Ajtóház
Ajtóház
Ajtóház

Kérdezz-felelek

Miért kell falkáva a beltéri ajtóhoz?

Az utólag beépíthető beltéri ajtók, vagy röviden UTH ajtók kialakítása egy nagy H formára hasonlítanak leginkább, így elhelyezésükhöz a válaszfalakat is ennek megfelelően kell kialakítani. A bemutatótermünkben található ajtók esztétikus megjelenésüket akkor nyújták, ha lakásodban is ennek megfelelően vannak kialakítva a falak. A falkáva az ajtó elhelyezésének elengedhetetlen része, melynek több szempontból is meg kell felelnie a műszaki elvárásoknak. Falkávának hívjuk a szabad nyílás melletti szabad falfelületet, melynek legalább 5 cm-t folytatódnia kell a nyílás mellett, így az ajtó borításai kényelmesen elférnek. Főleg a felújítások alkalmával találkozunk azzal a problémával, hogy ugyan az ajtó részére megfelelő szabad nyílás áll rendelkezésre, azonban a futó falon, a nyílás másik oldalán egy merőleges falcsatlakozás található. Ilyen estekben a nyílászárók csak nagy esztétikai kompromisszumok árán építhetőek be, vagy esetleg kőműves munkával kell a problémát orvosolni az elhelyezhetőség érdekében. Amennyiben semmilyen módon nem tudjuk megoldani a kialakítását, szóba jöhet az úgynevezett blokktokos beltéri ajtó. Ennél a típusnál nincs szükség falkávára, hiszen kialakításánál fogva nem igényli azt. Elhelyezését általában ott alkalmazzuk, ahol utólagosan kávát építeni biztonsággal nem nagyon lehet, vagy az átjárást jelentős mértékben szűkítené, ilyenek például a panellakások folyosó ajtói, hiszen itt a panelhez rögzíteni szinte lehetetlen. A blokktok ilyen esetben kézenfekvő megoldásnak tűnik. Azért csak "tűnik", mert senkinek nem tudom jó szívvel ajánlani ezeket a tokokat, hiszen a tokmagjuk szabvány ajtó esetében 80 mm, egyedi ajtó esetében 60 mm széles. A rögzítésük rendkívül nehézkes és bizonytalan, s a PUR-habos rögzítés sem megoldás, hiszen egy komolyabb mozdulattal letéphető a falról. Valószínűleg azt sem szívesen látnánk, ha a szerelő szakember a végleges felületkezelésű ajtó tokját átfúrva, tiplivel rögzítené a falhoz.

Azokon a helyeken viszont, ahol az egyik oldalon van falkáva, a másikon pedig nincs, ott valóban nehéz helyzetben vagyunk, hiszen a tok kialakítása vagy ilyen vagy olyan. Egy 120 mm-es válaszfaltokhoz egy 80 mm-es tokot rögzíteni nem túl vidám dolog, ráadásul ilyenkor a maradék 40 mm vakolatlanul néz ránk, amit esztétikusan eltakarni szinte lehetetlen. A kialakítás hátránya még az is, hogy a rögzítéshez szükséges szerelési hézagokat kizárólag kis lécecskék leszabásával lehet eltakarni, ami szintén nem túl esztétikus. A fentiek miatt úgy gondolom, hogy bármennyi plusz munkával és időráfordítással is jár a káva kiépítése, mindenképpen meghálálja azt a szépen elhelyezett ajtó.

    
         
    
              

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! A feltüntetett bruttó árak a 27%-os áfát tartalmazzák.

Általános szerződési feltételekAdatvédelmi nyilatkozat
Ajtóház

ELAKADTÁL? SEGÍTÜNK!Ajtóház

Több mint tizenöt évnyi beltéri ajtóval szerzett tapasztalatunkat gyúrtuk össze ebbe a menüpontba így azt gondoljuk, hogy itt valódi segítséget nyújtunk a Beltéri ajtóval kapcsolatos problémák megoldására. Igyekszünk szinte konyhanyelven érthetően és szemléletesen elmagyarázni milyen buktatókra érdemes odafigyelni vásárlásnál vagy a falnyílás kialakításánál, szakszerű szemléltető videókat készítünk, aminek segítségével könnyen megértheted mire és miért van szükség és hogyan valósítsd meg, vagy akár hogyan mérd fel egyszerűen a beltéri ajtókat fogadó falnyílások méretét. Ha van egy kis időd olvasgass egy kicsit, hiszen mindig olcsóbb a bajt megelőzni, mint utólag helyrehozni a hibákat.

Vagy vedd fel velünk a kapcsolatot ennek az egyszerű űrlapnak a segítségével!

Ajtóház

HOGY HASZNÁLD A WEBOLDALT?Ajtóház

Kedvenc ajtóid

Ha a szívecskére kattintasz, később is könnyen megtalálod kedvenc ajóidat.

Ajtóház

Bemutatóterem

Ezt az ajtót bemutatótermünkben élőben is megnézheted.

Ajtóház

Referenciák

Erről az ajtóról beépítés után készült képeket is találsz referenciáink közt.

Ajtóház

Gyorsnézet

Nézd meg az ajtó legfontosabb tulajdonságait, anélkül hogy belépnél a termékoldalra.

Ajtóház

Termékoldal

Tudj meg mindent az adott ajtóról és variációiról!

Ajtóház

Árajánlatkérő

Ide a termékoldalon tudod az ajtókat beletenni. Így több termékről is tudsz egyszerre ajánlatot kérni.

Ajtóház

BELTÉRI AJTÓ MEGRENDELÉS MENETEAjtóház

Információ gyűjtés

Mielőtt ellátogatsz hozzánk, tájékozódj honlapunkon a beltéri ajtó kategóriák, felületek, színek tekintetében. Segít a referenciák menüpont, ahol vásárlóink otthonában beépítve, valóságos környezetben tekintheted meg az ajtókat. Keresd fel Felület összehasonlító oldalunkat is!

Ajtóház

Megrendelés

Mikor egy kicsit letisztult, hogy mit szeretnél, látogass el a hozzád közelebb eső Ajtóház bemutatóterembe! Itt értékesítőnk megadja a szükséges tájékoztatást, kiszámolja az elképzelt beltéri ajtók árát, melynek –  megrendelés esetén – 50%-át kell előlegként befizetned.

Ajtóház

Helyszíni felmérés

Ha igényled, szakértő kollégánk ellátogat ingatlanodba; szemrevételezi, véleményezi és felmérni a beltéri ajtónyílásokat. Ha rendben van, kezdetét veszi a gyártás, melynek menetéről email-ben kapsz pontos értesítést.

Ajtóház

Fizetés

Amikor elkészült az ajtód, raktárra érkezett, rendezned kell a megrendelés végösszegét utalásos vagy készpénzes fizetési formában. A fizetést követően a megrendelésnek és igényednek megfelelően, telepítjük, szállítjuk vagy el tudod szállítani a beltéri ajtóidat.

Ajtóház

Telepítés

Beltéri ajtó telepítés esetén kollégáink az előre egyeztetett időpontban a helyszínre érkeznek, és megkezdik a telepítést. A telepítési időigénye körülbelül fél-egy óra ajtónként. Telepítés végeztével rendezett helyszínt hagyunk magunk mögött: a beltéri ajtók szakszerűen beállítva, a szemetet zsákba gyűjtve ér véget a munkánk.

Ajtóház

Karbantartás

Beltéri ajtóid beépítést követően karbantartás nélkül évtizedekig teszik majd dolgukat. Nyílnak-csukódnak, szemet gyönyörködtetnek, szigetelnek. Ha valamelyik beltéri ajtód megsérül, vagy csak megváltozott az ajtóval kapcsolatos elképezlésed (pl. más üvegezést vagy nyitásirányt szeretnél) kérünk vedd fel a kapcsolatot irodánkkal! Segítünk.

Ajtóház

RAKTÁRAjtóház

Új raktárunk címe: Budapest, X. kerület, Maglódi út 8.

» Térkép

Ajtóház | Professzionális beltéri ajtó szaküzlet
részletek »