Ajtóház
Ajtóház
Ajtóház

Mikor menjünk telepíteni?

2022-11-11 17:08

Mikor menjünk telepíteni? - ajtohaz.hu

Már a beltéri ajtó megrendelésnél elkezdődhet a feszültség, mert annyi idő nincs, 4 héten belül kell az egyedi ajtó stb. 

Igazából ha az ajtós választaná meg az időpontot, semmi gond nem lenne! Kijárogatna az építkezésre, beszélhetne a szakikkal, mi mikorra várható, majd ha elérkezettnek látja az időt beütemezi a munkát. Ehhez persze egy nagyon ráérő ajtósra lenne szükség, ami ha létezik is rendkívül gyanússá teszi az ajtóst, mert hát honnan az a fene sok szabadidő? Mivel az ajtós nem tud kijárogatni az építkezésekre hetente, a Megrendelőre bízza a beltéri ajtók telepítési időpontjának kitűzését. 

ajtóház blog kép

Mikor menjünk beltéri ajtót telepíteni? 

Arra a Megrendelőre aki egyrészt nagy valószínűséggel nem ért az építkezésekhez (mi?, mikor?, miután?, meddig?, stb.) másrészt veszettül be akar minél hamarabb költözni a házába, lakásába. A beköltözéshez pedig mi kell? Beltéri ajtó biztosan, ami gyakorlatilag a legutolsó fázis mindenhol. A megrendelő több módon is belőheti az időpontokat, vagy felidézi magában az eredeti átadási időpontot, vagy kérdezgeti a szakembereket, hogy mikor lesznek már készen. 

Eredeti átadási időpontot tartani sosem volt szokás hazánkban, szakik által megbecsült átadási időpontok pedig becslések, ha azt mondja a kivitelező, hogy 4-6 héten belül lent van az aljzatbeton, akkor az egy becslés, amihez képest lehet számolni a késést, a Megrendelő pedig biztos a 4 hetet fogja megjegyezni, mert az tetszik neki, ahhoz hozzáad egy hetet, mert szerinte ennyi kell a burkoláshoz, tehát 5 hét múlva lehet beltéri ajtót telepíteni és természetesen költözni is, hurrá! 

Időpont egyeztetés a beltéri ajtó beszerelésével kapcsolatban

Az ajtós szakember megkapja az időpontot, pontosabban az időpont követelést, minden biztonsági ellenőrző kérdésre “igen” a válasz, ha esetleg egy vagy két nappal, ne adj Úristen, egy héttel később tud csak menni, akkor meg van a baj! Az ajtós késik az ajtós nem tud teljesíteni, az ajtós miatt nem lehet beköltözni. 

Amikor a telepítők megérkeznek az ötödik héten, van hogy éppen öntik az aljzatbetont, vagy van aljzatbeton, de akkor vonul fel a burkoló, vagy fel sem vonul csak a nyers beton és csupasz burkolatlan fürdőszobafalak állnak, telepíteni nem lehet. Ekkor a megrendelő széttárja a karját és azt mondja hogy bocs, vagy még annyit sem, csak hogy jöjjenek a következő héten, de akkor legkésőbb mert itt költözés lesz! 

Van olyan cím, ahova négyszer vonulunk fel és négy hónapot késik a szakipar, de van olyan nagyon sürgős megrendelés is, ami egy évig a raktárunkban porosodik, amire le tudjuk telepíteni. Átlagosan kijelenthetjük, hogy a megrendeléseink 70%-nál akár kétszer annyi ideig is készülhetett volna az ajtó mint ameddig készült. Ha a telepítés meghiúsul, a telepítő visszamegy a raktárba, kipakol és hazamegy, mert senkit nem lehet előrántani, hogy mennénk telepíteni, a kiesésből eredő anyagi kár jelentős, amit természetesen senki nem akar kifizetni az ajtósnak.

ajtóház blog kép

Az értékesítő nem véletlenül kérdezi végig a betont a burkolást , az egyéb melósokat mielőtt beírja a telepítést, azok nem lehetnek becsült időpontok, a "lent van már a padlóburkolat” kérdésre nem ildomos  "lent lesz" választ adni, ha tele a lakás festővel meg burkolóval, akkor nem lehet bútor kategóriába sorolható, két négyzetméteres, százezreket érő kényes ajtókkal mozogni, nyílások lezárásával (egy ajtó berakása 2 óráig teszi lehetetlenné az átjárást) más munkások mozgását korlátozni.

Mikor kezdődhet a beltéri ajtó beépítése? 

Nem lehet levédeni egy ajtót, ha a lakásban talicskával, létrával meg vésővel dolgoznak. Egy ajtós – ha saját ajtójáról van szó – biztos, hogy megvárja amíg mindenki levonul, lent van a burkolat, kiszárad a lakás, és csak akkor kezdi el leegyeztetni a beltéri ajtó beépítését. Igen, lehet hogy kicsit várni kell, de nem okoz senkinek (magának sem) kárt, és jelentős teljesen felesleges konfliktusforrástól szabadítja meg magát és a környezetét.

Nyilvánvaló módon, mindenki szeretné a kötelező, néha kellemetlen köröket mielőbb letudni, azonban egyrészt érdemes betartani a különböző építési technológiák szükséges időtartamát (pl. a beton kötési idejét), másrészt, figyelembe venni a magyar szakemberek idő menedzselési nehézségeit, és erre még rátartani egy kicsit. Miért? Ha túl szoros a menetrend, törvényszerűen, ha az egyik folyamat még tovább tart, az össze többi dominó szerűen dől el, azaz, húzódik a kivitelezés. 

Fordulj hozzánk bizalommal!

Ha kérdésed van, keresd értékesítőinket!

Ezeket olvastad már?

    
         
    
              

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! A feltüntetett bruttó árak a 27%-os áfát tartalmazzák.

Általános szerződési feltételekAdatvédelmi nyilatkozat
Ajtóház

HOGY HASZNÁLD A WEBOLDALT?



Ajtóház

Kedvenc ajtóid

Ha a szívecskére kattintasz, később is könnyen megtalálod kedvenc ajóidat.

Ajtóház

Bemutatóterem

Ezt az ajtót bemutatótermünkben élőben is megnézheted.

Ajtóház

Referenciák

Erről az ajtóról beépítés után készült képeket is találsz referenciáink közt.

Ajtóház

Gyorsnézet

Nézd meg az ajtó legfontosabb tulajdonságait, anélkül hogy belépnél a termékoldalra.

Ajtóház

Termékoldal

Tudj meg mindent az adott ajtóról és variációiról!

Ajtóház

Árajánlatkérő

Ide a termékoldalon tudod az ajtókat beletenni. Így több termékről is tudsz egyszerre ajánlatot kérni.

Ajtóház

BELTÉRI AJTÓ MEGRENDELÉS MENETE



Ajtóház

Információ gyűjtés

Mielőtt ellátogatsz hozzánk, tájékozódj honlapunkon a beltéri ajtó kategóriák, felületek, színek tekintetében. Segít a referenciák menüpont, ahol vásárlóink otthonában beépítve, valóságos környezetben tekintheted meg az ajtókat. Keresd fel Felület összehasonlító oldalunkat is!

Ajtóház

Megrendelés

Mikor egy kicsit letisztult, hogy mit szeretnél, látogass el a hozzád közelebb eső Ajtóház bemutatóterembe! Itt értékesítőnk megadja a szükséges tájékoztatást, kiszámolja az elképzelt beltéri ajtók árát, melynek –  megrendelés esetén – 50%-át kell előlegként befizetned.

Ajtóház

Helyszíni felmérés

Ha igényled, szakértő kollégánk ellátogat ingatlanodba; szemrevételezi, véleményezi és felmérni a beltéri ajtónyílásokat. Ha rendben van, kezdetét veszi a gyártás, melynek menetéről email-ben kapsz pontos értesítést.

Ajtóház

Fizetés

Amikor elkészült az ajtód, raktárra érkezett, rendezned kell a megrendelés végösszegét utalásos vagy készpénzes fizetési formában. A fizetést követően a megrendelésnek és igényednek megfelelően, telepítjük, szállítjuk vagy el tudod szállítani a beltéri ajtóidat.

Ajtóház

Telepítés

Beltéri ajtó telepítés esetén kollégáink az előre egyeztetett időpontban a helyszínre érkeznek, és megkezdik a telepítést. A telepítési időigénye körülbelül fél-egy óra ajtónként. Telepítés végeztével rendezett helyszínt hagyunk magunk mögött: a beltéri ajtók szakszerűen beállítva, a szemetet zsákba gyűjtve ér véget a munkánk.

Ajtóház

Karbantartás

Beltéri ajtóid beépítést követően karbantartás nélkül évtizedekig teszik majd dolgukat. Nyílnak-csukódnak, szemet gyönyörködtetnek, szigetelnek. Ha valamelyik beltéri ajtód megsérül, vagy csak megváltozott az ajtóval kapcsolatos elképezlésed (pl. más üvegezést vagy nyitásirányt szeretnél) kérünk vedd fel a kapcsolatot irodánkkal! Segítünk.

Ajtóház

RAKTÁR



Ajtóház

Új raktárunk címe: Budapest, X. kerület, Maglódi út 8.

» Térkép

Ajtóház | Professzionális beltéri ajtó szaküzlet
részletek »