Ajtóház
Ajtóház
Ajtóház

Kérdezz-felelek

Miért pont nemesfa ajtó?

"Miből van az ajtó?"

Hangzik az ismert, minden dekorfóliás ajtó kereskedelemmel foglalkozó értékesítőt nehéz helyzetbe hozó kérdés, amire szinte nincs jó válasz, hiszen a vásárló egyetlen varázsszót akar csak hallani: "fából", s a dekor ajtóban pedig pont ebből van a legkevesebb.

Fának nevezni a dekorfóliás ajtó vázát alkotó, leginkább préselt papírhoz hasonló MDF anyagot mégiscsak túlzás lenne, máshol pedig még csak nyomokban sem található, a köztudatban ismert faszerű anyag. Jön a nyakatekert, az olyan veszélyes fogalmakat, mint papír, dekor, műanyag, fólia kínosan nélkülöző magyarázat, miszerint az ajtó felülete egy mesterségesen előállított, valamilyen idegen szavak rövidítéséből álló hárombetűs "valamiből" van, annak pedig, hogy belül mi van, szinte semmi jelentősége nincs.

A mindenki számára érthető magyarázat a következőképen hangzana: a dekor ajtók felülete egy valós, vagy fiktív (valóságban nem létező) fa szerkezetét ábrázoló fénykép, amit felhasználási terület függvényében különféle ellenálló képességű-keménységű lakkal látnak el.

modern ajtógyártó üzem

Ezek az ajtók nagy mennyiségben, ipari körülmények között készülnek, emberi kéz csak szórványosan érinti azokat (szerencsétlenebb esetben emberi szem sem). Egyazon gyártó azonos kasztba tartozó ajtói felületüket tekintve (pl. bükk, tölgy) pontosan ugyanúgy néznek ki, függetlenül attól, hogy mikor és kinek készültek, tehát a békéscsabai panelban milliméterről milliméterre ugyanazt "ábrázolja" az ajtó, mint egy budapesti polgári lakásban, az egyediséget ezáltal teljesen kizárva.

furnér ajtó részlet

A nemesfa felületű ajtók esetében valódi fát láthatunk és tapinthatunk, és mivel a fa szerkezete, erezete, színezete érzékenyen függ minden, a fa életét érintő környezeti adottságtól - hol és mikor született, az időjárástól és talán még a koronájába épített madárfészektől is - minden darab egyedi és megismételhetetlen, ahogy az a természetben szokás.

furnér ajtó részlet

Nem kell megijedni, enyhe rajzolati eltérésektől eltekintve az egy lakásba gyártott nemesfa ajtók egységes benyomást keltenek, az asztalosmester egyenként kézzel válogatja össze az aktuális munkához szükséges furnérkötegeket, így jó eséllyel azonos területről származó, azonos időben kivágott fák metszetét gyűjti össze, de az sincs kizárva, hogy egyazon fából készül az összes ajtó.

intarziás furnér ajtó

Az asztalos a nemesfa ajtó minden négyzetcentiméterét többször megmunkálja, rengeteg munkafázison át ragasztja, csiszolja, pácolja, lakkozza, így minden egyes darab magán viseli a gyártó asztalosmester kézjegyét. Bár a manapság kapható dekor ajtók egész valóságszerűen hatnak, az emberi szemet és kezet nem lehet becsapni! Mindannyian ösztönösen vonzódunk az igazihoz, a valóságoshoz. Az, hogy mégis sokan a dekorfóliás ajtót választották, kizárólag a tömeges gyártás nyújtotta kedvezőbb előállítási költségeknek tudható be.

Az Ajtóház új nemesfa ajtócsaládjának tagjai árban kb. ott kezdődnek, ahol egy jobb minőségű dekorfóliás ajtó befejeződik (néhány esetben még olcsóbb is). Egy belépő szintű Phoenix modell ára bükk vagy tölgy felülettel 79 900 Ft.- + ÁFA, míg az olyan népszerű dizájn ajtók esetében, mint az egyszerű, elegáns Bilbao vagy Akita ajtó sem kell nettó 10 000 Ft. - nál nagyobb felárra számítani. Ez az ár a kiemelkedő minőség, a három év garancia és az alapáras, egyedi méretű gyártás tükrében több, mint elgondolkodtató!

dekora furnér beltéri ajtó mintakollekció

A furnér ajtó előnyei:

 • természetes, valódi fa felület, minden darab egyedi
 • személyre szabott, teljesen egyedi dizájnok
 • végtelen színvariációs lehetőség
 • az egyedi méretű gyártás legtöbbször alapáras
 • a sérülések könnyen javíthatóak, hosszabb garancia (3 év)

A furnér ajtó hátrányai:

 • relatív drágább, mint a dekor ajtó, ajtócserénél nehéz a pótolhatóság

Néhány nemesfa ajtó:

További nemesfa felületű ajtók

A fóliás ajtó előnyei:

 • kedvező ár, karbantartásra, ápolásra igénytelen felület
 • könnyű pótolhatóság

A fóliás ajtó hátrányai:

 • mesterséges mű felület
 • a sérüléseket nehéz javítani
 • az egyedi méret drága, rövid garancia (1 év)

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! A feltüntetett bruttó árak a 27%-os áfát tartalmazzák.

Általános szerződési feltételekAdatvédelmi nyilatkozat
Ajtóház

ELAKADTÁL? SEGÍTÜNK!Ajtóház

Több mint tizenöt évnyi beltéri ajtóval szerzett tapasztalatunkat gyúrtuk össze ebbe a menüpontba így azt gondoljuk, hogy itt valódi segítséget nyújtunk a Beltéri ajtóval kapcsolatos problémák megoldására. Igyekszünk szinte konyhanyelven érthetően és szemléletesen elmagyarázni milyen buktatókra érdemes odafigyelni vásárlásnál vagy a falnyílás kialakításánál, szakszerű szemléltető videókat készítünk, aminek segítségével könnyen megértheted mire és miért van szükség és hogyan valósítsd meg, vagy akár hogyan mérd fel egyszerűen a beltéri ajtókat fogadó falnyílások méretét. Ha van egy kis időd olvasgass egy kicsit, hiszen mindig olcsóbb a bajt megelőzni, mint utólag helyrehozni a hibákat.

Vagy vedd fel velünk a kapcsolatot ennek az egyszerű űrlapnak a segítségével!

Ajtóház

HOGY HASZNÁLD A WEBOLDALT?Ajtóház

Kedvenc ajtóid

Ha a szívecskére kattintasz, később is könnyen megtalálod kedvenc ajóidat.

Ajtóház

Bemutatóterem

Ezt az ajtót bemutatótermünkben élőben is megnézheted.

Ajtóház

Referenciák

Erről az ajtóról beépítés után készült képeket is találsz referenciáink közt.

Ajtóház

Gyorsnézet

Nézd meg az ajtó legfontosabb tulajdonságait, anélkül hogy belépnél a termékoldalra.

Ajtóház

Termékoldal

Tudj meg mindent az adott ajtóról és variációiról!

Ajtóház

Árajánlatkérő

Ide a termékoldalon tudod az ajtókat beletenni. Így több termékről is tudsz egyszerre ajánlatot kérni.

Ajtóház

BELTÉRI AJTÓ MEGRENDELÉS MENETEAjtóház

Információ gyűjtés

Mielőtt ellátogatsz hozzánk, tájékozódj honlapunkon a beltéri ajtó kategóriák, felületek, színek tekintetében. Segít a referenciák menüpont, ahol vásárlóink otthonában beépítve, valóságos környezetben tekintheted meg az ajtókat. Keresd fel Felület összehasonlító oldalunkat is!

Ajtóház

Megrendelés

Mikor egy kicsit letisztult, hogy mit szeretnél, látogass el a hozzád közelebb eső Ajtóház bemutatóterembe! Itt értékesítőnk megadja a szükséges tájékoztatást, kiszámolja az elképzelt beltéri ajtók árát, melynek –  megrendelés esetén – 50%-át kell előlegként befizetned.

Ajtóház

Helyszíni felmérés

Ha igényled, szakértő kollégánk ellátogat ingatlanodba; szemrevételezi, véleményezi és felmérni a beltéri ajtónyílásokat. Ha rendben van, kezdetét veszi a gyártás, melynek menetéről email-ben kapsz pontos értesítést.

Ajtóház

Fizetés

Amikor elkészült az ajtód, raktárra érkezett, rendezned kell a megrendelés végösszegét utalásos vagy készpénzes fizetési formában. A fizetést követően a megrendelésnek és igényednek megfelelően, telepítjük, szállítjuk vagy el tudod szállítani a beltéri ajtóidat.

Ajtóház

Telepítés

Beltéri ajtó telepítés esetén kollégáink az előre egyeztetett időpontban a helyszínre érkeznek, és megkezdik a telepítést. A telepítési időigénye körülbelül fél-egy óra ajtónként. Telepítés végeztével rendezett helyszínt hagyunk magunk mögött: a beltéri ajtók szakszerűen beállítva, a szemetet zsákba gyűjtve ér véget a munkánk.

Ajtóház

Karbantartás

Beltéri ajtóid beépítést követően karbantartás nélkül évtizedekig teszik majd dolgukat. Nyílnak-csukódnak, szemet gyönyörködtetnek, szigetelnek. Ha valamelyik beltéri ajtód megsérül, vagy csak megváltozott az ajtóval kapcsolatos elképezlésed (pl. más üvegezést vagy nyitásirányt szeretnél) kérünk vedd fel a kapcsolatot irodánkkal! Segítünk.

Ajtóház

RAKTÁRAjtóház

Új raktárunk címe: Budapest, X. kerület, Maglódi út 8.

» Térkép

Ajtóház | Professzionális beltéri ajtó szaküzlet
részletek »