Ajtóház
Ajtóház
Ajtóház

Egy bizonyos szint alatt: fenyő ajtót barkácsáruházból

2022-10-24 20:50

Egy bizonyos szint alatt: fenyő ajtót barkácsáruházból - ajtohaz.hu

Válságos időkben az emberek megfeszülve keresik az alternatív költséghatékony megoldásokat, szakmai ismeretek nélkül rengeteg próbálkozás kifejezetten nem sikerül költséghatékonyra. 
Ha beltéri ajtóra kerül a sor és szaküzletben vásárolunk, a szolgáltatással együtt (felmérés, telepítés, szállítás) nem nehéz már öt ajtó vásárlása esetén is elérni a hat számjegyű összeget, és akkor még csak középkategóriáról beszélünk! Ez nem mindenki számára megugorható szint, vagy csak sokan azt gondolják egyszerűen nem ér annyit egy beltéri ajtó.

Drága a kiszemelt beltéri ajtó - Mi történik ilyenkor?

Vagy elindul a kutakodás a neten, ahol párezer forintnyi spórolásért cserébe bizonytalanabbnál bizonytalanabb üzleteket lehet kötni biciklitárolóban üzemelő, "rögtön jövök" táblás, aktatáskából színmintát mutogató, egyszemélyes ajtós cégekkel (szolgáltatás színvonalát és biztonságot is meg kell venni).

Vagy lemegy a vásárló egy olyan beltéri ajtó szintre, amit már magára valamit is adó ajtós nem képvisel, ez a barkácsáruházas kezeletlen fenyő ajtó.

Első megoldást nehéz minősíteni. Simán funkcionálhat akár egy becsületes, ügyes, tapasztalt, lelkiismeretes ajtós is biciklitárolóban egy darab falnak döntött mintaajtóval. Ezeket a cégeket 1-2 ember üzemelteti, egyszerre szállít, felmér, telepít, értékesít és kezel telefont, reklamációt egyazon ember, ami ha ügyesen osztja be az energiáját, nem vállalja magát túl (tehát nemet mond a kapacitását meghaladó megrendelésekre), és nem jön közbe semmi egyetlen megrendelésnél sem, akár lehet a siker záloga is. Ők az alacsonyabb költségeik miatt alacsonyabb árréssel is beérik, viszont a relatív alacsony forgalmazott darabszám miatt jelentős árdifferencia nem tud kialakulni egy nagyobb ajtóscéggel szemben, a szolgáltatás színvonalában viszont annál nagyobb differencia szokott lenni.

Fenyőből készült beltéri ajtó

A fenyőajtó esetében is kedvezőbb árat lehet kihozni egy CPL beltéri ajtóhoz képest – első ránézésre. Elmegy a vásárló a barkácsáruházba, meggyőzi magát hogy ez mégiscsak igazi hamisítatlan fa és nem egy mesterséges felület (CPL pl.) és hát még az ára is kedvezőbb mint egy CPL ajtóé, hát miért is venne mást? Ripsz-ropsz már bent is van a kombi hátuljában 3 ajtó, a tetőn meg kettő (vagy ugrik 30 000 Ft szállításra) és kész a boldogság.

Otthon jön az első trauma: nem jó a méret, mert bár szabvány de más szabvány (erről már rengeteget írtunk). Sebaj, majd vágunk vagy az ajtóból, vagy az áthidalóból, vagy a téglából, vagy a betonból. Egyik sem olcsó, de a panel viszi a prímet, nyílásonként az átalakítás középára 40 000 Ft környékén van most (2022).

Mi van a fenyő alatt? 

Második trauma a felületkezelés. Akármennyire is szeretjük a természetes fát, azért valami védelem és szín csak kell neki. Jönnek a pácok, lakkok és festékek, hengerek, ecsetek, ajtónként 20 000 Ft.-alaphangon. Ekkor, ha nem korábban, nagyon sokan rájönnek, hogy nem véletlenül kér el 30-50 000 Ft-ot egy festő a felületkezelésért. Ha magunk csináljuk a minőséggel akadhatnak gondok, mert az ajtó nem egy almásrekesz, falcok, gumitömítések, zártestek tarkítják felületét ami nem kicsi, 6 m2 ajtónként!! Első, második réteg után felszőrösödik a fenyő, vissza kell csiszolni és újra kenni, az sem árt ha homogén és egységes a felület, tehát mindenhova ugyanannyi festék jut ugyanakkor. Minden kenés vetemedéssel jár, hiszen a festékek folyadékok, minden kenés egy áztatás. Felületkezelés után bárminemű garanciát érvényesíteni: hát, ember legyen a talpán…

Sikerül-e beépíteni, és hogyan?

Jöhet a harmadik trauma, berakás utáni állapot. Berakni hozzá nemértőnek YouTube segítségével borzalmas, jönnek az anyag és szerszámköltségek ismét, ajtónként 10 000 Ft. Itt is elmegy simán ha nem vagyunk ügyesek. De amit a beépített ajtó nyújt élményben, na az sajnos nem nagyon kárpótol minket semmiért. Az Ajtóház felmérői eldeformálódott, nem záródó, nyikorgó, faltól elálló, foltos olajtóhoz hasonlító, beltéri ajtónak jószándékkal sem nevezhető borzadályokkal szoktak találkozni, mert találkozunk sajnos elég sokat. 

A megfáradt lakástulajdonos, pár hónapig még nézegeti az igazi fa ajtót, feszegeti, reszelgeti, olajozgatja, próbálja megszokni a látványt, aztán bejön hozzánk és rendel. Lehet hogy alap Phoenix CPL beltéri ajtót vesz, de komplett szolgáltatással! Fizetésen kívül Ő már nem akar semmihez nyúlni. Az meg hogy 2x annyiba került így egy ajtó ha a munkáját nem számoljuk, hát van ilyen, hát spórolni tudni kell. De honnan is tudhatta volna előre, ez is ajtó, az is ajtó.

A csatolt videóban látható beltéri ajtó nyikorgása általánosnak mondható, ennek jellemzően két oka van, egyik a vetemedés, másik maga a pántolási technika. 
Egy CPL ajtó lapja okos szerkezet, mert azon túl hogy van benne az indokolatlanul rettegett mégis fantasztikusan jól működő papírrácsból, lapszerkezete, keretszerkezete okosan összeválogatott és kipróbált komponensekből áll, táskás pántjai állíthatók. A fenyőajtóknál gondot okoz a fenyő egész élettartamára jellemző száradás, ami vetemedéssel jár. Egy Ajtóházas ajtóban található MDF szerkezetre ez egyáltalán nem jellemző, a vetemedési garancia 2% alatt mozog. Pántolásnál ismét gondot okoz a vetemedés, a filléres pipapántjai nem állítatóak, pőrén be vannak tekerve a fenyőtokba és a lapba, az alsó és felső nehezen talál egymásra, legtöbbször csak erőltetéssel, aminek nyekergés az eredménye. Lehet olajozni, de 50 nyitás után megint nyekergés fogunk hallani.

És akkor a fenyőajtó pro és kontra:

+ fenyő igazi fa, még ha a legolcsóbb fa, akkor is fa
+ bekerülési költsége kezeletlenül kicsit kedvezőbb mint egy CPL ajtóé
+ kedvünkre színezhetjük akármilyen színűre

- vetemedésre rendkívül hajlamos lap és tokszerkezet
- semmiféle egyedi méret vagy design igényt nem tud kielégíteni
- felületkezelése ha szépet akarunk az ajtó bekerülési árának 20%-át is elérheti
- egyszerű agykaptafa design
- hangszigetelése kis túlzással nincs
- könnyen elveszíthető garancia

Simán megeshet, hogy egy ilyen végtelen egyszerű fenyő ajtó mire összeáll, árban elér egy egyedi gyártású nemesfa felületű (fafurnérnak is szokták nevezni) ajtó árát, minőségben viszont meg sem tudja közelíteni azt. Ha nem ragaszkodsz a valódi fa felülethez, vásároljál egyedi gyártású CPL ajtót vagy tájékozódj egyéb felületeinkről.

Ezeket olvastad már?

    
         
    
              

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! A feltüntetett bruttó árak a 27%-os áfát tartalmazzák.

Általános szerződési feltételekAdatvédelmi nyilatkozat
Ajtóház

HOGY HASZNÁLD A WEBOLDALT?



Ajtóház

Kedvenc ajtóid

Ha a szívecskére kattintasz, később is könnyen megtalálod kedvenc ajóidat.

Ajtóház

Bemutatóterem

Ezt az ajtót bemutatótermünkben élőben is megnézheted.

Ajtóház

Referenciák

Erről az ajtóról beépítés után készült képeket is találsz referenciáink közt.

Ajtóház

Gyorsnézet

Nézd meg az ajtó legfontosabb tulajdonságait, anélkül hogy belépnél a termékoldalra.

Ajtóház

Termékoldal

Tudj meg mindent az adott ajtóról és variációiról!

Ajtóház

Árajánlatkérő

Ide a termékoldalon tudod az ajtókat beletenni. Így több termékről is tudsz egyszerre ajánlatot kérni.

Ajtóház

BELTÉRI AJTÓ MEGRENDELÉS MENETE



Ajtóház

Információ gyűjtés

Mielőtt ellátogatsz hozzánk, tájékozódj honlapunkon a beltéri ajtó kategóriák, felületek, színek tekintetében. Segít a referenciák menüpont, ahol vásárlóink otthonában beépítve, valóságos környezetben tekintheted meg az ajtókat. Keresd fel Felület összehasonlító oldalunkat is!

Ajtóház

Megrendelés

Mikor egy kicsit letisztult, hogy mit szeretnél, látogass el a hozzád közelebb eső Ajtóház bemutatóterembe! Itt értékesítőnk megadja a szükséges tájékoztatást, kiszámolja az elképzelt beltéri ajtók árát, melynek –  megrendelés esetén – 50%-át kell előlegként befizetned.

Ajtóház

Helyszíni felmérés

Ha igényled, szakértő kollégánk ellátogat ingatlanodba; szemrevételezi, véleményezi és felmérni a beltéri ajtónyílásokat. Ha rendben van, kezdetét veszi a gyártás, melynek menetéről email-ben kapsz pontos értesítést.

Ajtóház

Fizetés

Amikor elkészült az ajtód, raktárra érkezett, rendezned kell a megrendelés végösszegét utalásos vagy készpénzes fizetési formában. A fizetést követően a megrendelésnek és igényednek megfelelően, telepítjük, szállítjuk vagy el tudod szállítani a beltéri ajtóidat.

Ajtóház

Telepítés

Beltéri ajtó telepítés esetén kollégáink az előre egyeztetett időpontban a helyszínre érkeznek, és megkezdik a telepítést. A telepítési időigénye körülbelül fél-egy óra ajtónként. Telepítés végeztével rendezett helyszínt hagyunk magunk mögött: a beltéri ajtók szakszerűen beállítva, a szemetet zsákba gyűjtve ér véget a munkánk.

Ajtóház

Karbantartás

Beltéri ajtóid beépítést követően karbantartás nélkül évtizedekig teszik majd dolgukat. Nyílnak-csukódnak, szemet gyönyörködtetnek, szigetelnek. Ha valamelyik beltéri ajtód megsérül, vagy csak megváltozott az ajtóval kapcsolatos elképezlésed (pl. más üvegezést vagy nyitásirányt szeretnél) kérünk vedd fel a kapcsolatot irodánkkal! Segítünk.

Ajtóház

RAKTÁR



Ajtóház

Új raktárunk címe: Budapest, X. kerület, Maglódi út 8.

» Térkép

Ajtóház | Professzionális beltéri ajtó szaküzlet
részletek »