Ajtóház
Ajtóház
Ajtóház

Kérdezz-felelek

Mi az a DIN beltéri ajtószabvány?

Még egy ajtókereskedő szakembernek is nehéz ügy idegen ajtó szabványok alkalmazása, nemhogy egy laikus számára.

Okulásként leírok Neked egy két hatásos történetet a szabványokkal, akciókkal, prospektusokkal kapcsolatban.

Német, azaz DIN szabványos ajtó forgalmazására szakosodott csapat akciós kiadványát hozta be egy vásárlóm a minap hozzám "versenyeztetés" céljából.

Tényleg szép ízléses a kiadvány a vásárló kezében, aki egy családi házat építtet, most építették a falakat.

Kezembe nyomja a lapot, hogy tudok-e jobb árat mondani. Elveszem a lapot, ránézek, s azonnal rákérdezek, hogy tudja-e, ez milyen ajtó?

Zavartan néz: Igen, német.

Elkérem a tervrajzot, természetesen tele 750*2100 és 900*2100 mm méretekkel.

Az akciós kiadvány apró betűs részeiben az alábbi méretek szerepeltek:

Szélesség: 610, 735,860,985

Magasság: 1985

Kérdezem, lát Ön a tervrajzon ilyen méreteket?

A vásárló megtört és mesélni kezdett :

Az interneten találta a kiadványt, nyomtatott, majd telefonált. Kiderült, hogy a prospektuson DIN szabványos ajtólap külméretek vannak feltüntetve. Azonnal közbevágtam, hogy mi köze az ajtólap külméretének egy a falnyílás méreteihez? Ő sem tudja, de a java még hátra van. Az 1985 mm-es ajtólap egy kb. 2 méteres ajtót takar, - kérdeztem magamban, ki épít a lakásába 2 méteres ajtókat a mai világban, ahol minden lakásban már a terveken 2100 és 2400 mm-es ajtók vannak és minden lakópark "LOFT"... - Ő ilyet nem szeretne, mert mindig az az érzése támadna, mintha le kellene hajtania a fejét, ha átmegy az ajtón.

Mi van a szélességi méretekkel, kérdezem. A 735 mm-es lapméret kompatibilis a Magyarországon egy hete felépített 750 mm falnyílással?

A válasz természetesen nem volt. A felhívott hölgy az alábbi tájékoztatást adta:

A 2100 mm-es ajtónyílásba ragasszanak egy Ytong téglát, így megoldva a magassági kérdés. A 750 mm szabad nyílás nem alkalmas a 735 mm külméretű ajtó fogadására, „had szóljon a flex”, vágjon le belőle 20 mm-t és úgy bemegy. A magasabb ajtón pedig ne törje a fejét, mert ott meg 2125 mm a DIN szabvány, tehát akkor a beton áthidalót kellene vésni.

Így lesz a jó akciós árból kb. 40

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! A feltüntetett bruttó árak a 27%-os áfát tartalmazzák.

Általános szerződési feltételekAdatvédelmi nyilatkozat
Ajtóház

ELAKADTÁL? SEGÍTÜNK!Ajtóház

Több mint tizenöt évnyi beltéri ajtóval szerzett tapasztalatunkat gyúrtuk össze ebbe a menüpontba így azt gondoljuk, hogy itt valódi segítséget nyújtunk a Beltéri ajtóval kapcsolatos problémák megoldására. Igyekszünk szinte konyhanyelven érthetően és szemléletesen elmagyarázni milyen buktatókra érdemes odafigyelni vásárlásnál vagy a falnyílás kialakításánál, szakszerű szemléltető videókat készítünk, aminek segítségével könnyen megértheted mire és miért van szükség és hogyan valósítsd meg, vagy akár hogyan mérd fel egyszerűen a beltéri ajtókat fogadó falnyílások méretét. Ha van egy kis időd olvasgass egy kicsit, hiszen mindig olcsóbb a bajt megelőzni, mint utólag helyrehozni a hibákat.

Vagy vedd fel velünk a kapcsolatot ennek az egyszerű űrlapnak a segítségével!

Ajtóház

HOGY HASZNÁLD A WEBOLDALT?Ajtóház

Kedvenc ajtóid

Ha a szívecskére kattintasz, később is könnyen megtalálod kedvenc ajóidat.

Ajtóház

Bemutatóterem

Ezt az ajtót bemutatótermünkben élőben is megnézheted.

Ajtóház

Referenciák

Erről az ajtóról beépítés után készült képeket is találsz referenciáink közt.

Ajtóház

Gyorsnézet

Nézd meg az ajtó legfontosabb tulajdonságait, anélkül hogy belépnél a termékoldalra.

Ajtóház

Termékoldal

Tudj meg mindent az adott ajtóról és variációiról!

Ajtóház

Árajánlatkérő

Ide a termékoldalon tudod az ajtókat beletenni. Így több termékről is tudsz egyszerre ajánlatot kérni.

Ajtóház

BELTÉRI AJTÓ MEGRENDELÉS MENETEAjtóház

Információ gyűjtés

Mielőtt ellátogatsz hozzánk, tájékozódj honlapunkon a beltéri ajtó kategóriák, felületek, színek tekintetében. Segít a referenciák menüpont, ahol vásárlóink otthonában beépítve, valóságos környezetben tekintheted meg az ajtókat. Keresd fel Felület összehasonlító oldalunkat is!

Ajtóház

Megrendelés

Mikor egy kicsit letisztult, hogy mit szeretnél, látogass el a hozzád közelebb eső Ajtóház bemutatóterembe! Itt értékesítőnk megadja a szükséges tájékoztatást, kiszámolja az elképzelt beltéri ajtók árát, melynek –  megrendelés esetén – 50%-át kell előlegként befizetned.

Ajtóház

Helyszíni felmérés

Ha igényled, szakértő kollégánk ellátogat ingatlanodba; szemrevételezi, véleményezi és felmérni a beltéri ajtónyílásokat. Ha rendben van, kezdetét veszi a gyártás, melynek menetéről email-ben kapsz pontos értesítést.

Ajtóház

Fizetés

Amikor elkészült az ajtód, raktárra érkezett, rendezned kell a megrendelés végösszegét utalásos vagy készpénzes fizetési formában. A fizetést követően a megrendelésnek és igényednek megfelelően, telepítjük, szállítjuk vagy el tudod szállítani a beltéri ajtóidat.

Ajtóház

Telepítés

Beltéri ajtó telepítés esetén kollégáink az előre egyeztetett időpontban a helyszínre érkeznek, és megkezdik a telepítést. A telepítési időigénye körülbelül fél-egy óra ajtónként. Telepítés végeztével rendezett helyszínt hagyunk magunk mögött: a beltéri ajtók szakszerűen beállítva, a szemetet zsákba gyűjtve ér véget a munkánk.

Ajtóház

Karbantartás

Beltéri ajtóid beépítést követően karbantartás nélkül évtizedekig teszik majd dolgukat. Nyílnak-csukódnak, szemet gyönyörködtetnek, szigetelnek. Ha valamelyik beltéri ajtód megsérül, vagy csak megváltozott az ajtóval kapcsolatos elképezlésed (pl. más üvegezést vagy nyitásirányt szeretnél) kérünk vedd fel a kapcsolatot irodánkkal! Segítünk.

Ajtóház

RAKTÁRAjtóház

Új raktárunk címe: Budapest, X. kerület, Maglódi út 8.

» Térkép

Ajtóház | Professzionális beltéri ajtó szaküzlet
részletek »