Ajtóház
Ajtóház
Ajtóház

Kérdezz-felelek

Videó: Mi a falkáva, falfül, szerelhető beltéri ajtó tok?

Ez a legtöbbet ismételt beltéri ajtó beépítését érintő kérdés! Sajnos teljesen általános, hogy vagy a tervezőnél, vagy a kőművesnél "elvész" a falkáva, nekik különösebben nem hiányzik, és a vevő is csak akkor szembesül ennek a dolognak a hiányával, amikor az ajtó beépítésére kerülne a sor.
 

A mai modern ajtók utólag szerelhető, állítható, átfogó tokkal készülnek:

Utólag szerelhető tok, mert már a kész, levakolt, lecsempézett, lefestett falra épül rá, a beépítés nem jár semmiféle kosszal, tehát akár nyugodtan bent lakhat a család a lakásban, amikor jön az ajtó! Azért is szerencsés az ajtók beépítését a legutolsó, akár a költözés utáni pillanatra időzíteni, mert így kizárhatjuk az esetleges sérülések keletkezését.

Átfogó tok, mert az ajtó tokjának valamit át kell fognia (szerencsésebb esetben a falat). Ha nincs falkáva, építeni kell gipszkartonprofil + gipszkarton vagy Ytong felhasználásával. Felszegezett palló, deszka nem jó, mert a tok széle és a fal között helyenként kilátszódhat!

Állítható tok, mert a névleges mérethez képest plusz 10 - 15 mm állíthatósággal rendelkezik, így egy 120 mm-es falvastagság esetében az ajtó tokja 130 - 135 mm-ig kihúzható, így az esetleg elfelejtett plusz csempevastagsággal, vagy a görbe fallal sem lesz probléma.

Ajtóház

 

A szükséges minimum falkáva kiállás 50 - 100 mm közé tehető. Szerencsés esetben, amikor van elegendő hely a játékra, akár 35 - 40 mm is elég lehet, de ilyenkor már saját felelősségedre rendeled meg az ajtót!

Ajtóház

Ajtóház

 

Ajtóház

Ezeken a képeken láthatjuk az átfogó tok szerelési hézag és rögzítő PUR-hab nélküli elméleti pozícióját.
 

 

Ne feledkezzünk el az ajtó felső tokjáról sem! Ott is kb. 50 mm-es falkáva szükséges!

Ajtóház

 

Ezen a képen világosan látszik, hogy miért nem lehet a levegőbe ajtótokot rögzíteni.

Az ajtó tokja és a falkáva között úgynevezett szerelési hézag található. Ez a szerelési hézag biztosítja az ajtó pozícionálhatóságát és nyeli el a rögzítő PUR-habot. Ez a szerelési hézag termékenként váltakozó, átlagosan oldalanként 15 - 25 mm közé tehető. A szerelési hézagot az ajtó tokborítása takarja el, mely egyben biztosítja az állíthatóságot is (csak annyira toljuk be a tokmagot, amenyire tudjuk)

Ajtóház

Ajtóház

Ajtóház

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! A feltüntetett bruttó árak a 27%-os áfát tartalmazzák.

Általános szerződési feltételekAdatvédelmi nyilatkozat
Ajtóház

ELAKADTÁL? SEGÍTÜNK!Ajtóház

Több mint tizenöt évnyi beltéri ajtóval szerzett tapasztalatunkat gyúrtuk össze ebbe a menüpontba így azt gondoljuk, hogy itt valódi segítséget nyújtunk a Beltéri ajtóval kapcsolatos problémák megoldására. Igyekszünk szinte konyhanyelven érthetően és szemléletesen elmagyarázni milyen buktatókra érdemes odafigyelni vásárlásnál vagy a falnyílás kialakításánál, szakszerű szemléltető videókat készítünk, aminek segítségével könnyen megértheted mire és miért van szükség és hogyan valósítsd meg, vagy akár hogyan mérd fel egyszerűen a beltéri ajtókat fogadó falnyílások méretét. Ha van egy kis időd olvasgass egy kicsit, hiszen mindig olcsóbb a bajt megelőzni, mint utólag helyrehozni a hibákat.

Vagy vedd fel velünk a kapcsolatot ennek az egyszerű űrlapnak a segítségével!

Ajtóház

HOGY HASZNÁLD A WEBOLDALT?Ajtóház

Kedvenc ajtóid

Ha a szívecskére kattintasz, később is könnyen megtalálod kedvenc ajóidat.

Ajtóház

Bemutatóterem

Ezt az ajtót bemutatótermünkben élőben is megnézheted.

Ajtóház

Referenciák

Erről az ajtóról beépítés után készült képeket is találsz referenciáink közt.

Ajtóház

Gyorsnézet

Nézd meg az ajtó legfontosabb tulajdonságait, anélkül hogy belépnél a termékoldalra.

Ajtóház

Termékoldal

Tudj meg mindent az adott ajtóról és variációiról!

Ajtóház

Árajánlatkérő

Ide a termékoldalon tudod az ajtókat beletenni. Így több termékről is tudsz egyszerre ajánlatot kérni.

Ajtóház

BELTÉRI AJTÓ MEGRENDELÉS MENETEAjtóház

Információ gyűjtés

Mielőtt ellátogatsz hozzánk, tájékozódj honlapunkon a beltéri ajtó kategóriák, felületek, színek tekintetében. Segít a referenciák menüpont, ahol vásárlóink otthonában beépítve, valóságos környezetben tekintheted meg az ajtókat. Keresd fel Felület összehasonlító oldalunkat is!

Ajtóház

Megrendelés

Mikor egy kicsit letisztult, hogy mit szeretnél, látogass el a hozzád közelebb eső Ajtóház bemutatóterembe! Itt értékesítőnk megadja a szükséges tájékoztatást, kiszámolja az elképzelt beltéri ajtók árát, melynek –  megrendelés esetén – 50%-át kell előlegként befizetned.

Ajtóház

Helyszíni felmérés

Ha igényled, szakértő kollégánk ellátogat ingatlanodba; szemrevételezi, véleményezi és felmérni a beltéri ajtónyílásokat. Ha rendben van, kezdetét veszi a gyártás, melynek menetéről email-ben kapsz pontos értesítést.

Ajtóház

Fizetés

Amikor elkészült az ajtód, raktárra érkezett, rendezned kell a megrendelés végösszegét utalásos vagy készpénzes fizetési formában. A fizetést követően a megrendelésnek és igényednek megfelelően, telepítjük, szállítjuk vagy el tudod szállítani a beltéri ajtóidat.

Ajtóház

Telepítés

Beltéri ajtó telepítés esetén kollégáink az előre egyeztetett időpontban a helyszínre érkeznek, és megkezdik a telepítést. A telepítési időigénye körülbelül fél-egy óra ajtónként. Telepítés végeztével rendezett helyszínt hagyunk magunk mögött: a beltéri ajtók szakszerűen beállítva, a szemetet zsákba gyűjtve ér véget a munkánk.

Ajtóház

Karbantartás

Beltéri ajtóid beépítést követően karbantartás nélkül évtizedekig teszik majd dolgukat. Nyílnak-csukódnak, szemet gyönyörködtetnek, szigetelnek. Ha valamelyik beltéri ajtód megsérül, vagy csak megváltozott az ajtóval kapcsolatos elképezlésed (pl. más üvegezést vagy nyitásirányt szeretnél) kérünk vedd fel a kapcsolatot irodánkkal! Segítünk.

Ajtóház

RAKTÁRAjtóház

Új raktárunk címe: Budapest, X. kerület, Maglódi út 8.

» Térkép

Ajtóház | Professzionális beltéri ajtó szaküzlet
részletek »