Ajtóház
Ajtóház
Ajtóház

Miért rendeld meg a kilincset időben?

2023-01-11 14:00

Miért rendeld meg a kilincset időben? - ajtohaz.hu

Miért rendeld meg a kilincset időben? A beltéri ajtó kiválasztás fáradtságos mutatvány, többféle felület, millió mintázat, rengeteg üvegezési lehetőség, ilyen-olyan kiegészítők összessége, na meg a színek elképesztő tárháza szinte végtelen számú variációt adnak ki. Vannak a családon belüli eltérő igények: van aki üveges ajtót akar, van aki üveg ajtót, de van aki hangszigetelt tele beltéri ajtót. 

Ezt mind összerakni igen fárasztó feladat. Majd jön az ellenőrzési, szerződési fázis, és amikor azt hinnénk, hogy már végre megvagyunk mindennel, az értékesítő egy utolsó kérdés formájában elvégzi a kegyelemdöfést: “milyen kilincset választottak az ajtókhoz?”. Több száz modell van az oldalunkon és termünkben kiállítva. 

Ez az a pont, ahol a legtöbb Megrendelő kitérő manőverrel próbálkozik, és közli, hogy azt majd később, azt most ne, majd eldöntjük, arra majd visszatérünk. Sajnos az esetek felénél hiába erőlködik az értékesítő, hogy ez egy fontos dolog, pár perc az egész, és igent válasszák ki a kilincset, a megrendelő nem választ, sem akkor, sem később, mert elfelejti.


Miért rendeld meg a kilincset időben? Mivel jár az ha a Megrendelő elfelejti ezt megrendelni:
 

- elindul az egyedi beltéri ajtók felmérése, gyártása
- elkészülnek az ajtók, jelezzük hogy készen vannak az ajtók de nincsenek kilincsek, mennénk telepíteni
- megrendelő idő hiányában vagy választ bemutatótermünkben  / oldalunkon egy sokkal szűkebb raktérkészleti szortimentből, 
- vagy nem választ semmit, mert majd később foglalkozik 
- vagy bemegy valahova valamilyen kilincset venni
- telepítő kimegy berakja az ajtókat, amit kilincs nélkül ha egyszer becsuk valaki, nem lehet kinyitni
- Megrendelő szembesül ezzel a problémával, és azonnal kilincset és kilincs felszerelést követel, ami sajnos nem mindig jön össze, így marad a lakásban kitámasztott vagy becsukott kinyithatatlan ajtókkal.

ajtóház blog kép

Nem véletlenül erőltetjük a kilincsválasztást. Mi látjuk a statisztikát, hány beltéri ajtó telepítésnél okoz gondot a “kilincstelenség”, és tudjuk hogy a végén megromlik a jó viszony, mert kénytelenek vagyunk azt mondani a Megrendelőnek, hogy a sebtiben kiválasztott kilincs szállítási határideje 6 hét (átlagos gyártási határidő figyelembevételével pont együtt érkezne meg az ajtóval), vagy ha raktárkészletről választ kilincset, azt nem biztos, hogy másnap fel tudjuk szerelni, mert csapataink 3 hétre előre be vannak táblázva. 

A máshonnan beszerzett kilincs is hordoz magában kockázatot, nem biztos, hogy passzol az ajtóban lévő zárszerkezethez, nem biztos, hogy az a minőség amivel mi hajlandóak vagyunk dolgozni.

Egy kilincsválasztás bagatell tétel a beltéri ajtó választáshoz képest, és 10 - 15 perc alatt túl lehet rajta esni. Könyörgünk, ne hanyagold el ennek jelentőségét!


Általános tanácsok kilincs választásához:
 

 • - szerintünk fontosabb az ergonómia mint a design, hiába szép egy kilincs, ha undorodsz a megfogni
  - modern beltéri ajtóra modern kilincset…
  - kényelmi záras kilincs másképp néz ki mint a BB záras, nézz meg minden variációt
  - ne az ár domináljon. az 5 000 Ft-os kilincs nem fog hosszú távon kiszolgálni, az újbóli  csere idő és pénz, sok pénz.
  - ne gondolkodj régi kilincsek újrahasznosításán, mert az szinte sosem jön össze
  - ne gondolkodj a kilincsek házilagos felszerelésén, ehhez célszerszámok és szaktudás szükséges.

Ezeket olvastad már?

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! A feltüntetett bruttó árak a 27%-os áfát tartalmazzák.

Általános szerződési feltételekAdatvédelmi nyilatkozat
Ajtóház

HOGY HASZNÁLD A WEBOLDALT?Ajtóház

Kedvenc ajtóid

Ha a szívecskére kattintasz, később is könnyen megtalálod kedvenc ajóidat.

Ajtóház

Bemutatóterem

Ezt az ajtót bemutatótermünkben élőben is megnézheted.

Ajtóház

Referenciák

Erről az ajtóról beépítés után készült képeket is találsz referenciáink közt.

Ajtóház

Gyorsnézet

Nézd meg az ajtó legfontosabb tulajdonságait, anélkül hogy belépnél a termékoldalra.

Ajtóház

Termékoldal

Tudj meg mindent az adott ajtóról és variációiról!

Ajtóház

Árajánlatkérő

Ide a termékoldalon tudod az ajtókat beletenni. Így több termékről is tudsz egyszerre ajánlatot kérni.

Ajtóház

BELTÉRI AJTÓ MEGRENDELÉS MENETEAjtóház

Információ gyűjtés

Mielőtt ellátogatsz hozzánk, tájékozódj honlapunkon a beltéri ajtó kategóriák, felületek, színek tekintetében. Segít a referenciák menüpont, ahol vásárlóink otthonában beépítve, valóságos környezetben tekintheted meg az ajtókat. Keresd fel Felület összehasonlító oldalunkat is!

Ajtóház

Megrendelés

Mikor egy kicsit letisztult, hogy mit szeretnél, látogass el a hozzád közelebb eső Ajtóház bemutatóterembe! Itt értékesítőnk megadja a szükséges tájékoztatást, kiszámolja az elképzelt beltéri ajtók árát, melynek –  megrendelés esetén – 50%-át kell előlegként befizetned.

Ajtóház

Helyszíni felmérés

Ha igényled, szakértő kollégánk ellátogat ingatlanodba; szemrevételezi, véleményezi és felmérni a beltéri ajtónyílásokat. Ha rendben van, kezdetét veszi a gyártás, melynek menetéről email-ben kapsz pontos értesítést.

Ajtóház

Fizetés

Amikor elkészült az ajtód, raktárra érkezett, rendezned kell a megrendelés végösszegét utalásos vagy készpénzes fizetési formában. A fizetést követően a megrendelésnek és igényednek megfelelően, telepítjük, szállítjuk vagy el tudod szállítani a beltéri ajtóidat.

Ajtóház

Telepítés

Beltéri ajtó telepítés esetén kollégáink az előre egyeztetett időpontban a helyszínre érkeznek, és megkezdik a telepítést. A telepítési időigénye körülbelül fél-egy óra ajtónként. Telepítés végeztével rendezett helyszínt hagyunk magunk mögött: a beltéri ajtók szakszerűen beállítva, a szemetet zsákba gyűjtve ér véget a munkánk.

Ajtóház

Karbantartás

Beltéri ajtóid beépítést követően karbantartás nélkül évtizedekig teszik majd dolgukat. Nyílnak-csukódnak, szemet gyönyörködtetnek, szigetelnek. Ha valamelyik beltéri ajtód megsérül, vagy csak megváltozott az ajtóval kapcsolatos elképezlésed (pl. más üvegezést vagy nyitásirányt szeretnél) kérünk vedd fel a kapcsolatot irodánkkal! Segítünk.

Ajtóház

RAKTÁRAjtóház

Új raktárunk címe: Budapest, X. kerület, Maglódi út 8.

» Térkép

Ajtóház | Professzionális beltéri ajtó szaküzlet
részletek »