Ajtóház
Ajtóház
Ajtóház

Kérdezz-felelek

Keményfa küszöb, vagy automata küszöb?

A lakásfelújítások alkalmával sokszor találkozhatunk azzal, hogy a régi ajtóknál szinte mindig alkalmaztak keményfából készült küszöböket.

A küszöböknek itt nem csak díszítő szerep jutott, hanem komoly tartó szerepük is volt. A tokszerkezettel együtt alkottak egy ajtóelemet. A kezeletlen palló- vagy gerébtokos ajtókat az asztalos műhelyekben készre szerelték, ráakasztották az ajtószárnyat, beleépítették a zárszerkezetet, majd csomagolták, s így szállították ki a házakba, ahol beépítették. Ahhoz, hogy a függőleges tokszárak ne csússzanak szét és gondosan szállítani tudják a szárakat, alul összekötötték úgy, hogy az is a tok része lett, mint a tokfelső. Az ilyen többnyire luc- vagy borovifenyő ajtókat nem asztalosok építették be, hanem a falazásokkal egyidejűleg a kőműves szakemberek. Az ajtó elhelyezésekor az ilyen vak küszöb általában az aljzatbetonba került, majd a tokszárakat a falhoz vakolással rögzítették. Az ilyen megoldások miatt mondjuk el mindig a kedves vevőknek, hogy a felújítások legelején bontsák ki a régi tokokat, ne várjanak azokkal a felújítás végéig azt gondolván, hogy majd mielőtt jön az új ajtó, gyorsan kikapjuk. A tokokat a betonból szinte mindig kisebb harcok árán lehet kiszedni és a legnagyobb gondosság mellett is sérül a fal- és a padlóburkolat. A végleges keményfa küszöböket a szakipari munkálatok végeztével helyezték el. A régi lakásokban találkozhatunk még sínnel ellátott változatokkal is, melyek arra voltak hivatottak, hogy a csizmával ne tapossák le a küszöb peremét, ezzel is fokozva annak tartósságát. Az újabb épületeknél ez a sín már szerepét vesztette, és a két tokszár közé helyezett keményfa küszöb maradt.

Napjainkban azonban a felhasználók tudatosan tervezik az építkezést, és a beltéri ajtók utólagos elhelyezését kérik a gyártótól. A mai ajtókat főleg az olcsóbb kategóriában, a praktikusabb szállítás és raktározhatóság miatt általában lapra szerelt változatban készítik, s így a küszöb tartó szerepe megszűnt. A termékek szakszerű és gondos összeállítása azonban már némi szakértelmet kíván, ezért inkább bízzuk a telepítését megfelelő szakemberre.

Természetesen az újonnan épülő lakásokban és házakban alapvető követelménynek kell lennie, hogy a szobák között ne legyen szintkülönbség. Sajnálatosan a kivitelezők még mind a mai napig az efféle pontatlanságot a megrendelőnek úgy adják elő, hogy semmi gond, a küszöb majd eltakarja. Természetesen ez nem állja meg a helyét. A küszöb utólagos elhelyezésénél is fontos, hogy a szintek egyformák legyenek, hiszen az elhelyezésüknél a szakemberek általában ragasztással helyezik a két tokszár közé a küszöböt. Az újonnan épülő házaknál azonban már a burkolatváltásokat egy sín beépítésével oldják meg, amit ha megfelelően helyeznek el az ajtólap alatt, akkor egyáltalán nem is fog látszani.

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! A feltüntetett bruttó árak a 27%-os áfát tartalmazzák.

Általános szerződési feltételekAdatvédelmi nyilatkozat
Ajtóház

ELAKADTÁL? SEGÍTÜNK!Ajtóház

Több mint tizenöt évnyi beltéri ajtóval szerzett tapasztalatunkat gyúrtuk össze ebbe a menüpontba így azt gondoljuk, hogy itt valódi segítséget nyújtunk a Beltéri ajtóval kapcsolatos problémák megoldására. Igyekszünk szinte konyhanyelven érthetően és szemléletesen elmagyarázni milyen buktatókra érdemes odafigyelni vásárlásnál vagy a falnyílás kialakításánál, szakszerű szemléltető videókat készítünk, aminek segítségével könnyen megértheted mire és miért van szükség és hogyan valósítsd meg, vagy akár hogyan mérd fel egyszerűen a beltéri ajtókat fogadó falnyílások méretét. Ha van egy kis időd olvasgass egy kicsit, hiszen mindig olcsóbb a bajt megelőzni, mint utólag helyrehozni a hibákat.

Vagy vedd fel velünk a kapcsolatot ennek az egyszerű űrlapnak a segítségével!

Ajtóház

HOGY HASZNÁLD A WEBOLDALT?Ajtóház

Kedvenc ajtóid

Ha a szívecskére kattintasz, később is könnyen megtalálod kedvenc ajóidat.

Ajtóház

Bemutatóterem

Ezt az ajtót bemutatótermünkben élőben is megnézheted.

Ajtóház

Referenciák

Erről az ajtóról beépítés után készült képeket is találsz referenciáink közt.

Ajtóház

Gyorsnézet

Nézd meg az ajtó legfontosabb tulajdonságait, anélkül hogy belépnél a termékoldalra.

Ajtóház

Termékoldal

Tudj meg mindent az adott ajtóról és variációiról!

Ajtóház

Árajánlatkérő

Ide a termékoldalon tudod az ajtókat beletenni. Így több termékről is tudsz egyszerre ajánlatot kérni.

Ajtóház

BELTÉRI AJTÓ MEGRENDELÉS MENETEAjtóház

Információ gyűjtés

Mielőtt ellátogatsz hozzánk, tájékozódj honlapunkon a beltéri ajtó kategóriák, felületek, színek tekintetében. Segít a referenciák menüpont, ahol vásárlóink otthonában beépítve, valóságos környezetben tekintheted meg az ajtókat. Keresd fel Felület összehasonlító oldalunkat is!

Ajtóház

Megrendelés

Mikor egy kicsit letisztult, hogy mit szeretnél, látogass el a hozzád közelebb eső Ajtóház bemutatóterembe! Itt értékesítőnk megadja a szükséges tájékoztatást, kiszámolja az elképzelt beltéri ajtók árát, melynek –  megrendelés esetén – 50%-át kell előlegként befizetned.

Ajtóház

Helyszíni felmérés

Ha igényled, szakértő kollégánk ellátogat ingatlanodba; szemrevételezi, véleményezi és felmérni a beltéri ajtónyílásokat. Ha rendben van, kezdetét veszi a gyártás, melynek menetéről email-ben kapsz pontos értesítést.

Ajtóház

Fizetés

Amikor elkészült az ajtód, raktárra érkezett, rendezned kell a megrendelés végösszegét utalásos vagy készpénzes fizetési formában. A fizetést követően a megrendelésnek és igényednek megfelelően, telepítjük, szállítjuk vagy el tudod szállítani a beltéri ajtóidat.

Ajtóház

Telepítés

Beltéri ajtó telepítés esetén kollégáink az előre egyeztetett időpontban a helyszínre érkeznek, és megkezdik a telepítést. A telepítési időigénye körülbelül fél-egy óra ajtónként. Telepítés végeztével rendezett helyszínt hagyunk magunk mögött: a beltéri ajtók szakszerűen beállítva, a szemetet zsákba gyűjtve ér véget a munkánk.

Ajtóház

Karbantartás

Beltéri ajtóid beépítést követően karbantartás nélkül évtizedekig teszik majd dolgukat. Nyílnak-csukódnak, szemet gyönyörködtetnek, szigetelnek. Ha valamelyik beltéri ajtód megsérül, vagy csak megváltozott az ajtóval kapcsolatos elképezlésed (pl. más üvegezést vagy nyitásirányt szeretnél) kérünk vedd fel a kapcsolatot irodánkkal! Segítünk.

Ajtóház

RAKTÁRAjtóház

Új raktárunk címe: Budapest, X. kerület, Maglódi út 8.

» Térkép

Ajtóház | Professzionális beltéri ajtó szaküzlet
részletek »