Ajtóház
Ajtóház
Ajtóház

Gondoljuk át jól a wc ajtót!

2022-09-19 12:00

Gondoljuk át jól a wc ajtót! - ajtohaz.hu

WC jellemzően a legkisebb helyiség minden lakásban és házban, ezért itt szokott a legtöbb probléma lenni a beltéri ajtó helyigényével. 

Leggyakrabban a kézmosó van útban, de van hogy a WC is akadályozza az ajtólapot a szabad nyílásban. Van hogy már a tervezési fázisban kiderül, hogy gond lesz az ajtóval, de előfordul, hogy csak telepítés során derül ki, hogy az ajtó nem nyílik ki , vagy használhatatlan lett a WC.

Az ajtó nem nyílik ki problémát talán lehet kezelni, 

ha csak kicsi hiányzik, lehet kisebbre venni az ajtót úgy, hogy még éppen kitöltse, letakarja a rendelkezésre álló falnyílást. 

Rosszabb esetben lehet szűkíteni a nyíláson, vagy odébb tenni az ajtót, de ahhoz, hogy erre sor kerülhessen, már a felmérésnél vagy a terveken látni kell a problémát. 

Felmérésnél ritka esetnek számít, hogy már be van rendezve a WC, tehát fent van a csap és a mosdó vagy a WC, így felmérő nem tudja lemodellezni az ajtó nyitását, helyigényét, ettől függetlenül olyan esetekben ahol látszik, hogy gond lesz a felmérő megteszi az egyetlen dolgot ami tud, ha 750 mm - es a falnyílás lemegy akár 700 mm-ig, kisebb probléma a kicsi ajtó, mint a ki nem nyíló ajtó.A használhatatlan helyiség problémát már nehezebb megoldani, ezeket a helyzeteket úgy szoktuk megértettni a megrendelővel, hogy fel kell állnia a WC-re (túlzás, de szükség van túlzásra), hogy be tudja csukni az ajtót

Ha az ajtólap benyílik a mosdótól és a WC-től, nem biztos hogy a felhasználó is elfér odabent, ilyenkor a WC mellé kell állni annak érdekében, hogy be lehessen csukni az ajtót, ami rettentő kényelmetlen. A kényelmetlenségnél nagyobb probléma, egy váratlan rosszullét, ami ugyan ritka jelenség, de azért létezik, ilyenkor az elájult ember megközelíthetetlen, nem lehet kiszedni a WC-ről, mert nem lehet benyitni az ajtót.

WC ajtó - a probléma megoldása: 

Mindkét problémára megoldást jelenthet, ha módosítunk a beltéri ajtó nyitásán, nem befele nyitjuk, hanem kifele. Persze ilyenkor is ütközhet számos dologgal, de sok esetben érdemes mérlegelni, legyen használhatatlan és veszélyes a WC vagy néha ütközzön neki a szomszédos fürdő vagy szobaajtónak.

A fenti videón egy tipikusan kis helyiségbe nyíló WC-ajtót látunk, kis csalással elfér az ajtó, de ehhez egy olyan méretű kézmosót kellett alkalmazni, ami minden csak nem használható. A mosdó és az ajtólap között a legszűkebb ponton 1 cm maximális távolság alakult ki, ahol már nem fér el az emberi ujj sem. 

Ez csak addig probléma, amíg meg nem szokja mindenki a családból, hogy nem fogjuk az ajtólap élét nyitásnál, mert odacsípi, felnőttek gyorsabban megszokják, gyermekek kicsit többet sírnak.

Összegezve, ha vannak tervrajzok, vizsgáljuk meg a WC-ajtó problémát, mert a tervező csak azt (vagy azt sem) vizsgálja hogy elfér-e az ajtó, hogy kényelmes vagy elfér-e egy normális mosdó az már nem érdekli. Legyünk óvatosak, ne kockáztassunk, vagy vegyük lényegesen kisebbre az ajtót, vagy nyissuk kifele abban az esetben, ha felmerül, hogy nem lehet kiszabadítani a bent rekedt öntudatlan embert.

Köszönöm, hogy elolvastad bejegyzésünket. Gyere el bemutatótermünkbe, ahol kollégáink készséggel segítenek, válaszolnak kérdéseidre. 

Ezeket olvastad már?

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! A feltüntetett bruttó árak a 27%-os áfát tartalmazzák.

Általános szerződési feltételekAdatvédelmi nyilatkozat
Ajtóház

HOGY HASZNÁLD A WEBOLDALT?Ajtóház

Kedvenc ajtóid

Ha a szívecskére kattintasz, később is könnyen megtalálod kedvenc ajóidat.

Ajtóház

Bemutatóterem

Ezt az ajtót bemutatótermünkben élőben is megnézheted.

Ajtóház

Referenciák

Erről az ajtóról beépítés után készült képeket is találsz referenciáink közt.

Ajtóház

Gyorsnézet

Nézd meg az ajtó legfontosabb tulajdonságait, anélkül hogy belépnél a termékoldalra.

Ajtóház

Termékoldal

Tudj meg mindent az adott ajtóról és variációiról!

Ajtóház

Árajánlatkérő

Ide a termékoldalon tudod az ajtókat beletenni. Így több termékről is tudsz egyszerre ajánlatot kérni.

Ajtóház

BELTÉRI AJTÓ MEGRENDELÉS MENETEAjtóház

Információ gyűjtés

Mielőtt ellátogatsz hozzánk, tájékozódj honlapunkon a beltéri ajtó kategóriák, felületek, színek tekintetében. Segít a referenciák menüpont, ahol vásárlóink otthonában beépítve, valóságos környezetben tekintheted meg az ajtókat. Keresd fel Felület összehasonlító oldalunkat is!

Ajtóház

Megrendelés

Mikor egy kicsit letisztult, hogy mit szeretnél, látogass el a hozzád közelebb eső Ajtóház bemutatóterembe! Itt értékesítőnk megadja a szükséges tájékoztatást, kiszámolja az elképzelt beltéri ajtók árát, melynek –  megrendelés esetén – 50%-át kell előlegként befizetned.

Ajtóház

Helyszíni felmérés

Ha igényled, szakértő kollégánk ellátogat ingatlanodba; szemrevételezi, véleményezi és felmérni a beltéri ajtónyílásokat. Ha rendben van, kezdetét veszi a gyártás, melynek menetéről email-ben kapsz pontos értesítést.

Ajtóház

Fizetés

Amikor elkészült az ajtód, raktárra érkezett, rendezned kell a megrendelés végösszegét utalásos vagy készpénzes fizetési formában. A fizetést követően a megrendelésnek és igényednek megfelelően, telepítjük, szállítjuk vagy el tudod szállítani a beltéri ajtóidat.

Ajtóház

Telepítés

Beltéri ajtó telepítés esetén kollégáink az előre egyeztetett időpontban a helyszínre érkeznek, és megkezdik a telepítést. A telepítési időigénye körülbelül fél-egy óra ajtónként. Telepítés végeztével rendezett helyszínt hagyunk magunk mögött: a beltéri ajtók szakszerűen beállítva, a szemetet zsákba gyűjtve ér véget a munkánk.

Ajtóház

Karbantartás

Beltéri ajtóid beépítést követően karbantartás nélkül évtizedekig teszik majd dolgukat. Nyílnak-csukódnak, szemet gyönyörködtetnek, szigetelnek. Ha valamelyik beltéri ajtód megsérül, vagy csak megváltozott az ajtóval kapcsolatos elképezlésed (pl. más üvegezést vagy nyitásirányt szeretnél) kérünk vedd fel a kapcsolatot irodánkkal! Segítünk.

Ajtóház

RAKTÁRAjtóház

Új raktárunk címe: Budapest, X. kerület, Maglódi út 8.

» Térkép

Ajtóház | Professzionális beltéri ajtó szaküzlet
részletek »