Ajtóház
Ajtóház
Ajtóház

Kérdezz-felelek

Hogyan érdemes tolóajtót választanod?

Falbanfutó tolóajtó


 

A tolóajtó típusok helytakarékossága rendkívül jól szolgája a kis térrel rendelkező helyiségeket. Praktikusságát segítik a különböző típusú tolóajtó lehetőségek. A fal előtt futó tolóajtó / falon kívül futó tolóajtó rendkívül jól alkalmazható akár nagy, exkluzív terekben, akár panellakások esetén.
 

Az tolóajtó típusok becsapódásgátlását segíti a dupla-fékes tolóajtó / csillapított tolóajtó változat. A CPL laminált felületnél, valamint a festékszórt és a nemesfa (felületeinkről itt olvashatsz bővebben) kínálatunkban szereplő összes beltéri ajtó modell rendelhető tolóajtó kivitelben, legyen az tele vagy üvegezett tolóajtó. Tele üveges tolóajtó rendelésére is van lehetőség, az üveg toló ajtó típusok a Monte Carlo és a Murano tolóajtó modellek, ez utóbbi ajtótok nélküli kivitelben érhető el, de szükség esetén külön átjárótok rendelhető hozzá. Az üveges tolóajtó is lehet fal előtt futó tolóajtó, de bújtathatod falba is, azaz lehet falban futó tolóajtó modellként rendelni (pl. Monte Carlo modell). Kiegészítőinket itt találod.

A fal előtt futó kiviteleknél nagyobb a hangsúlyt kap az tény, hogy egyszerű, olcsó, könnyen szerelhető praktikus konstrukció legyen, mely akár egy meglévő nyíló beltéri ajtó nyílásába és a panellakásokba is könnyűszerrel beépíthető. A tolóajtó kiegészítő tartalmazza a tolóajtó csúszósínes vasalatát kiskocsikkal - ez biztosítja az ajtólap csúsztathatóságát, ezen függ az ajtólap -, a szerkezetet tartó és takaró, az ajtóval megegyező színű karnist - erre van felszerelve a vasalat - , az alsó vezetőt - ez akadályozza meg az ajtólap kilengését (sem nyitott, sem csukott állapotban nem látszik) - , és a süllyesztet tolóajtó kagylót.

Falbanfutó tolóajtó

 

A falban futó tolóajtók hatalmas népszerűségnek örvendenek, hiszen a nyitott ajtószárny teljes mértékben eltűnik a falban, ezáltal nem foglal helyet egyik helyiségben sem. A falban futó tolóajtó vasalatok az ajtók telepítésétől függetlenül a lakás falainak, tereinek kialakítása során a gipszkartonos vagy a kőműves által lesznek beépítve. Vásárlóink a beltéri ajtók megrendelésekor az ajtók gyártásának megkezdésekor vehetik át a szükséges vasalatot. A tolóajtó-vasalt beépítése egy ügyes gipszkartonos számára 2-3 óránál több időt nem vehet igénybe. A vasalatunkkal a legelterjedtebb 120 mm (alap) -140 mm-es (dupla gipszkartonozással) falvastagsági méretek, 900 x 2100-as falnyílásméret alakítható ki. A falban futó tolóajtó hátránya a helyigény többlet, a költségesebb vasalat, a nagyobb munka és előkészítés kivitelezése.

Gyakran gyártunk meglévő (a gipszkartonos szakember által kedvelt és beépített) falban elhelyezkedő vasaltatokba, falon belül futó szerkezetekbe is tolóajtó lapot, tokkal és fél tokokkal, ilyenkor csak gyártási felárat számolunk fel. Az általunk forgalmazott fal előtt futó tolóajtó sínszerkezet, ami alap esetben a karnisba van beépítve, az a falba is beépíthető, ilyenkor a tolóajtó lapját nem egy a falba épített fémburkolatos fogadó fogadja, hanem szimplán a gipszkartonból kialakított fogadózseb.

Remekül házasíthatóak a normál nyíló beltéri ajtók a tolóajtókkal. Kedvcsinálónak nézz meg néhány általunk beépített tolóajtót.

Először érdemes kiválasztani a nyíló ajtókat és utána böngészni tolóajtó lehetőségek közül. A nyílóajtók lapjai mind a fal előtt futó és mind a falban futó típusoknál elérhetőek. A tolóajtó szerkezetek felárai megközelítőleg bruttó 60.000 Ft-tól indulnak. 

A tolóajtók helytakarékos praktikuma mellet hátrányokkal is rendelkezik, melyet a választásnál minden esetben mérlegelni szükséges. A tolóajtók hátránya a nyílóajtókkal szemben, hogy a tolóajtó térelválasztó hatással bír, - nem zárható, - hangot, - hőt és illatokat sem szigetel.

Falbanfutó tolóajtó

 

Nagyon praktikusak a kétszárnyú tolóajtó lehetőségek is, tereket lehet eggyé nyitni, óriási tereket nyerhetünk, úgy, hogy az ajtólapok nem foglalják el a teret. (Tekinsd meg referenciánkat!) Ilyenkor mindkét irányban szükség van helyre/szabad falszakaszra ami az ajtólapot fogadni tudja. Hátránya a kétoldali a helyigény többlet. A kétszárnyú tolóajtónak dupla költsége van.

Reméljük a fent leírt információk a segítségedre voltak a tolóajtó(k) vs. nyílóajtó kérdésében és választásában!

Minden ajtó forma rendelhető tolóajtó kivitleben is. Felületeink közül a CPL laminált, a festékszórt és a nemesfa választható tolóajtóként.
 

A legtöbben alábbi ajtóinkat keresik tolóajtó kivitelben:

 

 


 

    
         
    
              

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! A feltüntetett bruttó árak a 27%-os áfát tartalmazzák.

Általános szerződési feltételekAdatvédelmi nyilatkozat
Ajtóház

ELAKADTÁL? SEGÍTÜNK!Ajtóház

Több mint tizenöt évnyi beltéri ajtóval szerzett tapasztalatunkat gyúrtuk össze ebbe a menüpontba így azt gondoljuk, hogy itt valódi segítséget nyújtunk a Beltéri ajtóval kapcsolatos problémák megoldására. Igyekszünk szinte konyhanyelven érthetően és szemléletesen elmagyarázni milyen buktatókra érdemes odafigyelni vásárlásnál vagy a falnyílás kialakításánál, szakszerű szemléltető videókat készítünk, aminek segítségével könnyen megértheted mire és miért van szükség és hogyan valósítsd meg, vagy akár hogyan mérd fel egyszerűen a beltéri ajtókat fogadó falnyílások méretét. Ha van egy kis időd olvasgass egy kicsit, hiszen mindig olcsóbb a bajt megelőzni, mint utólag helyrehozni a hibákat.

Vagy vedd fel velünk a kapcsolatot ennek az egyszerű űrlapnak a segítségével!

Ajtóház

HOGY HASZNÁLD A WEBOLDALT?Ajtóház

Kedvenc ajtóid

Ha a szívecskére kattintasz, később is könnyen megtalálod kedvenc ajóidat.

Ajtóház

Bemutatóterem

Ezt az ajtót bemutatótermünkben élőben is megnézheted.

Ajtóház

Referenciák

Erről az ajtóról beépítés után készült képeket is találsz referenciáink közt.

Ajtóház

Gyorsnézet

Nézd meg az ajtó legfontosabb tulajdonságait, anélkül hogy belépnél a termékoldalra.

Ajtóház

Termékoldal

Tudj meg mindent az adott ajtóról és variációiról!

Ajtóház

Árajánlatkérő

Ide a termékoldalon tudod az ajtókat beletenni. Így több termékről is tudsz egyszerre ajánlatot kérni.

Ajtóház

BELTÉRI AJTÓ MEGRENDELÉS MENETEAjtóház

Információ gyűjtés

Mielőtt ellátogatsz hozzánk, tájékozódj honlapunkon a beltéri ajtó kategóriák, felületek, színek tekintetében. Segít a referenciák menüpont, ahol vásárlóink otthonában beépítve, valóságos környezetben tekintheted meg az ajtókat. Keresd fel Felület összehasonlító oldalunkat is!

Ajtóház

Megrendelés

Mikor egy kicsit letisztult, hogy mit szeretnél, látogass el a hozzád közelebb eső Ajtóház bemutatóterembe! Itt értékesítőnk megadja a szükséges tájékoztatást, kiszámolja az elképzelt beltéri ajtók árát, melynek –  megrendelés esetén – 50%-át kell előlegként befizetned.

Ajtóház

Helyszíni felmérés

Ha igényled, szakértő kollégánk ellátogat ingatlanodba; szemrevételezi, véleményezi és felmérni a beltéri ajtónyílásokat. Ha rendben van, kezdetét veszi a gyártás, melynek menetéről email-ben kapsz pontos értesítést.

Ajtóház

Fizetés

Amikor elkészült az ajtód, raktárra érkezett, rendezned kell a megrendelés végösszegét utalásos vagy készpénzes fizetési formában. A fizetést követően a megrendelésnek és igényednek megfelelően, telepítjük, szállítjuk vagy el tudod szállítani a beltéri ajtóidat.

Ajtóház

Telepítés

Beltéri ajtó telepítés esetén kollégáink az előre egyeztetett időpontban a helyszínre érkeznek, és megkezdik a telepítést. A telepítési időigénye körülbelül fél-egy óra ajtónként. Telepítés végeztével rendezett helyszínt hagyunk magunk mögött: a beltéri ajtók szakszerűen beállítva, a szemetet zsákba gyűjtve ér véget a munkánk.

Ajtóház

Karbantartás

Beltéri ajtóid beépítést követően karbantartás nélkül évtizedekig teszik majd dolgukat. Nyílnak-csukódnak, szemet gyönyörködtetnek, szigetelnek. Ha valamelyik beltéri ajtód megsérül, vagy csak megváltozott az ajtóval kapcsolatos elképezlésed (pl. más üvegezést vagy nyitásirányt szeretnél) kérünk vedd fel a kapcsolatot irodánkkal! Segítünk.

Ajtóház

RAKTÁRAjtóház

Új raktárunk címe: Budapest, X. kerület, Maglódi út 8.

» Térkép

Ajtóház | Professzionális beltéri ajtó szaküzlet
részletek »