Ajtóház
Ajtóház
Ajtóház

Kérdezz-felelek

Az ajtót mi adjuk, a falnyílást te!

Stúdiónkban és Megrendelőink lakásában a falkáva megléte és minősége a legtöbbet emlegetett probléma. A falkávák elhagyásának vagy elhanyagolásának több oka is lehet, de mivel az utólag szerelhető beltéri ajtót (korunk ajtaja leginkább ilyen) ugyanúgy nem lehet szépen beépíteni egy feltárt okra, mint hiányzó falkávára, ezért foglalkozzunk inkább a megelőzéssel, orvoslással.

Ezen a képen egy normál, egészséges falnyílásba beépített Ajtóház CPL tok látható felülnézetből, egyik oldalt hosszú, másik oldalt - mivel sarokba került az ajtó - rövid falfül. Minden lakásban minimum ilyen feltételeknek kellene várnia az ajtót:

Ajtóház

Baloldalt 120mm -es vastagságú fal, jobboldalt szintén 120mm-es falcsonk, 50mm-es kiállással. Itt a hangsúly nem a 120-as falvastagságon van (a falvastagság gyakorlatilag bármekkora lehet), hanem a minimum 50mm-es kiálláson.

Ennek a kis falfülnek hiánya lesz sok-sok bajnak a forrása:

Ajtóház

Ha mindkét oldalt megvan a falkáva, könnyen, gyorsan és tisztán építhető be az ajtó, telepítés után sem kőművesre sem festőre nem lesz szükség!

Ezen a képen nyilvánvalóvá válik hogy falkáva nélkül nem fog szépen menni:

Ajtóház

Az átfogó toknak, mint ahogy a nevében is benne van, valamit át kell fognia, csak úgy odabiggyeszteni nem lehet. A Megrendelő előtt bajba került kűművesek és kivitelezők instant szuperötlete, miszerint "semmi gond, felfúrunk egy stafnifát és kész" sajnos nem megoldás. A csúnya stafnifára nem fog tökéletesen rátakarni a tok (nem is dolga), az idővel elválik a faltól, egyszóval nézegessen ilyen megoldást az, aki mulasztott.

Ide egy 20 000 Ft.-os, barkácsáruházas, blokktokos kezeletlen fenyő ajtó gond nélkül bemenne, jöhet?:

Ajtóház

A tok lóg a levegőben, az átfogandó falkáva helyére hiába fújnánk elképesztő mennyiségű PUR-habot (ami egyébként kivitelezhetetlen feladat), az ajtó garantáltan nem maradna a helyén.

Amikor a kontár mesteremberek győznek, a Megrendelő pedig szenved:

Ajtóház

Ha senki nem hajlik akkor majd az ajtós hajlik, és kénytelen a helyszínen kéziszerszámokkal levágni, csonkolni az útban lévő tokborítást, . Belülről a vak is látja, hogy a tok nem szimmetrikus, az ajtó viszont egy leheletnyivel nagyobb, mintha felépítették volna a kávát.

Sánta megoldás, de az ajtó bent van:

Ajtóház

A megoldás hátránya, hogy jobbos, befele nyíló ajtólap már nem igazán fér el, a helyszíni vágás természetesen nem egyenes (mint ahogy a fal sem), a fal és a vágott tokborítás találkozásával a festőnek kezdenie kell valamit.

Az utólag szerelhető és állítható Ajtóház tok azért sok problémát meg tud oldani:

Ajtóház

Ha felméréskor elfelejtetted mondani, hogy a fal csempézett lesz, ráadásul a csempét alá szeretnéd bújtatni a toknak (ha csak hozzázársz, nincs gond), ha a falad már-már szemmel láthatóan is dől, ha a vakolat domború, stb...

A tokborítás 15 mm-t kihúzva, ennyi egy átlagos csempe ragasztóval:

Ajtóház

Fontos, hogy a tok minimum mérete a néveleges méret, egy 120mm-es falra megrendelt tok biztonsággal 120-135mm között állítható, tehát kihúzni lehet, de összetolni nem!

A fenti magyarázat által mindenki számára nyilvánvalóvá válik, mindenki akkor jár a legjobban, ha időben felkerülnek a falkávák, a magyar gyakorlat szerint ezért pedig sajnos a mai napig csak a megrendelő, azaz Te tehetsz a legtöbbet!

Vásárlói kérdések

Hol váltsa el a burkolatot?

Ajtóház

Normál ajtó esetében azon a falsíkon kell elváltani a burkolatot, amelyik helyiségbe nyílik az ajtó. Képünkön a burkolt fürdőszobába fog nyílni az ajtó, az ajtólap pedig takarni fogja a burkolatváltást.

Tájékoztatnak ha elkészül az ajtó?

Két értesítést fogunk kiküldeni, SMS és e-mail formájában egyaránt, egyet amikor gyártásba kerül az ajtó (7-10 nappal a készre jelentést megelőzően), és egyet amikor a kész ajtók a raktárunkba kerülnek, ezért kérünk ellenőrizd le még egyszer a megadott telefonszámot, e-mail címet!

Mennyit takar rá a falra az ajtó tokja?

Ajtóház

Mivel ajtóid egyedi gyártású, zömében kézzel készített termékek, és mert az ajtó végleges pozícióját a falminőség függvényében a telepítő dönti el, miliméter pontosságú értéket nem tudunk megadni. Amennyiben úgy döntöttél, hogy hozzá zársz a tokhoz, és nem bújtatod be a burkolatota tok alá, érdemes a tok melletti utolsó sor csempét illetve a parkettaszegőt az ajtó telepítését követően beszabni és felhelyezni.

Panellakásba tudtok ajtót gyártani?

Ajtóház

Ajtóház

Természtesen tudunk. Panellakás falnyílásainál, amennyiben a 150mm-es falból kiáll egy kis 60mm-es csonk (panellakások főfalainak 50%-a ilyen), az ajtó tokja nem tud “ráharapni” a vastagfalra, hiszen a kiscsong megakadályozza ebben. Ezekben az esetekben, ha a Megrendelő nem vési le a 60mm-es csonkot, vagy nem hízlalja fel azt 150mm-es fal vastagságára, az ajtó tokja a 60mm-es csonkra készül, ugyanúgy mint az eredeti “gyári” panelajtó.

Felmérés időpontjában az alábbi információkra lesz szükségünk:

  • Amennyiben a végleges padlóburkolat még nincs lent, milyen vastagságú burkolatot tesztek le?
  • Fürdőszobák, WC-k, mosókonyhák esetében a falburkolat (jellemzően csempe) hozzá zár az ajtó tokjához, vagy alá kerül a toknak, bebújik az alá?
    Fenti képen látható esetben a csempe bekerül a tok alá, tehát az ajtó tokja már a burkolt falvastagságra készül.
  • Amennyiben bekerül a tok alá, és még nincsen kiburkolva a helyiség, milyen vastagságú csempe kerül a falra, mennyivel fog “hízni” a fal?
    Az ajtók nyitásirányát pontosan egyeztesd le a családdal, kivitelezővel! Tudnod kell, hogy kifele vagy befele nyílnak az ajtók, és hogy milyen irányba, kapcsolókat, burkolatváltást és a berendezést is vedd figyelembe!
  • Melyik modell melyik szobára kerül?
    Láthatod, hogy elég sok információra van szükségünk, ezért szerencsés ha döntéshozó felelős személy van jelen a felmérés időpontjában, kőművesek, festők, szomszédok jellemzően nem vállalnak felelősséget.

Ne feledd! Az ajtók értékes lakberendezési tárgyak, túl korán ne építtesd be, mert más miunkások nem fognak vigyázni rájuk, kérd a telepítést akkorra, amikor már az összes szakipar levonult.

Nyomtasd ki ezt az anyagot és add a mesterek kezébe, követeld meg tőlük a falkávákat!

Nyomtatható változat letöltése

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! A feltüntetett bruttó árak a 27%-os áfát tartalmazzák.

Általános szerződési feltételekAdatvédelmi nyilatkozat
Ajtóház

ELAKADTÁL? SEGÍTÜNK!Ajtóház

Több mint tizenöt évnyi beltéri ajtóval szerzett tapasztalatunkat gyúrtuk össze ebbe a menüpontba így azt gondoljuk, hogy itt valódi segítséget nyújtunk a Beltéri ajtóval kapcsolatos problémák megoldására. Igyekszünk szinte konyhanyelven érthetően és szemléletesen elmagyarázni milyen buktatókra érdemes odafigyelni vásárlásnál vagy a falnyílás kialakításánál, szakszerű szemléltető videókat készítünk, aminek segítségével könnyen megértheted mire és miért van szükség és hogyan valósítsd meg, vagy akár hogyan mérd fel egyszerűen a beltéri ajtókat fogadó falnyílások méretét. Ha van egy kis időd olvasgass egy kicsit, hiszen mindig olcsóbb a bajt megelőzni, mint utólag helyrehozni a hibákat.

Vagy vedd fel velünk a kapcsolatot ennek az egyszerű űrlapnak a segítségével!

Ajtóház

HOGY HASZNÁLD A WEBOLDALT?Ajtóház

Kedvenc ajtóid

Ha a szívecskére kattintasz, később is könnyen megtalálod kedvenc ajóidat.

Ajtóház

Bemutatóterem

Ezt az ajtót bemutatótermünkben élőben is megnézheted.

Ajtóház

Referenciák

Erről az ajtóról beépítés után készült képeket is találsz referenciáink közt.

Ajtóház

Gyorsnézet

Nézd meg az ajtó legfontosabb tulajdonságait, anélkül hogy belépnél a termékoldalra.

Ajtóház

Termékoldal

Tudj meg mindent az adott ajtóról és variációiról!

Ajtóház

Árajánlatkérő

Ide a termékoldalon tudod az ajtókat beletenni. Így több termékről is tudsz egyszerre ajánlatot kérni.

Ajtóház

BELTÉRI AJTÓ MEGRENDELÉS MENETEAjtóház

Információ gyűjtés

Mielőtt ellátogatsz hozzánk, tájékozódj honlapunkon a beltéri ajtó kategóriák, felületek, színek tekintetében. Segít a referenciák menüpont, ahol vásárlóink otthonában beépítve, valóságos környezetben tekintheted meg az ajtókat. Keresd fel Felület összehasonlító oldalunkat is!

Ajtóház

Megrendelés

Mikor egy kicsit letisztult, hogy mit szeretnél, látogass el a hozzád közelebb eső Ajtóház bemutatóterembe! Itt értékesítőnk megadja a szükséges tájékoztatást, kiszámolja az elképzelt beltéri ajtók árát, melynek –  megrendelés esetén – 50%-át kell előlegként befizetned.

Ajtóház

Helyszíni felmérés

Ha igényled, szakértő kollégánk ellátogat ingatlanodba; szemrevételezi, véleményezi és felmérni a beltéri ajtónyílásokat. Ha rendben van, kezdetét veszi a gyártás, melynek menetéről email-ben kapsz pontos értesítést.

Ajtóház

Fizetés

Amikor elkészült az ajtód, raktárra érkezett, rendezned kell a megrendelés végösszegét utalásos vagy készpénzes fizetési formában. A fizetést követően a megrendelésnek és igényednek megfelelően, telepítjük, szállítjuk vagy el tudod szállítani a beltéri ajtóidat.

Ajtóház

Telepítés

Beltéri ajtó telepítés esetén kollégáink az előre egyeztetett időpontban a helyszínre érkeznek, és megkezdik a telepítést. A telepítési időigénye körülbelül fél-egy óra ajtónként. Telepítés végeztével rendezett helyszínt hagyunk magunk mögött: a beltéri ajtók szakszerűen beállítva, a szemetet zsákba gyűjtve ér véget a munkánk.

Ajtóház

Karbantartás

Beltéri ajtóid beépítést követően karbantartás nélkül évtizedekig teszik majd dolgukat. Nyílnak-csukódnak, szemet gyönyörködtetnek, szigetelnek. Ha valamelyik beltéri ajtód megsérül, vagy csak megváltozott az ajtóval kapcsolatos elképezlésed (pl. más üvegezést vagy nyitásirányt szeretnél) kérünk vedd fel a kapcsolatot irodánkkal! Segítünk.

Ajtóház

RAKTÁRAjtóház

Új raktárunk címe: Budapest, X. kerület, Maglódi út 8.

» Térkép

Ajtóház | Professzionális beltéri ajtó szaküzlet
részletek »