Ajtóház
Ajtóház
Ajtóház

Kérdezz-felelek

Tolóajtót WC-re?

A tolóajtók napjainkban egyre nagyobb érdeklődésnek örvendenek, mindenki szeretne az egyre szűkülő négyzetméterű, megfizethető árú lakásokban helyet megtakarítani ezzel az olykor praktikusnak tűnő megoldással. Nézzük át röviden a felhasználási helyeket és a beépített tolóajtók előnyeit és hátrányait

Ajtóház

A fal előtt futó tolóajtók általában keresettebbek a falban futó társaikkal szemben, hiszen gyorsan, komoly kompromisszumok nélkül telepíthetőek. Kivitelük dizájn szempontjából teljesen azonos lehet a lakás többi részén található Oxford beltéri ajtóval vagy az üveges Boston ajtóval. Természetesen a tolóajtóknál is elérhető a teljes egészében üveglapból álló kivitel, amely kiválóan alkalmas a sötétebb előszobákba vagy gardróbszobákba, ahol fontos szempont, hogy elegendő fény álljon rendelkezésre. Az itt alkalmazott mozgatószerkezet merőben más a normál fa lapos verziókhoz képest. Létezik rejtett, úgynevezett karnissal borított kivitel is, mely teljesen eltakarja a mozgató szerkezeteket. Mostanában divatba jött a kocsiszerkezeteket teljes egészében látni engedő, takarás nélküli változat is. A mellékhelyiségekre és fürdőszobákba a tolóajtót mégsem ajánlanám szívesen, hiszen bármennyire is praktikus a beltéri tolóajtó, nem azonos az erkélyajtóknál megszokott igen komoly és drága emelő-toló szerzetetekkel. Azaz nem zárnak sem légmentesen, sem gumis záródással, inkább hasonlítanak egy egyszerű térelválasztóra, mely praktikus lehet például egy apró gardróbszobán.

Ha Téged nem is zavarnak a ki-be szűrődő fények és hangok, ám a látogatóba érkező édesanyád nem biztos, hogy így vélekedik a dologról. A fal előtt futó tolóajtó általában nem zárható kivitelű. A tolóajtó helyigényéről annyit érdemes azonban tudnod, hogy ahová a tolóajtót elhúzod, ott nem lehet polc, szekrény hiszen a sínszerkezet egy megközelítőleg 10 cm-es helyet elvesz a fal mélységéből. A nyíló ajtó könnyedén zárható masszív szerkezet, azonban a tolóajtó egy függesztett szerkezet, amit a felső kocsiszekrények tartanak, alul azonban az akadálymentesség miatt, csupán egy apró alsó megvezető található, tehát a nyíló ajtóval ellentétben amennyiben véletlenül nekidőlsz, könnyen kárt tehetsz magadban és az ajtóban.

A falban futó tolóajtók helytakarékosabbak és igény szerint zárhatóak is, azonban a falba építendő, gyári kivitelű hordozószerkezet méregdrága. Általánosan 60-70 000 Ft, ami egy egyszerű tele CPL ajtó árával együttesen akár a 120-150 000 forintos nagyságrendet is könnyen elérheti. Amennyiben úgy döntenél, hogy a fogadószerkezetet inkább Te magad oldod meg, mindenképpen konzultálj egy műszaki kollégával, hogy a kivitel valóban alkalmas legyen az ajtólap fogadására és a két oldalról felszerelhető fél tok is elhelyezhető legyen.

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! A feltüntetett bruttó árak a 27%-os áfát tartalmazzák.

Általános szerződési feltételekAdatvédelmi nyilatkozat
Ajtóház

ELAKADTÁL? SEGÍTÜNK!Ajtóház

Több mint tizenöt évnyi beltéri ajtóval szerzett tapasztalatunkat gyúrtuk össze ebbe a menüpontba így azt gondoljuk, hogy itt valódi segítséget nyújtunk a Beltéri ajtóval kapcsolatos problémák megoldására. Igyekszünk szinte konyhanyelven érthetően és szemléletesen elmagyarázni milyen buktatókra érdemes odafigyelni vásárlásnál vagy a falnyílás kialakításánál, szakszerű szemléltető videókat készítünk, aminek segítségével könnyen megértheted mire és miért van szükség és hogyan valósítsd meg, vagy akár hogyan mérd fel egyszerűen a beltéri ajtókat fogadó falnyílások méretét. Ha van egy kis időd olvasgass egy kicsit, hiszen mindig olcsóbb a bajt megelőzni, mint utólag helyrehozni a hibákat.

Vagy vedd fel velünk a kapcsolatot ennek az egyszerű űrlapnak a segítségével!

Ajtóház

HOGY HASZNÁLD A WEBOLDALT?Ajtóház

Kedvenc ajtóid

Ha a szívecskére kattintasz, később is könnyen megtalálod kedvenc ajóidat.

Ajtóház

Bemutatóterem

Ezt az ajtót bemutatótermünkben élőben is megnézheted.

Ajtóház

Referenciák

Erről az ajtóról beépítés után készült képeket is találsz referenciáink közt.

Ajtóház

Gyorsnézet

Nézd meg az ajtó legfontosabb tulajdonságait, anélkül hogy belépnél a termékoldalra.

Ajtóház

Termékoldal

Tudj meg mindent az adott ajtóról és variációiról!

Ajtóház

Árajánlatkérő

Ide a termékoldalon tudod az ajtókat beletenni. Így több termékről is tudsz egyszerre ajánlatot kérni.

Ajtóház

BELTÉRI AJTÓ MEGRENDELÉS MENETEAjtóház

Információ gyűjtés

Mielőtt ellátogatsz hozzánk, tájékozódj honlapunkon a beltéri ajtó kategóriák, felületek, színek tekintetében. Segít a referenciák menüpont, ahol vásárlóink otthonában beépítve, valóságos környezetben tekintheted meg az ajtókat. Keresd fel Felület összehasonlító oldalunkat is!

Ajtóház

Megrendelés

Mikor egy kicsit letisztult, hogy mit szeretnél, látogass el a hozzád közelebb eső Ajtóház bemutatóterembe! Itt értékesítőnk megadja a szükséges tájékoztatást, kiszámolja az elképzelt beltéri ajtók árát, melynek –  megrendelés esetén – 50%-át kell előlegként befizetned.

Ajtóház

Helyszíni felmérés

Ha igényled, szakértő kollégánk ellátogat ingatlanodba; szemrevételezi, véleményezi és felmérni a beltéri ajtónyílásokat. Ha rendben van, kezdetét veszi a gyártás, melynek menetéről email-ben kapsz pontos értesítést.

Ajtóház

Fizetés

Amikor elkészült az ajtód, raktárra érkezett, rendezned kell a megrendelés végösszegét utalásos vagy készpénzes fizetési formában. A fizetést követően a megrendelésnek és igényednek megfelelően, telepítjük, szállítjuk vagy el tudod szállítani a beltéri ajtóidat.

Ajtóház

Telepítés

Beltéri ajtó telepítés esetén kollégáink az előre egyeztetett időpontban a helyszínre érkeznek, és megkezdik a telepítést. A telepítési időigénye körülbelül fél-egy óra ajtónként. Telepítés végeztével rendezett helyszínt hagyunk magunk mögött: a beltéri ajtók szakszerűen beállítva, a szemetet zsákba gyűjtve ér véget a munkánk.

Ajtóház

Karbantartás

Beltéri ajtóid beépítést követően karbantartás nélkül évtizedekig teszik majd dolgukat. Nyílnak-csukódnak, szemet gyönyörködtetnek, szigetelnek. Ha valamelyik beltéri ajtód megsérül, vagy csak megváltozott az ajtóval kapcsolatos elképezlésed (pl. más üvegezést vagy nyitásirányt szeretnél) kérünk vedd fel a kapcsolatot irodánkkal! Segítünk.

Ajtóház

RAKTÁRAjtóház

Új raktárunk címe: Budapest, X. kerület, Maglódi út 8.

» Térkép

Ajtóház | Professzionális beltéri ajtó szaküzlet
részletek »