Ajtóház
Ajtóház
Ajtóház

Kérdezz-felelek

A lakótelepi lakás beltéri ajtói

A régebbi panellakások ajtói már nem mai darabok, így igen nagy az igény ezek teljes cseréjére. A lakótelepi panellakások annak idején szovjet, dán stb. minták és tervek alapján készültek. Sok lakásfelújító gondolja, hogy mivel a panellakás egyforma, így oda könnyen és olcsón megoldhatja a beltéri ajtók cseréjét, hiszen szériaméretek . Sajnálatosan ez nem így van, a szabvány méret még igaz lehet, de sajnos az nem magyar szabvány, hanem inkább szovjet vagy dán. A beemelt panelek méretei 2050 mm szabadnyílással rendelkeznek, így a 2100 mm magas szabvány ajtók nem helyezhetőek el. A legtöbben úgy gondolják, sebaj majd szépen levágok az aljából és kész is a panel szabvány. Tévedés, mert a beltéri ajtók méretei szélességben is egyedi méretűek, általában 680 és 850 mm szélesek, de az ajtó ilyen fajta átszabását senkinek sem ajánlanám házilag. A panel ajtó így sosem széria, mindinkább egyedi méretű ajtó. A valódi ajtó szaküzletek kínálnak ezen problémára rugalmas megoldást egyedi méretű dekor, CPL, festékszórt és nemesfa kivitelben. Az ajtók felületi minősége erősen árfüggő. A laminált ajtók olcsóbbak, míg a furnérozott ajtó a sok kézi munka miatt magasabban árazott. A technikai kivitelükben általában azonosak, úgymint átfogó tok, nyelves zártest, gumitömítés. A falvastagságok tekintetében is a 60 mm a legkisebb gyártható méret. Itt még elfér az ajtó pántja a tokban, de ha ennél kisebb falakkal rendelkezünk, meg kell oldanunk a falvastagság növelését gipszkarton alácsíkozással vagy vastagabb csemperagasztó réteg felkenésével. A lakótelepi ajtóknál tapasztalni fogjuk, hogy az elbontás után láthatóvá válnak a vastagabb falaknál is az úgynevezett falcsonkok, melyek a szabad nyílásba mintegy 25-35 mm-t belógnak. Ezzel két dolgot tehetünk; vagy kínkeserves módon vésőgéppel lebontjuk, vagy az új ajtó is erre a falcsonkra fog felépülni. A másik sarkalatos pont a panel ajtóknál az, hogy a lakótelepi vizesblokkoknál a fürdőszobák és WC-k külön elemként kerültek beépítésre, így a legtöbb panellakásban a fürdőszoba és WC padlója mintegy 4-6 cm-rel magasabban van, mint az előszobáé. Az ilyen lakótelepi ajtó burkolásánál fokozottan ügyeljünk arra, hogy a padlóburkolat legalább 10 mm-rel beljebb álljon meg, mint az előszoba burkolata, azaz a padlóváltás a falnyíláson belül helyezkedjen el, különben megeshet, hogy az új ajtót a telepítő szakember nem tudja majd bezárni és a burkolatot szépen véshetjük ki az ajtó útjából. Panellakásoknál általános az ajtók feletti felülvilágító vagy bevilágító, természetesen a cseréknél lehetőség van a beltéri ajtóval azonos színű szerkezetek rendelésére is bármilyen katedrál üveggel.

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! A feltüntetett bruttó árak a 27%-os áfát tartalmazzák.

Általános szerződési feltételekAdatvédelmi nyilatkozat
Ajtóház

ELAKADTÁL? SEGÍTÜNK!Ajtóház

Több mint tizenöt évnyi beltéri ajtóval szerzett tapasztalatunkat gyúrtuk össze ebbe a menüpontba így azt gondoljuk, hogy itt valódi segítséget nyújtunk a Beltéri ajtóval kapcsolatos problémák megoldására. Igyekszünk szinte konyhanyelven érthetően és szemléletesen elmagyarázni milyen buktatókra érdemes odafigyelni vásárlásnál vagy a falnyílás kialakításánál, szakszerű szemléltető videókat készítünk, aminek segítségével könnyen megértheted mire és miért van szükség és hogyan valósítsd meg, vagy akár hogyan mérd fel egyszerűen a beltéri ajtókat fogadó falnyílások méretét. Ha van egy kis időd olvasgass egy kicsit, hiszen mindig olcsóbb a bajt megelőzni, mint utólag helyrehozni a hibákat.

Vagy vedd fel velünk a kapcsolatot ennek az egyszerű űrlapnak a segítségével!

Ajtóház

HOGY HASZNÁLD A WEBOLDALT?Ajtóház

Kedvenc ajtóid

Ha a szívecskére kattintasz, később is könnyen megtalálod kedvenc ajóidat.

Ajtóház

Bemutatóterem

Ezt az ajtót bemutatótermünkben élőben is megnézheted.

Ajtóház

Referenciák

Erről az ajtóról beépítés után készült képeket is találsz referenciáink közt.

Ajtóház

Gyorsnézet

Nézd meg az ajtó legfontosabb tulajdonságait, anélkül hogy belépnél a termékoldalra.

Ajtóház

Termékoldal

Tudj meg mindent az adott ajtóról és variációiról!

Ajtóház

Árajánlatkérő

Ide a termékoldalon tudod az ajtókat beletenni. Így több termékről is tudsz egyszerre ajánlatot kérni.

Ajtóház

BELTÉRI AJTÓ MEGRENDELÉS MENETEAjtóház

Információ gyűjtés

Mielőtt ellátogatsz hozzánk, tájékozódj honlapunkon a beltéri ajtó kategóriák, felületek, színek tekintetében. Segít a referenciák menüpont, ahol vásárlóink otthonában beépítve, valóságos környezetben tekintheted meg az ajtókat. Keresd fel Felület összehasonlító oldalunkat is!

Ajtóház

Megrendelés

Mikor egy kicsit letisztult, hogy mit szeretnél, látogass el a hozzád közelebb eső Ajtóház bemutatóterembe! Itt értékesítőnk megadja a szükséges tájékoztatást, kiszámolja az elképzelt beltéri ajtók árát, melynek –  megrendelés esetén – 50%-át kell előlegként befizetned.

Ajtóház

Helyszíni felmérés

Ha igényled, szakértő kollégánk ellátogat ingatlanodba; szemrevételezi, véleményezi és felmérni a beltéri ajtónyílásokat. Ha rendben van, kezdetét veszi a gyártás, melynek menetéről email-ben kapsz pontos értesítést.

Ajtóház

Fizetés

Amikor elkészült az ajtód, raktárra érkezett, rendezned kell a megrendelés végösszegét utalásos vagy készpénzes fizetési formában. A fizetést követően a megrendelésnek és igényednek megfelelően, telepítjük, szállítjuk vagy el tudod szállítani a beltéri ajtóidat.

Ajtóház

Telepítés

Beltéri ajtó telepítés esetén kollégáink az előre egyeztetett időpontban a helyszínre érkeznek, és megkezdik a telepítést. A telepítési időigénye körülbelül fél-egy óra ajtónként. Telepítés végeztével rendezett helyszínt hagyunk magunk mögött: a beltéri ajtók szakszerűen beállítva, a szemetet zsákba gyűjtve ér véget a munkánk.

Ajtóház

Karbantartás

Beltéri ajtóid beépítést követően karbantartás nélkül évtizedekig teszik majd dolgukat. Nyílnak-csukódnak, szemet gyönyörködtetnek, szigetelnek. Ha valamelyik beltéri ajtód megsérül, vagy csak megváltozott az ajtóval kapcsolatos elképezlésed (pl. más üvegezést vagy nyitásirányt szeretnél) kérünk vedd fel a kapcsolatot irodánkkal! Segítünk.

Ajtóház

RAKTÁRAjtóház

Új raktárunk címe: Budapest, X. kerület, Maglódi út 8.

» Térkép

Ajtóház | Professzionális beltéri ajtó szaküzlet
részletek »