Ajtóház
Ajtóház
Ajtóház

Felmérés tapasztalatok: a színek és formák

2022-08-21 15:06

Felmérés tapasztalatok: a színek és formák - ajtohaz.hu

Felméréseink során gyakran kapjuk a kérdéseket kedves megrendelőinktől a helyszínen, hogy látjuk mit rendeltek és segítsünk nekik megfelelően választottak-e színt, üvegezés vagy szálirányt, funkcióbeli kiegészítőket.


A beltéri ajtó színe:

A sötét szín mindig elegáns, ráadásul jelenleg szinte csak és kizárólag antracitszürke – fehér családi házakba botlunk bármerre is járunk a városban.

Fentiekhez igazodva a panellakásokba is előszeretettel választanak antracit tölgy vagy egyéb sötét színt. Jó ötlet? Kérdezik sokan. Nagyobb szobákban, világos környezetben mindig jól mutatnak a kontrasztok.

Fehér vagy halványszürke falak és előtte egy szép, árnyalatában sötétebb ajtó, tökéletes választás. Azonban ne feledkezzünk meg a lakás kiszolgálóhelyiségeinek jelenlétéről. Klasszikus felállás a panellakásokba, hogy  egy pici előszobáról nyílik szinte az összes helyiség. Maga a folyosó gyakran olyan keskeny, hogy éppen kinyílik a fürdőszoba ajtaja. Ebben a kis térben van a kamra, fürdő, toalett és néha még a konyha is, ami a sötétség oldása miatt eredetileg mindig egy felülvilágítós ajtó.

4-5 m2 tér és 3-4 ajtó. Amint belépünk szinte semmit nem fogunk látni a térből kizárólag karnyújtásnyira egymástól a nagy sötét és zárt ajtólapokat. Amennyiben nincs lehetőségünk nagyon profi világításrendszert terveztetni és ezzel világosítani a piciny folyosónkat , akkor azt szoktuk javasolni, hogy inkább válasszunk világosabb ajtókat vagy játszunk azok üvegezésével.

ajtóház blog kép


Üvegformák és a fény

A CPL ajtók tekintetében a felület minden esetben sima. Nincsenek benne a festett, mélymart ajtókhoz hasonló felületi minták. A díszítő elemek maguk az ajtólapba vágott kisebb-nagyobb üvegek. A kisebb úgynevezett dizájn üvegezések, mint a Sizuoka vagy a Kent, nem a nappali fénnyel való elárasztásáról szólnak, mind inkább dizájn.

Azonban az ilyen üvegezések is célt szolgáltathatnak pl. egy mosdó esetében ahol az ajtó nyitogatása helyett már messziről látjuk a kiszűrődő keskeny üvegcsíkokon keresztül, hogy bizony a helyiség foglalt. Az üvegezésük savmart, így 10-20 cm távolságból már csak homályos folt látható, míg ennél távolabbról már ki sem vehető a mögötte lévő emberforma.


Amennyiben fényt szeretnénk a helyiségekbe juttatni 

(mondjuk a panellakás folyosójára) úgy válasszunk nagyobb üvegfelülettel az ajtóinkat mint pl. Kyoto vagy Malaga.

Ilyen esetekben sem kell lemondanunk a modern mintánkról, válasszuk bátran a keskeny üvegcsíkos modellek mellé a dizájnban passzoló szélesebb ablakokkal rendelkező párokat, ilyen  az Akita ami jól illeszkedik egy kevesebb fényt beengedő, de szinte azonos hangulatú Boston 5 ajtóval.

ajtóház blog kép


Hálószobák és konyhák esetében szokott igényként felmerülni a tele ajtó és a fény igényének párosa. Tökéletes megoldás erre a felülvilágítós ajtó. Zárt tele kivitel esetén is fényt tudunk bejuttatni a helyiségbe. A méretezésnél azonban figyeljünk arra, hogy az átlagos ajtómagasság 210 cm. A felette lévő üveg méretét lehetőség szerint maximalizáljuk, és teljes egészében használjuk ki a rendelkezésünkre álló 260-270 cm-es belmagasságot. 

Az álmennyezettel rendelkező lakásoknál már 20 cm-es álmennyezet esetén is a 210 cm-es ajtó felett alig marad hely a felülvilágítónak, ahol még azt is figyelembe kell venni, hogy magágak az üvegnek is van egy nagyjából 5 cm-es kerete ami eleve csökkenti az átengedett fény mennyiségét.

Ezeket olvastad már?

    
         
    
              

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! A feltüntetett bruttó árak a 27%-os áfát tartalmazzák.

Általános szerződési feltételekAdatvédelmi nyilatkozat
Ajtóház

HOGY HASZNÁLD A WEBOLDALT?



Ajtóház

Kedvenc ajtóid

Ha a szívecskére kattintasz, később is könnyen megtalálod kedvenc ajóidat.

Ajtóház

Bemutatóterem

Ezt az ajtót bemutatótermünkben élőben is megnézheted.

Ajtóház

Referenciák

Erről az ajtóról beépítés után készült képeket is találsz referenciáink közt.

Ajtóház

Gyorsnézet

Nézd meg az ajtó legfontosabb tulajdonságait, anélkül hogy belépnél a termékoldalra.

Ajtóház

Termékoldal

Tudj meg mindent az adott ajtóról és variációiról!

Ajtóház

Árajánlatkérő

Ide a termékoldalon tudod az ajtókat beletenni. Így több termékről is tudsz egyszerre ajánlatot kérni.

Ajtóház

BELTÉRI AJTÓ MEGRENDELÉS MENETE



Ajtóház

Információ gyűjtés

Mielőtt ellátogatsz hozzánk, tájékozódj honlapunkon a beltéri ajtó kategóriák, felületek, színek tekintetében. Segít a referenciák menüpont, ahol vásárlóink otthonában beépítve, valóságos környezetben tekintheted meg az ajtókat. Keresd fel Felület összehasonlító oldalunkat is!

Ajtóház

Megrendelés

Mikor egy kicsit letisztult, hogy mit szeretnél, látogass el a hozzád közelebb eső Ajtóház bemutatóterembe! Itt értékesítőnk megadja a szükséges tájékoztatást, kiszámolja az elképzelt beltéri ajtók árát, melynek –  megrendelés esetén – 50%-át kell előlegként befizetned.

Ajtóház

Helyszíni felmérés

Ha igényled, szakértő kollégánk ellátogat ingatlanodba; szemrevételezi, véleményezi és felmérni a beltéri ajtónyílásokat. Ha rendben van, kezdetét veszi a gyártás, melynek menetéről email-ben kapsz pontos értesítést.

Ajtóház

Fizetés

Amikor elkészült az ajtód, raktárra érkezett, rendezned kell a megrendelés végösszegét utalásos vagy készpénzes fizetési formában. A fizetést követően a megrendelésnek és igényednek megfelelően, telepítjük, szállítjuk vagy el tudod szállítani a beltéri ajtóidat.

Ajtóház

Telepítés

Beltéri ajtó telepítés esetén kollégáink az előre egyeztetett időpontban a helyszínre érkeznek, és megkezdik a telepítést. A telepítési időigénye körülbelül fél-egy óra ajtónként. Telepítés végeztével rendezett helyszínt hagyunk magunk mögött: a beltéri ajtók szakszerűen beállítva, a szemetet zsákba gyűjtve ér véget a munkánk.

Ajtóház

Karbantartás

Beltéri ajtóid beépítést követően karbantartás nélkül évtizedekig teszik majd dolgukat. Nyílnak-csukódnak, szemet gyönyörködtetnek, szigetelnek. Ha valamelyik beltéri ajtód megsérül, vagy csak megváltozott az ajtóval kapcsolatos elképezlésed (pl. más üvegezést vagy nyitásirányt szeretnél) kérünk vedd fel a kapcsolatot irodánkkal! Segítünk.

Ajtóház

RAKTÁR



Ajtóház

Új raktárunk címe: Budapest, X. kerület, Maglódi út 8.

» Térkép

Ajtóház | Professzionális beltéri ajtó szaküzlet
részletek »