Ajtóház
Ajtóház
Ajtóház

Kérdezz-felelek

Falban futó tolóajtó olcsón

Falban futó tolóajtódat könnyen megvalósíthatod, viszonylag egyszerűen és elképesztően olcsón.

A piacnak régóta igénye van, egy kedvező árú, falnyílásmérethez rugalmasan alakítható és könnyen megvalósítható falban futó tolóajtó megoldásra.

A legelterjedtebb falban futó tolóajtónk esetében, egy nagy teherbírású, roppant megbízható, fal előtt futó vasalat kerül be szendvicsfalba, így megrendelőinknek mindösszesen 49.990 Ft + Áfa megterhelést jelent a szerkezet kialakítása. Ez az ár nagyjából a fele vagy harmada egy kész zsebes megoldásnak (ez az ár nem egy felextrázott duplafékes tolóajtóra vonatkozik). Méretezés szempontjából teljesen rugalmas, tehát telepítés során a falnyíláshoz alakítható a rejtett tolóajtó vasalat. Működés szempontjából tökéletesen megbízható, és a gipszkartonosnak vagy kőművesnek sem jelent különösebben komoly feladatot.

Az igen kedvező árért cserébe viszont némi körültekintéssel kell eljárnod. Hogy pontosan mire is kell odafigyelned az alábbiakban leírjuk:

Mivel a falnyílást a Megrendelő, azaz Te adod és mivel a kész legipszkartonozott szendvicsfalba nem lehet utólag felszerelni a falban futó tolóajtó sínjét, kicsit kooperálnunk kell. A vasalatnak szinte teljesen össze és felszerelve kell várnia az Ajtóházas telepítőket, akik csak az ajtó tokjával és lapjával hivatottak foglalkozni, gipszkartonos és kőműves munkát nem végeznek.

Falban futó tolóajtó - mekkora zseb kell?

A gipszkarton vagy tégla szendvicsfalban kialakított zsebvastagságnak, sima tele ajtó esetében, minimum 60 mm-esnek kell lennie. Üveges ajtó esetében az ajtó síkjából kiálló üvegező lécek miatt pedig minimum 70 mm-esnek, mi egységesen 80 mm–t javaslunk mindenhova.

Ajtóház

Miből áll a vasalat?

Az alsó vezető híján komplett vasalat, fent a sin, vagy “U” profil, alatta két szélen a dupla fékes vasalathoz tartozó ütközők (normál vasalatnál a lemeznyelvek elmaradnak), középen a vasalatban gördülő kocsi, melynek jobboldali vége már készre van szerelve.

Ajtóház

Hova kerüljön  a vasalat?

A tolóajtó vasalat pozicionálásánál tudnod kell, hogy a kiskocsikat befogadó sin aljának futnia kell a falnyílás tetejével, nem lóghat be  a nyílásba és nem lehet teljesen elrejteni. Kiskocsikkal, csavarokkal itt még ne foglalkozz. Baloldalt az új előtétfal bordája, jobb oldalt a falnyílás teteje, közte a kiskocsit fogadó “U”profil, ezeknek a végén kb. egy síkban kell lenniük!

Ajtóház

Ajtóház

A vasalat tartó konzol lehet alumínium borda, de akár egy stafnifa is megteszi, lényeg hogy megfelelően legyen rögzítve a falra.

Ajtóház

Jöhet a sokat emlegetett “U” profil felszerelése, ez rutinfeladat. Minden lyukba kerüljön csavar és legyenek rendesen behajtva. A vasalatot elegendő az ajtólapot zárt állapotában fogadó falnyílás végétől indítani, nem kell túllógatni azon. Ha akarod, és útban van, méretre vághatod az U profilt, ha biztonságra törekszel minimum a nyers falnyílás méret (kőméret) kétszeresére szabd a vasalatot, tehát 800 mm-es szélességű falnyíláshoz minimum 1600mm-es vasalat hosszúságra lesz szükségünk.

 

Ajtóház

Ajtóház

 

Mi állítja meg a tolóajtó lapot?

A csomagban két végállás ütközőt fogsz találni. Ha fékes vasalatot vettél, akkor az ütközőn rajta van a  féket működtető hosszú lemez (a képen fékezős vasalat végállás ütközője látható). A kiskocsi behelyezését megelőzően told be az egyik ütközőt, úgy hogy a hosszú lemez a nyílás közepe felé nézzen. Ez fogja majd az ajtólapot csukott állapotban megállítani.

Ajtóház

Min gördül az ajtólap?

AjtóházAjtóházÖssze kell szerelned és be kell tolnod a tolóajtó lapot tartó és mozgató kiskocsit. Utólag a legipszkartonozott nyílásba lehetetlen lesz, mivel az “U”profil vége elérhetetlen! A kiskocsi egy majdnem teljesen összeszerelt darab, nincs vele sok dolgod, csupán a csavarokat rögzítő rézszínű anyát kell rátekerned a kiskocsiba helyezett csavarra! Sajnos néhány gipszkarton falat már szét kellett szedni e miatt a kis anya miatt.

 

 Ha ezzel kész vagy, a csavarokkal lefele néző kiskocsit be kell tolnod a már felszerelt sínbe.

Ajtóház

Mit érdemes eltenni telepítésig?

Ez a csavarra rámenő kis “híd” (a két anya között) kerül majd az ajtólap tetejére. FONTOS, el ne hagyd ezt a hidat, már a kezdet kezdetén tedd el jól. Csak az Ajtóház telepítőinek lesz rá szüksége. Tapasztalatunk szerint, ha ezzel együtt rakjátok össze a vasalatot, mire kiérnek az ajtótelepítők, már vagy elveszett ez a kis profil, vagy be van esve a zseb legvégébe.

Ajtóház

 

Az ajtólap libegését megakadályozó alsó vezetőt is tedd el jól, azt mi fogjuk elhelyezni a Falban futó tolóajtó beállításának legvégső mozzanataként.

Ajtóház

A telepítőket így várja a tolóajtó vasalat.

Ajtóház

Mit kell beállítanom?

A tolóajtót nyitott állapotban megállító és jelen esetben a fékező automatikát is működtető, második végállás ütközőt is be kell helyezned és rögzítened kell a sínben. Ellenkező esetben az ajtólap az első kinyitás alkalmával berepül a falnyílásba. Ha fékezős tolóajtót vettél, a hosszú nyelv itt is rajta van az ütközőn és ez is a falnyilás közepe felé néz.
Ajtóház

Nem elég hogy beteszed az ütközőket, de az ajtólapot nyitott állapotában megállító ütközőt - értelem szerűen - a később elérhetetlenné váló zsebben lévőt - mindenképpen rögzítened kell egy adott pozícióban. A másikkal ne foglalkozz, majd mi beállítjuk. Az ajtólapodnak teljesen nyitott állapotában a kész falnyilába be kell hogy lógjon kicsit. Ellenkező esetben nem tudsz belenyúlni az ajtólap síkjába süllyesztett tolóajtó kagylóba (ez alól az ajtólap élébe elhelyezett kagylóval ellátott tolóajtó kivétel), továbbá az ajtó tokja is elvesz a falnyílásból 4-5 centimétert. Telepítőink tapasztalata szerint, az ajtólapot tartó “híd” végének nagyjából 12 centimétert kell belógnia a még tok nélküli nyers falnyílásba. Tehát a kiskocsit és az zsebben lévő ütközőt tolod egybe, és az ütközőt a saját csavarjával rögzítsd úgy, hogy a kiskocsi túlvégén, a nyílásban lévő híd vége 12 centimétert lógjon be. +/-1 cm nem számit.

Ajtóház
Ajtóház

Mi van ha valamit nem értek?

Fenti telepítési útmutató gipszkarton előtétfal mögé épített falban futó, dupla fékes tolóajtót szemléltet. Ha bármi eltérést tapasztalsz a nálad lévő csomag és a képeken bemutatott vasalat között, lépj kapcsolatban bármelyik Ajtóházas dolgozóval!

 

    
         
    
              

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! A feltüntetett bruttó árak a 27%-os áfát tartalmazzák.

Általános szerződési feltételekAdatvédelmi nyilatkozat
Ajtóház

ELAKADTÁL? SEGÍTÜNK!Ajtóház

Több mint tizenöt évnyi beltéri ajtóval szerzett tapasztalatunkat gyúrtuk össze ebbe a menüpontba így azt gondoljuk, hogy itt valódi segítséget nyújtunk a Beltéri ajtóval kapcsolatos problémák megoldására. Igyekszünk szinte konyhanyelven érthetően és szemléletesen elmagyarázni milyen buktatókra érdemes odafigyelni vásárlásnál vagy a falnyílás kialakításánál, szakszerű szemléltető videókat készítünk, aminek segítségével könnyen megértheted mire és miért van szükség és hogyan valósítsd meg, vagy akár hogyan mérd fel egyszerűen a beltéri ajtókat fogadó falnyílások méretét. Ha van egy kis időd olvasgass egy kicsit, hiszen mindig olcsóbb a bajt megelőzni, mint utólag helyrehozni a hibákat.

Vagy vedd fel velünk a kapcsolatot ennek az egyszerű űrlapnak a segítségével!

Ajtóház

HOGY HASZNÁLD A WEBOLDALT?Ajtóház

Kedvenc ajtóid

Ha a szívecskére kattintasz, később is könnyen megtalálod kedvenc ajóidat.

Ajtóház

Bemutatóterem

Ezt az ajtót bemutatótermünkben élőben is megnézheted.

Ajtóház

Referenciák

Erről az ajtóról beépítés után készült képeket is találsz referenciáink közt.

Ajtóház

Gyorsnézet

Nézd meg az ajtó legfontosabb tulajdonságait, anélkül hogy belépnél a termékoldalra.

Ajtóház

Termékoldal

Tudj meg mindent az adott ajtóról és variációiról!

Ajtóház

Árajánlatkérő

Ide a termékoldalon tudod az ajtókat beletenni. Így több termékről is tudsz egyszerre ajánlatot kérni.

Ajtóház

BELTÉRI AJTÓ MEGRENDELÉS MENETEAjtóház

Információ gyűjtés

Mielőtt ellátogatsz hozzánk, tájékozódj honlapunkon a beltéri ajtó kategóriák, felületek, színek tekintetében. Segít a referenciák menüpont, ahol vásárlóink otthonában beépítve, valóságos környezetben tekintheted meg az ajtókat. Keresd fel Felület összehasonlító oldalunkat is!

Ajtóház

Megrendelés

Mikor egy kicsit letisztult, hogy mit szeretnél, látogass el a hozzád közelebb eső Ajtóház bemutatóterembe! Itt értékesítőnk megadja a szükséges tájékoztatást, kiszámolja az elképzelt beltéri ajtók árát, melynek –  megrendelés esetén – 50%-át kell előlegként befizetned.

Ajtóház

Helyszíni felmérés

Ha igényled, szakértő kollégánk ellátogat ingatlanodba; szemrevételezi, véleményezi és felmérni a beltéri ajtónyílásokat. Ha rendben van, kezdetét veszi a gyártás, melynek menetéről email-ben kapsz pontos értesítést.

Ajtóház

Fizetés

Amikor elkészült az ajtód, raktárra érkezett, rendezned kell a megrendelés végösszegét utalásos vagy készpénzes fizetési formában. A fizetést követően a megrendelésnek és igényednek megfelelően, telepítjük, szállítjuk vagy el tudod szállítani a beltéri ajtóidat.

Ajtóház

Telepítés

Beltéri ajtó telepítés esetén kollégáink az előre egyeztetett időpontban a helyszínre érkeznek, és megkezdik a telepítést. A telepítési időigénye körülbelül fél-egy óra ajtónként. Telepítés végeztével rendezett helyszínt hagyunk magunk mögött: a beltéri ajtók szakszerűen beállítva, a szemetet zsákba gyűjtve ér véget a munkánk.

Ajtóház

Karbantartás

Beltéri ajtóid beépítést követően karbantartás nélkül évtizedekig teszik majd dolgukat. Nyílnak-csukódnak, szemet gyönyörködtetnek, szigetelnek. Ha valamelyik beltéri ajtód megsérül, vagy csak megváltozott az ajtóval kapcsolatos elképezlésed (pl. más üvegezést vagy nyitásirányt szeretnél) kérünk vedd fel a kapcsolatot irodánkkal! Segítünk.

Ajtóház

RAKTÁRAjtóház

Új raktárunk címe: Budapest, X. kerület, Maglódi út 8.

» Térkép

Ajtóház | Professzionális beltéri ajtó szaküzlet
részletek »