakásba, de senki nem tud semmit, mert hol érdekli a festőt, hogy lesz e csempe a falon, hozzázárják vagy alá dugják azt a toknak, merre nyílik az ajtó, vinyl vagy kő, esetleg laminált lesz a padlón, szimmetrikus vagy aszimmetrikus legyen az ajtó, és így tovább, pedig ezek nélkül rendkívül nehéz felmérni.

- Ha több beltéri ajtó kategóriából tevődik össze a a megrendelés, és az egyes kategóriák eltérő igényekkel rendelkeznek (a nemesfa beltéri ajtó többet takar rá a nyílásra mint a CPL), akkor nem tudjuk ennek tükrében vizsgálni a felnyílásokat, mert nem tudjuk melyik lesz a fafurnér és helyik a CPL. 

ajtóház blog kép

- Senki nem tudja megmondani a WC és a fürdő kivételével, melyik helyiségnek mi a funkciója, kinek a szobája, ezért az utólagos egyeztetésnél szinte képtelenség beazonosítani melyik pozíció a megrendelő lapon melyik helyiség ajtójára vonatkozik. Sem a Megrendelő nem tudja, sem az iroda, hogy ki melyik ajtóról beszél.. 

- Bejutottunk, felmérnünk, de vannak javítandó hibák. hiányzik a falfül, töredezett a fal, a WC ajtó belenyílik a WC-be, de nem tudjuk személyesen elmagyarázni senkinek, a festőt még mindig nem érdekli az ilyesmi. Leírjuk a papírra, amit jóváhagy a megrendelő, de nem biztos, hogy tudja mit hagyott jóvá. Egyáltalán nem biztos hogy elolvasta mit kell csinálnia.

- Rengeteg beltéri ajtós opció felmérésnél merül fel szigetelés, WC-zár, több féle megoldási lehetőség az esetleges problémákra, amiről szintén ott kell dönteni. De a festőt még mindig nem érdekli az ilyesmi.

Ilyenkor ha mégis elvégezzük a felmérést, áthárul az irodára az egyeztetés, telefonban el kell magyarázni a nyitásirányt, mi a töredezett fal, mivel javítsák azt ki, beazonosítani az egyes szobákat. „Szoba 3“, de melyik is az? 

ajtóház blog kép

Egy beltéri ajtós megrendelés jellemzően 1-2 millió forintba kerül, de nem ritka az 5-6 milliós érték sem. Mi közel 20 évnyi tapasztalattal mindent lepapírozunk, és annyi tájékoztatást küldünk a Megrendelőinknek, hogy az már szinte túlzás, ezért mi védve vagyunk ha fenti okokból valami félre csúszik. De nekünk az a célunk, hogy a Megrendelőink tökéletesen elégedettek legyenek és nem az, hogy ne tudják rajtunk leperelni a keletkezett kárt.

ajtóház blog kép

Tehát a lényeg:

Beltéri ajtó felmérésnél legyél ott a címen személyesen! Ha nagyon nem megy, akkor legalább egy felelős személy küldj oda, aki tud nyilatkozni tud a legfontosabb kérdésekben!

Köszönjük!

Ezeket olvastad már?

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! A feltüntetett bruttó árak a 27%-os áfát tartalmazzák.

Általános szerződési feltételekAdatvédelmi nyilatkozat
Ajtóház

HOGY HASZNÁLD A WEBOLDALT?



Ajtóház

Kedvenc ajtóid

Ha a szívecskére kattintasz, később is könnyen megtalálod kedvenc ajóidat.

Ajtóház

Bemutatóterem

Ezt az ajtót bemutatótermünkben élőben is megnézheted.

Ajtóház

Referenciák

Erről az ajtóról beépítés után készült képeket is találsz referenciáink közt.

Ajtóház

Gyorsnézet

Nézd meg az ajtó legfontosabb tulajdonságait, anélkül hogy belépnél a termékoldalra.

Ajtóház

Termékoldal

Tudj meg mindent az adott ajtóról és variációiról!

Ajtóház

Árajánlatkérő

Ide a termékoldalon tudod az ajtókat beletenni. Így több termékről is tudsz egyszerre ajánlatot kérni.

Ajtóház

BELTÉRI AJTÓ MEGRENDELÉS MENETE



Ajtóház

Információ gyűjtés

Mielőtt ellátogatsz hozzánk, tájékozódj honlapunkon a beltéri ajtó kategóriák, felületek, színek tekintetében. Segít a referenciák menüpont, ahol vásárlóink otthonában beépítve, valóságos környezetben tekintheted meg az ajtókat. Keresd fel Felület összehasonlító oldalunkat is!

Ajtóház

Megrendelés

Mikor egy kicsit letisztult, hogy mit szeretnél, látogass el a hozzád közelebb eső Ajtóház bemutatóterembe! Itt értékesítőnk megadja a szükséges tájékoztatást, kiszámolja az elképzelt beltéri ajtók árát, melynek –  megrendelés esetén – 50%-át kell előlegként befizetned.

Ajtóház

Helyszíni felmérés

Ha igényled, szakértő kollégánk ellátogat ingatlanodba; szemrevételezi, véleményezi és felmérni a beltéri ajtónyílásokat. Ha rendben van, kezdetét veszi a gyártás, melynek menetéről email-ben kapsz pontos értesítést.

Ajtóház

Fizetés

Amikor elkészült az ajtód, raktárra érkezett, rendezned kell a megrendelés végösszegét utalásos vagy készpénzes fizetési formában. A fizetést követően a megrendelésnek és igényednek megfelelően, telepítjük, szállítjuk vagy el tudod szállítani a beltéri ajtóidat.

Ajtóház

Telepítés

Beltéri ajtó telepítés esetén kollégáink az előre egyeztetett időpontban a helyszínre érkeznek, és megkezdik a telepítést. A telepítési időigénye körülbelül fél-egy óra ajtónként. Telepítés végeztével rendezett helyszínt hagyunk magunk mögött: a beltéri ajtók szakszerűen beállítva, a szemetet zsákba gyűjtve ér véget a munkánk.

Ajtóház

Karbantartás

Beltéri ajtóid beépítést követően karbantartás nélkül évtizedekig teszik majd dolgukat. Nyílnak-csukódnak, szemet gyönyörködtetnek, szigetelnek. Ha valamelyik beltéri ajtód megsérül, vagy csak megváltozott az ajtóval kapcsolatos elképezlésed (pl. más üvegezést vagy nyitásirányt szeretnél) kérünk vedd fel a kapcsolatot irodánkkal! Segítünk.

Ajtóház

RAKTÁR



Ajtóház

Új raktárunk címe: Budapest, X. kerület, Maglódi út 8.

» Térkép

Ajtóház | Professzionális beltéri ajtó szaküzlet
részletek »