Ajtóház
Ajtóház
Ajtóház

Kérdezz-felelek

A beltéri ajtóvasalatokról

Az igényes kivitelű ajtók modern vagy klasszikus egyéni jellegét a tartozékként választható kilincsekkel, pántokkal, az üveges változataikat pedig az izlésesen megválasztott katedrál üvegek beépítésével tehetjük valóban teljessé. Ha jól választjuk meg a beltéri ajtóink dizájnját, kiegészítőit akkor valóban otthonunk jellegzetes és időtálló részei lesznek beltéri ajtajaink, melyeket az évek múlásával is büszkén mutogatunk vendégeinknek, barátainknak.

Természetesen a kiegészítő elemek kiválasztásának is sarkalatos pontja azok ára. 

Azonban vegyük figyelembe, hogy nemcsak az ajtók, hanem annak tartozékai is több évre szóló nagyberuházások, melyek a napi működés mellett megjelenésükkel is állandó esztétikai örömet okoznak számunkra. A napi használat során válnak észrevéhetővé azok az aproságok, mint a jó fogású kilincs, amely a kezünkbe simul vagy a kellő fényt áteresztő és könnyen tisztítható üvegek.

Az sem mindegy, hogy az általunk választott kilincs mennyire időtálló és tartós darab.

A pántokról

Akkor szokás külön pántot is választani, ha az adott típuspánt nem felel meg az általunk kiválasztott ajtó hangulatának. A mai beltéri ajtókat szinte mindenhol alaptartozékként ellátják a bevésőzárakkal és a pántokkal. A belső ajtókat általában jó minőségű, de nem túl fantáziadús, úgynevezett típuspántokkal hozzák forgalomba a gyártók. A vasalatoknál fontos szempont, hogy ne legyenek markánsak, mindinkább észrevétlenek, hogy ne vonzzák a tekintetet esetleges különleges formáikkal. Ha azonban az ajtóra egy kifejezetten klasszikus kilincsgarniúrát választunk, akkor amennyiben a forgalmazónál lehetőség van rá, válasszunk hozzá illő pántokat, vagy ha ez nem megoldható, akkor pánttakaró sapkákat.

A pántok megválasztásánál harmonizáljunk a kilincs megjelenésével, azaz válasszunk súrolt bronz vagy akár fényes króm pántokat, amennyiben igényeinknek inkább ezek felelnek meg.

Pántokat, zártestet, tokprofilt csak speciális esetben tudjuk változtatni, főleg furnér ajtóknál. Kizárólag Megrendelői kérésre, előre egyeztetve, felárért.

A zárakról…..

A ajtó professzionális beltériajtó-szaküzletben általában megválaszthatjuk a beépített zártesteket funkciójuk szerint is, úgymint BB zár, azaz a hagyományos tollas kulcs, vagy kényelmi zár, melynél a kulcsot egy speciális fordító mechanizmus helyettesíti természetesen a kilinccsel harmonizáló kivitelben. A dolgozószobánkra kérhetünk PZ zárat, ami alkalmas egy cilinder betét utólagos fogadására. 

A bevésőzárak másik jellegzetes, fontos paramétere a kulcslyuk és kilincs távolsága. A lyuktávolság meghatározza, hogy milyen hosszúcímes kilincsgarnitúrát tudunk felszerelni az ajtólapra. Amennyiben a szaküzletben választunk kilincset, akkor általában elérhető, hogy annak lyukasztása passzoljon az általunk választott ajtóra, azonban ha nem együtt vásároljuk a termékeket, célszerű a forgalmazónál feljegyezni a pontos adatot a későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében. 

A két darabból álló, úgynevezett rozettás garnitúrák választásakor, 

mint például a galaxy, már nem lehet ilyen problémánk, hiszen a cím bárhol elhelyezhető. A rozettás garnitúrák felszerelésénél célszerű használni a gyártó által ajánlott átmenő csavaros rögzítési módot, így a kilincset hosszú ideig problémamentesen használhatjuk. Ne aggódjunk, a zártest a csavarok helyénél előre ki van lyukasztva, így nem tudunk kárt tenni benne. A műszaki paraméterek megismerése után már „csak” a dizájn kiválasztása marad hátra. 

A modern beltéri ajtóknál, mint az Akita, választhatunk bátran a divatos szögletes rozáttás kilincsekből, mint a Borneo vagy a Daniella . Azonban a klasszikus vagy íves formájú modelleknél inkább a körcímes változatokat helyezzük előtérbe, úgymint a Cool, Thema pro.

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! A feltüntetett bruttó árak a 27%-os áfát tartalmazzák.

Általános szerződési feltételekAdatvédelmi nyilatkozat
Ajtóház

ELAKADTÁL? SEGÍTÜNK!Ajtóház

Több mint tizenöt évnyi beltéri ajtóval szerzett tapasztalatunkat gyúrtuk össze ebbe a menüpontba így azt gondoljuk, hogy itt valódi segítséget nyújtunk a Beltéri ajtóval kapcsolatos problémák megoldására. Igyekszünk szinte konyhanyelven érthetően és szemléletesen elmagyarázni milyen buktatókra érdemes odafigyelni vásárlásnál vagy a falnyílás kialakításánál, szakszerű szemléltető videókat készítünk, aminek segítségével könnyen megértheted mire és miért van szükség és hogyan valósítsd meg, vagy akár hogyan mérd fel egyszerűen a beltéri ajtókat fogadó falnyílások méretét. Ha van egy kis időd olvasgass egy kicsit, hiszen mindig olcsóbb a bajt megelőzni, mint utólag helyrehozni a hibákat.

Vagy vedd fel velünk a kapcsolatot ennek az egyszerű űrlapnak a segítségével!

Ajtóház

HOGY HASZNÁLD A WEBOLDALT?Ajtóház

Kedvenc ajtóid

Ha a szívecskére kattintasz, később is könnyen megtalálod kedvenc ajóidat.

Ajtóház

Bemutatóterem

Ezt az ajtót bemutatótermünkben élőben is megnézheted.

Ajtóház

Referenciák

Erről az ajtóról beépítés után készült képeket is találsz referenciáink közt.

Ajtóház

Gyorsnézet

Nézd meg az ajtó legfontosabb tulajdonságait, anélkül hogy belépnél a termékoldalra.

Ajtóház

Termékoldal

Tudj meg mindent az adott ajtóról és variációiról!

Ajtóház

Árajánlatkérő

Ide a termékoldalon tudod az ajtókat beletenni. Így több termékről is tudsz egyszerre ajánlatot kérni.

Ajtóház

BELTÉRI AJTÓ MEGRENDELÉS MENETEAjtóház

Információ gyűjtés

Mielőtt ellátogatsz hozzánk, tájékozódj honlapunkon a beltéri ajtó kategóriák, felületek, színek tekintetében. Segít a referenciák menüpont, ahol vásárlóink otthonában beépítve, valóságos környezetben tekintheted meg az ajtókat. Keresd fel Felület összehasonlító oldalunkat is!

Ajtóház

Megrendelés

Mikor egy kicsit letisztult, hogy mit szeretnél, látogass el a hozzád közelebb eső Ajtóház bemutatóterembe! Itt értékesítőnk megadja a szükséges tájékoztatást, kiszámolja az elképzelt beltéri ajtók árát, melynek –  megrendelés esetén – 50%-át kell előlegként befizetned.

Ajtóház

Helyszíni felmérés

Ha igényled, szakértő kollégánk ellátogat ingatlanodba; szemrevételezi, véleményezi és felmérni a beltéri ajtónyílásokat. Ha rendben van, kezdetét veszi a gyártás, melynek menetéről email-ben kapsz pontos értesítést.

Ajtóház

Fizetés

Amikor elkészült az ajtód, raktárra érkezett, rendezned kell a megrendelés végösszegét utalásos vagy készpénzes fizetési formában. A fizetést követően a megrendelésnek és igényednek megfelelően, telepítjük, szállítjuk vagy el tudod szállítani a beltéri ajtóidat.

Ajtóház

Telepítés

Beltéri ajtó telepítés esetén kollégáink az előre egyeztetett időpontban a helyszínre érkeznek, és megkezdik a telepítést. A telepítési időigénye körülbelül fél-egy óra ajtónként. Telepítés végeztével rendezett helyszínt hagyunk magunk mögött: a beltéri ajtók szakszerűen beállítva, a szemetet zsákba gyűjtve ér véget a munkánk.

Ajtóház

Karbantartás

Beltéri ajtóid beépítést követően karbantartás nélkül évtizedekig teszik majd dolgukat. Nyílnak-csukódnak, szemet gyönyörködtetnek, szigetelnek. Ha valamelyik beltéri ajtód megsérül, vagy csak megváltozott az ajtóval kapcsolatos elképezlésed (pl. más üvegezést vagy nyitásirányt szeretnél) kérünk vedd fel a kapcsolatot irodánkkal! Segítünk.

Ajtóház

RAKTÁRAjtóház

Új raktárunk címe: Budapest, X. kerület, Maglódi út 8.

» Térkép

Ajtóház | Professzionális beltéri ajtó szaküzlet
részletek »