Ajtóház
Ajtóház
Ajtóház

Kérdezz-felelek

CPL beltéri ajtó! Minőségi ajtók, Pesten és Budán.

Miért CPL a CPL beltéri ajtó? 
 

A CPL beltéri ajtó kifejezés (Continuously Pressed Laminates) magyarra fordítva folyamatosan nyomás alatt laminált beltéri ajtó felületet jelent, ez a gyártási technológia egy kis hővel kombinálva egy igen ellenálló felületet eredményez. Ezt a CPL felületet, vagy nevezzük lemeznek,  a hazai ajtógyártók készen vásárolják olyan neves bútorlap gyártó cégektől mint Egger, Pfleiderer, és alkalmazzák a beltéri ajtó legnagyobb igénybevételnek kitett felületén, az ajtólap síkján.
 

Ajtóház

Mennyire ellenálló a CPL beltéri ajtó

Tapasztalatunk szerint a CPL felület bőven kiszolgálja a lakossági beltéri ajtó igényeket, ennél ellenállóbb felületre nincs szükség, pontosabban nem éri meg többet költeni felületi keménységre / ellenállásra. Rendszeresen találkozunk 5 - 10 éve letelepített hibátlan felületű beltéri CPL ajtóinkkal, bátran alkalmazzuk azokat lakossági igénybevételt jóval meghaladó nagy forgalmú terekben, éttermekben, konditermekben, kórházakban, ahol szintén hibátlanul kiállják az idő próbáját.

A CPL beltéri ajtó minden porcikája CPL?

 Nem, ennek oka, hogy rengeteg olyan íves felület található egy ajtón (tok, élzárás,  falc), ahova nem lehet egy kemény és merev lemezt ráhajlítani. A jó hír, hogy a gyártók (legalábbis az általunk forgalmazott termékek esetében) extra vastag hajlékony fóliát alkalmaznak ezeken a felületeken. A vastagság rugalmasságot és kopásállóságot eredményez, gyakorlatilag a falc és a beltéri ajtó tokja is bőven kiszolgálja a CPL ajtó lapját.

Miért ennyire sikeres. a CPL beltéri ajtó? 

A siker mögött nem csak a CPL magasabb kopásállósága rejlik. A CPL beltéri ajtót hazánkban csak pár, összesen 1 - 200 főt foglalkoztató beltéri ajtó gyártó üzem produkálja, ezek az üzemek méretüknél és gyártási volumenüknél fogva még rugalmasan ki tudják szolgálni a megrendelői igényeket. 

A rugalmasság elsősorban az egyedi méretű gyártásban rejlik, ami azt jelenti, hogy egy házban vagy lakásban az összes beltéri ajtó centiméter pontossággal le tudja követni a falnyílás méreteket legtöbbször alapáron. Erre a pluszra hatalmas szüksége van az összes olyan megrendelőnek, aki régi lakást vagy házat újít fel, akinek panel lakása van, vagy aki áldozata lett a hazai házépítő szakemberhiánynak, ugyanis ezek a nyílások szinte sosem szabvány méretűek, tömeggyártású beltéri ajtók nem mennek be, a falnyílásméretek átalakítása pedig igen költséges. 

Mivel a beltéri ajtólapok síkját alkotó CPL felületet naprakész profi bútorlap gyártó üzemek produkálják, a színpaletta hatalmas, szinte mindig friss és trendi, jól illeszkednek az aktuális lakberendezési divathoz, így a CPL beltéri ajtót azok is előszeretettel választják, akiknek nincs egyedi méretre, vagy fokozott kopásállóságra szüksége.

Árkategóriában hova soroljam a CPL beltéri ajtót?

Ez a termék elég sok igényt kielégít, de minőség vonatkozásában nem veszi fel a versenyt a prémium kategóriás  a nemesfa vagy festékszórt felületű ajtóinkkal, lényegesen jobbak mint a dekorfóliás termékek, így árban pontosan e között a két nagy csoport között foglalnak helyet, így a CPL beltéri ajtó képviseli a középkategóriát hazánkban.

Ajtóház

Egyedi méret mellett milyen egyedi igények teljesíthetők CPL beltéri ajtó esetében?

Ez az a határ amit már nem tud a megrendelő átlépni, kész termékpalettából kell válogatnia. Ez a termékpaletta viszont szinte minden igényt kielégítő és hatalmas és aktuális trendekhez igazodó, tapasztalatunk szerint elég jelentős döntési teher ebből a modellpalettából is választani a vásárlóknak. Ha tanácstalan vagy a szín és a modell tekintetében csodálatos ötleteket és rengeteg megvalósult munkát találhatsz a  refereniáink menüpontunkban.

Milyen ellensége van a CPL  beltéri ajtónak, mire kell vigyázni?

Mint minden fa alapanyagú termék esetében itt is a víz a legnagyobb ellenség. A víz támadhat a padló és a fal felől is. A beltéri ajtó tokja közvetlenül érintkezik a padlóval, így nem szakszerű nagyon bővizes felmosáskor, vagy fürdőszobai felhasználás esetén, ha zuhanyzás után úszik a fürdőszoba, esetleg csőtörés után az ajtók tokja megdagadhat. Erre a problémára részleges megoldást jelenthet, ha a fürdőszobai ajtók tokját eleve szilikon pasztával zárják, tömítik, de ez is csak ideig-óráig előzi meg a bajt.  

Ha fal felől támad a víz az már nagyobb probléma, ez szinte minden esetben olyan építkezési technológiai okokra vezethető vissza, mint nem megfelelő külső szigetelés, szivárgó vezeték, gombásodás, ezekben az esetekben az ajtócsere sem jelent megoldást, Hogy ezek mennyire jellemzőek gondok CPL beltéri ajtó esetében? 

Elhanyagolható, nagyjából ezerből egy ajtót érint a padló felőli feláztatás (amiről mi tudunk), a fal szigetelési probléma még ennél is ritkább.  Harmadik ismert ellensége a CPL beltéri ajtónak, a kulccsal sikertelenül játszadozó fürdőszobába ragadt gyermek, akit az apukák rendszerint  egy határozott zártestre irányított rúgással szabadítanak ki. Erre a problémára tökéletes megoldás a mindkét oldalról nyitható kényelmi zár / WC zár, amit erősen ajánlunk szinte minden beltéri ajtóra.

Lehet kombinálni a CPL beltéri ajtót más felületű ajtókkal?

Lehetni lehet, de színazonosságra kicsi az esély. Dekor, festékszórt vagy fafurnér beltéri ajtóinknak saját önálló színpalettája van, amik között kicsi az átfedés. Ha Szeretnéd ezeket a felületeket kombinálni, javasoljuk, hogy szintenként variálj, vagy jól elhatárolható területre tegyél más felületű beltéri ajtót. 

Legújabb trend ezzel kapcsolatban, hogy a konyhai szekcióba konyhabútorhoz jobban illeszkedő, homogén festékszórt beltéri ajtót vásárolnak, míg a lakás egyéb részein ettől eltérő CPL, vagy nemesfa felületű ajtókat.

Milyen kifutása van egy CPL beltéri ajtó színnek, meddig lehet utánrendelni? 

Ez trend függő, vannak olyan színeink, amik már majd 10 éve megtalálhatók a palettánkon, de vannak olyan ritka tiszavirág életű színek, amik pár év után eltűnnek. A hosszú és rövid életű színek mindegyikére igaz, hogy 12 hónap kifutással vonjuk ki őket, a kivonást a piaci igények diktálják (tehát kicsi az esély, hogy pont azt a színt hiányold) és raktározunk belőlük annyit, hogy kivonást követően is egy ideig rendelhető marad a kivont CPL szín.

Ajtóház
 

A felületen kívül miben tér el egy CPL beltéri ajtó a többi kategóriától?

A felépítési elv közel azonos bármelyik mai ajtó kategóriát nézzük, a felhasznált anyagokban és azok paramétereiben (pl anyagvastagság) van eltérés, továbbá a megmunkálási minőségben. Egy olcsónak számító dekor szabvány méretű ajtót egy óra alatt gyárt le sok ezer társával egyetemben valahol egy szlovák vagy román giga üzem, emberi kéz nem is nagyon érinti, egy CPL ajtó kb.  egy napig készül jópár kézen megy keresztül, a festékszórt vagy nemesfa felületű ajtók gyártási ideje 4-5 munkanap is lehet és inkább szorgos asztalos kezek állítják elő őket, mint ajtógyártó robotok. 

Milyen szigetelőképességgel rendelkezik egy CPL beltéri ajtó?

Mivel beltéri ajtóról beszélünk csak a hangszigetelésnek van jelentősége, erről sem készült hivatalos mérési jegyzőkönyv, de saját tapasztalatunk szerint szinte megduplázható egy CPL beltéri ajtó hangszigetelő képessége ha automata küszöbbel egészítjük ki azt, hálóra, gyerekszobára, és nappalira nyíló WC-ajtók esetében kifejezetten ajánljuk alkalmazását.

Mennyivel beépítés előtt rendeljem meg a CPL beltéri ajtót?

A gyártási határidő sajnos szezonálisan változó, egy CPL belltéri ajtó januárban elkészül 4 hét alatt, míg ugyanaz az ajtó októberben 9 hétig is készülhet, ezért mindig tájékozódj az aktuális gyártási határidőkről. Kérünk vedd számításba azt is, hogy az esetek többségében szükséged lesz felmérésre és telepítésre is, aminek szintén van valamennyi idővonzata.

CPL beltéri ajtók beépítésével készült referenciáink:

CPL beltéri ajtóink nagy forgalmú egészségügyi központban

CPL beltéri ajtóink nagy forgalmú étteremben

CPL beltéri ajtóink nagy forgalmú konditeremben

CPL ajtóink egy fogtechnikai gyárban

Eltérő színű festékszórt beltéri ajtók alkalmazása egy házon belül

Kiegészítők:

automata küszöb, toalett zár


 

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! A feltüntetett bruttó árak a 27%-os áfát tartalmazzák.

Általános szerződési feltételekAdatvédelmi nyilatkozat
Ajtóház

ELAKADTÁL? SEGÍTÜNK!Ajtóház

Több mint tizenöt évnyi beltéri ajtóval szerzett tapasztalatunkat gyúrtuk össze ebbe a menüpontba így azt gondoljuk, hogy itt valódi segítséget nyújtunk a Beltéri ajtóval kapcsolatos problémák megoldására. Igyekszünk szinte konyhanyelven érthetően és szemléletesen elmagyarázni milyen buktatókra érdemes odafigyelni vásárlásnál vagy a falnyílás kialakításánál, szakszerű szemléltető videókat készítünk, aminek segítségével könnyen megértheted mire és miért van szükség és hogyan valósítsd meg, vagy akár hogyan mérd fel egyszerűen a beltéri ajtókat fogadó falnyílások méretét. Ha van egy kis időd olvasgass egy kicsit, hiszen mindig olcsóbb a bajt megelőzni, mint utólag helyrehozni a hibákat.

Vagy vedd fel velünk a kapcsolatot ennek az egyszerű űrlapnak a segítségével!

Ajtóház

HOGY HASZNÁLD A WEBOLDALT?Ajtóház

Kedvenc ajtóid

Ha a szívecskére kattintasz, később is könnyen megtalálod kedvenc ajóidat.

Ajtóház

Bemutatóterem

Ezt az ajtót bemutatótermünkben élőben is megnézheted.

Ajtóház

Referenciák

Erről az ajtóról beépítés után készült képeket is találsz referenciáink közt.

Ajtóház

Gyorsnézet

Nézd meg az ajtó legfontosabb tulajdonságait, anélkül hogy belépnél a termékoldalra.

Ajtóház

Termékoldal

Tudj meg mindent az adott ajtóról és variációiról!

Ajtóház

Árajánlatkérő

Ide a termékoldalon tudod az ajtókat beletenni. Így több termékről is tudsz egyszerre ajánlatot kérni.

Ajtóház

BELTÉRI AJTÓ MEGRENDELÉS MENETEAjtóház

Információ gyűjtés

Mielőtt ellátogatsz hozzánk, tájékozódj honlapunkon a beltéri ajtó kategóriák, felületek, színek tekintetében. Segít a referenciák menüpont, ahol vásárlóink otthonában beépítve, valóságos környezetben tekintheted meg az ajtókat. Keresd fel Felület összehasonlító oldalunkat is!

Ajtóház

Megrendelés

Mikor egy kicsit letisztult, hogy mit szeretnél, látogass el a hozzád közelebb eső Ajtóház bemutatóterembe! Itt értékesítőnk megadja a szükséges tájékoztatást, kiszámolja az elképzelt beltéri ajtók árát, melynek –  megrendelés esetén – 50%-át kell előlegként befizetned.

Ajtóház

Helyszíni felmérés

Ha igényled, szakértő kollégánk ellátogat ingatlanodba; szemrevételezi, véleményezi és felmérni a beltéri ajtónyílásokat. Ha rendben van, kezdetét veszi a gyártás, melynek menetéről email-ben kapsz pontos értesítést.

Ajtóház

Fizetés

Amikor elkészült az ajtód, raktárra érkezett, rendezned kell a megrendelés végösszegét utalásos vagy készpénzes fizetési formában. A fizetést követően a megrendelésnek és igényednek megfelelően, telepítjük, szállítjuk vagy el tudod szállítani a beltéri ajtóidat.

Ajtóház

Telepítés

Beltéri ajtó telepítés esetén kollégáink az előre egyeztetett időpontban a helyszínre érkeznek, és megkezdik a telepítést. A telepítési időigénye körülbelül fél-egy óra ajtónként. Telepítés végeztével rendezett helyszínt hagyunk magunk mögött: a beltéri ajtók szakszerűen beállítva, a szemetet zsákba gyűjtve ér véget a munkánk.

Ajtóház

Karbantartás

Beltéri ajtóid beépítést követően karbantartás nélkül évtizedekig teszik majd dolgukat. Nyílnak-csukódnak, szemet gyönyörködtetnek, szigetelnek. Ha valamelyik beltéri ajtód megsérül, vagy csak megváltozott az ajtóval kapcsolatos elképezlésed (pl. más üvegezést vagy nyitásirányt szeretnél) kérünk vedd fel a kapcsolatot irodánkkal! Segítünk.

Ajtóház

RAKTÁRAjtóház

Új raktárunk címe: Budapest, X. kerület, Maglódi út 8.

» Térkép

Ajtóház | Professzionális beltéri ajtó szaküzlet
részletek »