Kérdezz-felelek

Miért pont furnér ajtó?

"Miből van az ajtó?"

Hangzik az ismert, minden dekorfóliás ajtó kereskedelemmel foglalkozó értékesítőt nehéz helyzetbe hozó kérdés, amire szinte nincs jó válasz, hiszen a vásárló egyetlen varázsszót akar csak hallani: "fából", s a dekor ajtóban pedig pont ebből van a legkevesebb.

Fának nevezni a dekorfóliás ajtó vázát alkotó, leginkább préselt papírhoz hasonló MDF anyagot mégiscsak túlzás lenne, máshol pedig még csak nyomokban sem található, a köztudatban ismert faszerű anyag. Jön a nyakatekert, az olyan veszélyes fogalmakat, mint papír, dekor, műanyag, fólia kínosan nélkülöző magyarázat, miszerint az ajtó felülete egy mesterségesen előállított, valamilyen idegen szavak rövidítéséből álló hárombetűs "valamiből" van, annak pedig, hogy belül mi van, szinte semmi jelentősége nincs.

A mindenki számára érthető magyarázat a következőképen hangzana: a dekor ajtók felülete egy valós, vagy fiktív (valóságban nem létező) fa szerkezetét ábrázoló fénykép, amit felhasználási terület függvényében különféle ellenálló képességű-keménységű lakkal látnak el.

modern ajtógyártó üzem

Ezek az ajtók nagy mennyiségben, ipari körülmények között készülnek, emberi kéz csak szórványosan érinti azokat (szerencsétlenebb esetben emberi szem sem). Egyazon gyártó azonos kasztba tartozó ajtói felületüket tekintve (pl. bükk, tölgy) pontosan ugyanúgy néznek ki, függetlenül attól, hogy mikor és kinek készültek, tehát a békéscsabai panelban milliméterről milliméterre ugyanazt "ábrázolja" az ajtó, mint egy budapesti polgári lakásban, az egyediséget ezáltal teljesen kizárva.

furnér ajtó részlet

A Fafurnér felületű ajtók esetében valódi fát láthatunk és tapinthatunk, és mivel a fa szerkezete, erezete, színezete érzékenyen függ minden, a fa életét érintő környezeti adottságtól - hol és mikor született, az időjárástól és talán még a koronájába épített madárfészektől is - minden darab egyedi és megismételhetetlen, ahogy az a természetben szokás.

furnér ajtó részlet

Nem kell megijedni, enyhe rajzolati eltérésektől eltekintve az egy lakásba gyártott furnér ajtók egységes benyomást keltenek, az asztalosmester egyenként kézzel válogatja össze az aktuális munkához szükséges furnérkötegeket, így jó eséllyel azonos területről származó, azonos időben kivágott fák metszetét gyűjti össze, de az sincs kizárva, hogy egyazon fából készül az összes ajtó.

intarziás furnér ajtó

Az asztalos a furnér ajtó minden négyzetcentiméterét többször megmunkálja, rengeteg munkafázison át ragasztja, csiszolja, pácolja, lakkozza, így minden egyes darab magán viseli a gyártó asztalosmester kézjegyét. Bár a manapság kapható dekor ajtók egész valóságszerűen hatnak, az emberi szemet és kezet nem lehet becsapni! Mindannyian ösztönösen vonzódunk az igazihoz, a valóságoshoz. Az, hogy mégis sokan a dekorfóliás ajtót választották, kizárólag a tömeges gyártás nyújtotta kedvezőbb előállítási költségeknek tudható be.

Az Ajtóház új fafurnér ajtócsaládjának tagjai árban kb. ott kezdődnek, ahol egy jobb minőségű dekorfóliás ajtó befejeződik (néhány esetben még olcsóbb is). Egy belépő szintű Phoenix modell ára bükk vagy tölgy felülettel 79 900 Ft.- + ÁFA, míg az olyan népszerű dizájn ajtók esetében, mint az egyszerű, elegáns Bilbao vagy Akita ajtó sem kell nettó 10 000 Ft. - nál nagyobb felárra számítani. Ez az ár a kiemelkedő minőség, a három év garancia és az alapáras, egyedi méretű gyártás tükrében több, mint elgondolkodtató!

dekora furnér beltéri ajtó mintakollekció

A furnér ajtó előnyei:

 • természetes, valódi fa felület, minden darab egyedi
 • személyre szabott, teljesen egyedi dizájnok
 • végtelen színvariációs lehetőség
 • az egyedi méretű gyártás legtöbbször alapáras
 • a sérülések könnyen javíthatóak, hosszabb garancia (3 év)

A furnér ajtó hátrányai:

 • relatív drágább, mint a dekor ajtó, ajtócserénél nehéz a pótolhatóság

Néhány fafurnér ajtó:

További fafurnér ajtók: Prémium line fafurnér felületű ajtók

A fóliás ajtó előnyei:

 • kedvező ár, karbantartásra, ápolásra igénytelen felület
 • könnyű pótolhatóság

A fóliás ajtó hátrányai:

 • mesterséges mű felület
 • a sérüléseket nehéz javítani
 • az egyedi méret drága, rövid garancia (1 év)

Share on:

Általános szerződési feltételek

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! A feltüntetett bruttó árak a 27%-os áfát tartalmazzák.

HOGY HASZNÁLD A WEBOLDALT?Kedvenc ajtóid

Ha a szívecskére kattintasz, később is könnyen megtalálod kedvenc ajóidat.

Bemutatóterem

Ezt az ajtót bemutatótermünkben élőben is megnézheted.

Referenciák

Erről az ajtóról beépítés után készült képeket is találsz referenciáink közt.

Gyorsnézet

Nézd meg az ajtó legfontosabb tulajdonságait, anélkül hogy belépnél a termékoldalra.

Termékoldal

Tudj meg mindent az adott ajtóról és variációiról!

Kívánságlista

Tedd a kívánságlistádra! Így több termékről is tudsz árajánlatot kérni, vagy el tudod őket e-mailezni.

MIT TALÁLSZ BEMUTATÓTERMEINKBEN?Rengeteg beltéri ajtó

Az egyes kategóriákat igyekszünk a legnépszerűbb dizájnokban bemutatni, tehát ha ellátogatsz hozzánk a sikermodellekkel fogod magad szemben találni, így minimális kockázattal teheted le a voksodat valamelyik ajtó mellett.

Maximális felkészültség


Beltéri ajtó értékesítőink maximálisan felkészültek, szakmailag megkérdőjelezhetetlenek, és a hosszú évek során elképesztő rutinra tettek szert. Stílusukat tekintve eltérőek, de megrendeléseidet garantáltan profi módon fogják kezelni.

Számtalan kiegészítő


Nálunk számtalan olyan kiegészítőt találsz, amire egy építkezés során amúgy is szükséged lehet, legyen az bejárati ajtó, kilincs, stb.

Ráadásul csoportos vásárlás esetén kiemelt kedvezményben részesítünk!

Ingyenes parkoló


Bemutatótemeink frekventált, jól megközelíthető, forgalmas városrészeken találhatóak.

Ingyenes parkoló, tágas és átlátható klimatizált ügyféltér, kényelmes tervezési lehetőség, mozgássérült-feljáró.

BELTÉRI AJTÓ MEGRENDELÉS MENETEInformáció gyűjtés

Mielőtt ellátogatsz hozzánk, tájékozódj honlapunkon a beltéri ajtó kategóriák, felületek, színek tekintetében. Segít a referenciák menüpont, ahol vásárlóink otthonában beépítve, valóságos környezetben tekintheted meg az ajtókat. Keresd fel Felület összehasonlító oldalunkat is!

Megrendelés

Mikor egy kicsit letisztult, hogy mit szeretnél, látogass el a hozzád közelebb eső Ajtóház bemutatóterembe! Itt értékesítőnk megadja a szükséges tájékoztatást, kiszámolja az elképzelt beltéri ajtód árát, melynek –  megrendelés esetén – 50%-át kell előlegként befizetned.

Helyszíni felmérés

Ha igényled, szakértő kollégánk ellátogat ingatlanodba; szemrevételezi, véleményezi és felmérni a beltéri ajtónyílásokat. Ha rendben van, kezdetét veszi a gyártás, melynek menetéről email-ben kapsz pontos értesítést.

Fizetés

Amikor elkészült az ajtód, raktárra érkezett, rendezned kell a megrendelés végösszegét utalásos vagy készpénzes fizetési formában. A fizetést követően a megrendelésnek és igényednek megfelelően, telepítjük, szállítjuk vagy el tudod szállítani a beltéri ajtóidat.

Telepítés

Beltéri ajtó telepítés esetén kollégáink az előre egyeztetett időpontban a helyszínre érkeznek, és megkezdik a telepítést. A telepítési időigénye körülbelül fél-egy óra ajtónként. Telepítés végeztével rendezett helyszínt hagyunk magunk mögött: a beltéri ajtókat szakszerűen beállítva, a szemetet zsákba gyűjtve ér véget a munkánk.

Karbantartás

Beltéri ajtóid beépítést követően karbantartás nélkül évtizedekig teszik majd dolgukat. Nyílnak-csukódnak, szemet gyönyörködtetnek, szigetelnek. Ha valamelyik beltéri ajtód megsérül, vagy csak megváltozott az ajtóval kapcsolatos elképezlésed (pl. más üvegezést vagy nyitásirányt szeretnél) kérünk vedd fel a kapcsolatot irodánkkal! Segítünk.

ÍGY VÁLASSZ BELTÉRI AJTÓT!A két legfontosabb kérdés: Milyen legyen a beltéri ajtó felülete és milyen legyen a dizájnja? Az többi paraméter (méret, lapszerkezet, szigetelés) általában csak pár perc gondolkozást igényel.

Néhány beruházó felismerte a beltéri ajtóban rejlő lehetőséget, prémium kategóriás nyílászárókkal “húzzák fel” az amúgy nem kifejezetten igényes megoldásokat tartalmazó ingatlanjaikat. A plusz párszázezer forint többletköltségből 2-3 millió extra bevételre tesznek szert eladáskor, de a külföldi diákok számára kiadandó bérlakásokba is általános választás a százezres beltéri ajtó.

Szabvány dekor, CPL, porfestett, fafurnér... Ha kedvező ár-fekvésű ajtót keresel, akkor érdemes dekor vagy CPL felületben gondolkoznod. Ha szeretsz gyönyörködni az apró részletekben, fogékony vagy a természetes anyagok nyújtotta szépségre, akkor válaszd a porfestett vagy fafurnér felületet.

Ha nem tudod eldönteni, hogy mennyit áldozz rá, akkor azt tanácsoljuk, hogy vedd figyelembe az ingatlanod általános műszaki színvonalát, az ingatlanpiacon belüli tervezett pozícióját. Ezekhez a tényezőkhöz igazítsd a beltéri ajtódat, ugyanis az ajtó hatalmas felület, és függőlegesen áll a lakásban, nem tudod nem észrevenni.

MIÉRT VÁLASSZAM AZ AJTÓHÁZAT, HA BELTÉRI AJTÓT KERESEK?Cégünk szinte kizárólag beltéri ajtó gyártással, tervezéssel, értékesítéssel, beépítéssel és egyéb  beltéri ajtóval kapcsolatos szolgáltatásokkal foglalkozik, tehát bátran kijelenthetjük, hogy üzleteink valódi beltéri ajtó szaküzletek. 

Hogy milyen előnnyel jár az ha valaki beltéri ajtóra szakosodott?

Professzionális stúdióinkban minden a beltéri ajtóknak van alárendelve. Nyitható-csukható, életnagyságú modelleket tudsz megtekinteni, elképesztő mennyiségben.

Budai és pesti bemutatótermünkben megtalálsz minden szükséges kiegészítőt is. 

Rendkívül stabil értékesítő csapatunk 10-15 éve csak beltéri ajtót értékesítenek, kizárólag az Ajtóház Zrt. palettájából, így tökéletesen ismerik minden termékünket és tisztában vannak az összes beltéri ajtó megrendeléssel kapcsolatos buktatóval. 

Így már egy rövid beszélgetést követően hajszál pontosan azt az beltéri ajtót fogják ajánlani Neked, amire szükséged van!

Állandó telepítő csapatunk is kizárólag beltéri ajtó beépítéssel foglalkozik, és – mint a legjobb repülőgép szerelők esetében is lenni szokott – szinte a létezésükről sem tudunk. Pontosak, precízek és elképesztő gyakorlattal rendelkeznek.

Ajtóház promo