Ajtóház
Ajtóház
Ajtóház

Szigetelt ajtó megoldás garázsra

2022-08-09 15:15

Szigetelt ajtó megoldás garázsra - ajtohaz.hu

Sokan összezavarodnak amikor beltéri ajtó választása során eljutnak a lakást garázzsal elválasztó ajtóhoz, és elbizonytalanodnak. “Ide meg mit tegyünk?”. Rosszabb esetben nem kérdeznek meg minket, nem igényelnek felmérést, ahol kiderülhetne ez az igény (is). Egyszerűen rendelnek minden helyiségre beltéri ajtót, majd a garázs átjáróajtót egy kültéri műanyag bejárati ajtóval oldják meg. Vagy betesznek egy ipari szigetelt acél ajtót. Szerintünk egyik sem egy szép megoldás, főleg hogy van szebb és olcsóbb megoldás.
 

A felmerülő kérdések garázs átjáró ajtó esetében a következők:


-  kell-e biztonsági fokozat egy garázsajtóra?
- kell-e szigeteltnek lennie egy garázsajtónak?
- tud-e ugyanúgy kinézni a garázsajtó mint a többi?


Biztonsági fokozat kérdés igazából nem kérdés, ha logikusan végig gondoljuk, egy háznak jellemzően van egy erkélye szép nagy üveges erkélyajtóval, amin nem túl bonyolult átmenni, azon túl minden háznak van rengeteg ablaka: Minek menne neki a betörő a bezárt, szekcionált garázskapunak, ami jellemzően a forgalmas utcára szokott nyílni? Főleg hogy abban sem lehet teljességgel biztos, hogy a garázsból van átjáró ajtó a házba. Ha bemegy a garázsba és hátha lesz egy átjáróajtó a házba? Ha nincs akkor elviszi a téligumit? 

Mennyire fontos a garázsajtó szigetelése? 


Szigetelés már jogosabb kérdés lehet, de nem olyan mértékben, ahogy azt a vásárlók gondolják. Legtöbb garázsban temperált fűtés van, így a garázs és a lakás közötti hőmérséklet nem haladja meg a 10 celsius differenciát, ami nem nagy kihívás egy középkategóriás beltéri ajtónak, ráadásul ezt a kategóriát már van lehetőség szigetelő kiegészítőkkel ellátni.   

Többi beltéri ajtóval hasonló vagy megegyező fizimiskájú garázsajtóra csak abban az esetben van esély, ha egyazon gyárból kerül ki mindkét termék.



Milyen kérdések merülnek fel a garázsajtóval kapcsolatban? 

Az Ajtóháznál is napi szinten merül fel igény garázsajtóra és kivétel nélkül a következő opciót ajánljuk fel a vásárlóknak:

- Minden nyílászárónál az  első és legfontosabb dologra tömítettség, amit meg kell oldani, amíg a levegő vidáman közlekedik a két helyiség között, addig hiába szigetelünk egy ajtólapot. 

A beltéri ajtóknál az ajtó lapja és tokja között már alapból benne van a gumitömítés, ami – ha nincs elvetemedve az ajtó – akkor kétoldalt és fent elvégzi a tömítést. Az ajtó alatt viszont nincs küszöb, ez a padlóból kiálló fadarab már senki számára sem kívánatos tárgy, ezért a mai ajtóknál alapesetben alul egy 10-15 mm es rés húzódik minden esetben, ezt ha felszorozzuk az átlagos 80 cm résszélességgel, akkor rájöhetünk, hogy egy tisztességes huzatcsatornát kapunk, ahol közlekedik a levegő, és a levegővel együtt a hang és a szag. 

Igen, a kocsiból leállítást követően is órákig kiáramló kipufogó és egyéb gáz keveréke.  Erre a problémára nyújt tökéletes megoldást az automata küszöb, más néven rejtett küszöb, ami nem más, mint az ajtólap aljába épített kényszer-vezérelt mechanizmus. 

Automata küszöb, és jelentősége:

Automata küszöböt sosem látjuk, sosem esünk át benne, csak annyit tapasztalunk, hogy az a ajtó becsukásánál az utolsó pár centiméterben az ajtó alól surlótó hangot hallunk. Egy automata küszöbbel ellátott ajtó esetében, az ajtó csukott állapotában ha megpróbálunk átnézni az ajtó alatt, nem fog sikerülni, csak az automata küszöb két szélén fogunk látni egy maximum 3-3 mm-es rést (a korábbi 800 mm - el szemben).



Még néhány gondolt  SZIGETELÉSRŐL:

- Az ajtólap szigetelése már nem annyira kardinális kérdés, de ritkán hagyják ki Megrendelőink. Alapból az ajtókban (még az égészen drága ajtókban is) méhsejt szerkezetű igen masszív, rendkívül jól funkcionáló és olcsó papírrács-betét van (természetesen ez csak kitöltő anyag, az ajtó nem papírból van) amin lehet vitatkozni, hogy jó vagy rossz hőszigetelő anyag (millió kis légkamrára osztja az ajtó belsejét), de vásárlóink bizalmát jobban megnyeri a tömör lenrost betét, ami rettentő masszív mégis meglepően könnyű, kicsit szivacsos felépítésű anyag, olyasmi mint a pozdorja, csak nem fazúzalékból készül. 

Ezek a kiegészítők természetesen csak akkor működnek tökéletesen, ha az ajtó közepéből nem “harapunk” ki üvegezés címszóval semennyit, mert a 4 mm-es szimpla üveg semmiképpen sem tekinthető hőszigetelőnek, termo üveget pedig nagyon macerás lenne betenni beltéri ajtóba.

Mi tapasztalatra alapozunk, rengeteg ilyen szigetelő csomaggal ellátott ajtót adunk el és telepítünk le, gyakorlatilag 0 garanciális problémával találkozunk. Ezek az ajtók nem vetemednek el, nem engedik át a hideget, 100 %-os elégedettséggel használják a Megrendelőink.

Pusztán ezzel a két opcionális kiegészítővel, melyeknek a költsége az ajtó árának kb. 20 %-át teszi ki tökéletes garázsajtót varázsolhatunk magunknak, ami természetesen látványra semmiben sem fog különbözni a lakás többi ajtajától.

Ezeket olvastad már?

    
         
    
              

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! A feltüntetett bruttó árak a 27%-os áfát tartalmazzák.

Általános szerződési feltételekAdatvédelmi nyilatkozat
Ajtóház

HOGY HASZNÁLD A WEBOLDALT?



Ajtóház

Kedvenc ajtóid

Ha a szívecskére kattintasz, később is könnyen megtalálod kedvenc ajóidat.

Ajtóház

Bemutatóterem

Ezt az ajtót bemutatótermünkben élőben is megnézheted.

Ajtóház

Referenciák

Erről az ajtóról beépítés után készült képeket is találsz referenciáink közt.

Ajtóház

Gyorsnézet

Nézd meg az ajtó legfontosabb tulajdonságait, anélkül hogy belépnél a termékoldalra.

Ajtóház

Termékoldal

Tudj meg mindent az adott ajtóról és variációiról!

Ajtóház

Árajánlatkérő

Ide a termékoldalon tudod az ajtókat beletenni. Így több termékről is tudsz egyszerre ajánlatot kérni.

Ajtóház

BELTÉRI AJTÓ MEGRENDELÉS MENETE



Ajtóház

Információ gyűjtés

Mielőtt ellátogatsz hozzánk, tájékozódj honlapunkon a beltéri ajtó kategóriák, felületek, színek tekintetében. Segít a referenciák menüpont, ahol vásárlóink otthonában beépítve, valóságos környezetben tekintheted meg az ajtókat. Keresd fel Felület összehasonlító oldalunkat is!

Ajtóház

Megrendelés

Mikor egy kicsit letisztult, hogy mit szeretnél, látogass el a hozzád közelebb eső Ajtóház bemutatóterembe! Itt értékesítőnk megadja a szükséges tájékoztatást, kiszámolja az elképzelt beltéri ajtók árát, melynek –  megrendelés esetén – 50%-át kell előlegként befizetned.

Ajtóház

Helyszíni felmérés

Ha igényled, szakértő kollégánk ellátogat ingatlanodba; szemrevételezi, véleményezi és felmérni a beltéri ajtónyílásokat. Ha rendben van, kezdetét veszi a gyártás, melynek menetéről email-ben kapsz pontos értesítést.

Ajtóház

Fizetés

Amikor elkészült az ajtód, raktárra érkezett, rendezned kell a megrendelés végösszegét utalásos vagy készpénzes fizetési formában. A fizetést követően a megrendelésnek és igényednek megfelelően, telepítjük, szállítjuk vagy el tudod szállítani a beltéri ajtóidat.

Ajtóház

Telepítés

Beltéri ajtó telepítés esetén kollégáink az előre egyeztetett időpontban a helyszínre érkeznek, és megkezdik a telepítést. A telepítési időigénye körülbelül fél-egy óra ajtónként. Telepítés végeztével rendezett helyszínt hagyunk magunk mögött: a beltéri ajtók szakszerűen beállítva, a szemetet zsákba gyűjtve ér véget a munkánk.

Ajtóház

Karbantartás

Beltéri ajtóid beépítést követően karbantartás nélkül évtizedekig teszik majd dolgukat. Nyílnak-csukódnak, szemet gyönyörködtetnek, szigetelnek. Ha valamelyik beltéri ajtód megsérül, vagy csak megváltozott az ajtóval kapcsolatos elképezlésed (pl. más üvegezést vagy nyitásirányt szeretnél) kérünk vedd fel a kapcsolatot irodánkkal! Segítünk.

Ajtóház

RAKTÁR



Ajtóház

Új raktárunk címe: Budapest, X. kerület, Maglódi út 8.

» Térkép

Ajtóház | Professzionális beltéri ajtó szaküzlet
részletek »